بر پایه نتایج تحقیقات پژوهشگران سوئیس، نیمی از مردان اروپایی با توت، پادشاه مصر باستان «دی ان ای» مشترک دارند.
محققان ژن شناسی سوئیس دریافته اند که پیشینه ژنتیکی هفتاد درصد از مردان بریتانیایی و نیمی از همه مردان اروپای غربی به توتانخامون، فرعون مصر بازمی گردد.
دانشمندان مرکز ژن شناسی «iGENEA» در زوریخ سوئیس، ساختار «دی ان ای» پسر فرعون را بازسازی کرده اند که در سن نه سالگی تاج پادشاهی را بر سر گذاشت. براساس فیلمی که در کانال دیسکاوری تولید شده است، پدر این پادشاه «آخناتن» و پدر بزرگ او «آمنهوتپ» بود.
نتایج این پژوهش نشان داد که پادشاه توت به یک گروه مشخصات ژنتیکی تعلق دارد که به آن «هاپلوگروپ R1b1a2» می گویند و بیش از پنجاه درصد از همه مردان اهل اروپای غربی، از جمله آن دسته از مردانی که اجداد مشترک دارند، به آن گروه متعلق هستند.
براساس یافته های این گروه تحقیقاتی سوئیسی، کمتر از یک درصد مردم مصر امروز به طور مشروط به این گروه تعلق دارند.
رومن شولز، مدیر مرکز « iGENEA » می گوید: «کشف این که او به یک گروه ژنتیکی در اروپا متعلق بوده، بسیار جالب و هیجان انگیز است و احتمالاً گروه های متعدد دیگری در مصر هستند که این «دی ان ای» به آن ها تعلق داشته است.
براساس نتایج این پژوهش، هفتاد درصد مردان اسپانیایی و شصت درصد مردان فرانسوی به گروه ژنتیکی فرعونی تعلق دارند که بیش از سه هزار سال پیش بر مصر فرمان می راند.
آقای شولز به خبرگزاری رویترز گفته است «ما فکر می کنیم که جد مشترک همه این افراد حدود ۹۵۰۰ سال پیش در منطقه قفقاز زندگی می کرده است».
بر پایه اطلاعات اخیر پژوهشگران سوئیسی، تخمین زده می شود که اولین موج مهاجرت هاپلوگروپ «R1b1a2» به اروپا، با گسترش کشاورزی و هفت هزار سال پیش از میلاد مسیح آغاز شده باشد.
با این وجود، متخصصین ژن شناسی مطمئن نبودند که چگونه اجداد پدری توتانخامون از منطقه مبداء خود به مصر کوچ کردند.
این مرکز هم اکنون قصد دارد با آزمایش «دی ان ای» نزدیک ترین اقوام به پادشاه توت را پیدا کند.