لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۵۵

افزایش بزهکاری در میان دانش آموزان راهنمایی کشور


دیدار مدیر کل زندانهای خوزستان با مددجویان کانون اصلاح و تربیت اهواز
دیدار مدیر کل زندانهای خوزستان با مددجویان کانون اصلاح و تربیت اهواز

غلامعلی افروز رئیس سازمان نظام مشاوره و روانشناسی می گوید: بیش از پنجاه درصد بزهکاران کانون های اصلاح و تربیت، بازماندگان از تحصیل دوره راهنمایی و اخراج شدگان این دوره اند.

رئیس سازمان نظام مشاوره و روانشناسی در این باره افزود: سه درصد از جمعیت هجده میلیونی کودکان و نوجوانان کشور محروم از تحصیل بوده و پشت درهای مدرسه و بیرون از نظارت نظام آموزش و پرورش قرار دارند.

غلامعلی افروز رئیس سازمان نظام مشاوره و روانشناسی کشور همچنین از افزایش اعتیاد و بزهکاری در مدارس کشور ابراز نگرانی کرد. پدیده ای که طی سی سال اخیر همچون تابویی در حریم ممنوعه ها قرار داشته و اشاره به آن نیز جرم داشت.

سرانجام بالاترین مقام مسئول این حوزه تابوها را شکسته و اعلام کرد پدیده اعتیاد، و بزهکاری در مدارس کشور بسیار نگران کننده است.

این پرده دری و شکستن تابوها با واکنش تند وزیر آموزش و پرورش روبرو شد. حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش دولت احمدی نژاد در پاسخ گفت: «کارشناسان سی ساله ای که در مورد وضعیت دانش‌آموزان معتاد و بزهکار در مدارس کشور اظهارنظر می‌کنند، بهتر است اول بروند نظام آموزشی در کشور را بشناسند بعد در این مورد سخن بگویند.»

وزیر آموزش و پرورش دولت احمدی نژاد بی درنگ افزود: « برخی سخنان را نباید در جامعه مطرح کرد، بله، تفکرات انحرافی در همه جای کشور وجود دارد اما ادعا می‌شود که تفکرات انحرافی به مدارس حمله ور شده است؛ چرا اینها را اشاعه می‌دهند.»

حاجی بابایی اشاعه دهندگان این خبرها را سربازان جنگ نرم دانسته افزود: « نظام سلطه جهانی علیه جمهوری اسلامی جنگ نرم به راه انداخته و مهمترین مرکز آن نیز مدرسه است. چه کسانی در این سنگر به شکل گمنام شبانه روز کار می‌کنند و غصه می خورند؟»

وزیر آموزش و پرورش پیش از این نیز آمار سه میلیون دانش آموزش بازمانده از تحصیل را رد کرده و منکر افزایش اعتیاد به موادمخدر در مدارس شده بود؛ اما به گفته یک کارشناس تربیتی وزیر آموزش و پرورش نوجوانان حاضر در کانون های اصلاح و تربیت که به واقع زندان کودکان و نوجوانان است، را چگونه توجیه می کند؟

اما چندهفته پیش رئیس انجمن مددکاری اجتماعی نتایج پژوهشی را اعلام کرد که براساس آن روشن شده هر ساله از هر چهار دانش آموز یک نفر مدرسه را به دلایل گوناگون از جمله بزهکاری و اعتیاد ترک می کند.

بنا به پژوهش انجمن مددکاری اجتماعی «فقر مالی، اشتغال کودکان یا نوجوانان دانش آموز، تضعیف کنترل اجتماعی غیررسمی، آرزوهای بی حد و حصر، تعارضات والدین و فرزندان، ناسازگاری والدین، پایگاه اجتماعی-اقتصادی و فرهنگی خانواده، سطح تحصیلات خانواده، دلبستگی جوانان به دوستان بزهکار خود، بیکاری از جمله دلایل ترک تحصیل دانش آموزان است.»

یک کارشناس تربیتی نوشته است: «دستاورد بیش از سی سال تربیت اسلامی، استخدام انبوه معلمان تربیتی، دینی کردن کتاب های درسی، پاکسازی مدارس از آموزگاران دگراندیش، و اعزام روحانیان به مدارس برای اسلامی کردن دانش آموزان همین است که میزان اعتیاد، بزهکاری، تجاوزات جنسی، و دوشخصیتی شدن دانش آموزان چنان شدت یافته که کانون های اصلاح و تربیت جایگزین مدارس می شوند.»

XS
SM
MD
LG