هشدار: حاوی محتوای مربوط به خودکشی
هیچچیز مهمتر از جان انسان نیست. اگر به خودکشی فکر میکنید، برای کمکگرفتن با این شمارههای ویژه تماس بگیرید: در ایران: اورژانس اجتماعی ۱۲۳، صدای مشاور ۱۴۸۰، یا اورژانس روانپزشکی تهران ۴۴۵۰۸۲۰۰
در آمریکا: مرکز پیشگیری از خودکشی ۱۸۰۰۲۷۳۸۲۵۵، یا خط ملی پیشگیری از بحران و خودکشی ۹۸۸
در کانادا: شماره ۹۱۱ یا ۱۸۳۳۴۵۶۴۵۶۶
در بریتانیا: ۱۱۶۱۲۳
و در افغانستان: ۱۱
گروهی از «دوستان کیانوش سنجری»، روزنامهنگار، همکار سابق صدای آمریکا و فعال حقوق بشر، با انتشار بیانیهای، توضیحاتی درباره مرگ خودخواسته او ارائه کرده و گفتهاند که او با هدف جلب توجه به سرکوب و محدودیتهای موجود در ایران، خودکشی اعتراضی را به عنوان کنشی سیاسی انتخاب کرده است.
در این بیانیه «دوستان کیانوش سنجری» خواستار شفافیت بیشتر درباره این موضوع شده و از نهادهای مسئول خواستهاند که دسترسی به اطلاعات مربوط به این حادثه، از جمله تصاویر دوربینهای نظارتی، گزارش پلیس و نتایج کالبدشکافی، برای بررسی دقیقتر فراهم شود.
این بیانیه که همراه با دو تصویر از لحظه منتسب به «خودکشی کیانوش سنجری» منتشر شده میگوید که کیانوش سنجری در ماههای اخیر تحت فشار نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی قرار داشته و از او خواسته شده بود برای همکاری با این نهادها و خبرچینی از نیروهای اپوزیسیون به خارج از کشور سفر کند؛ درخواستی که بهنوشته این بیانیه از سوی او رد شده بود.
بر اساس این بیانیه، کیانوش سنجری در ساعات پایانی زندگی خود، با دوستان نزدیکش درباره تصمیم سختی که میان مرگ و زندگی گرفته بود، گفتوگو کرده و به گفته آنها، او با «آگاهی» دست به این اقدام زده است.
صدای آمریکا نمیتواند مستقلاً اطلاعات مطرحشده در این بیانیه را تأیید یا رد کند.
کیانوش سنجری، روزنامهنگار و همکار صدای آمریکا، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی پیشین، روز چهارشنبه ۲۳ آبان در اعتراض به شرایط زندانیان سیاسی جمهوری اسلامی، به زندگی خود پایان داد.
او یک روز قبل از آن اعلام کرد که اگر جمهوری اسلامی تا ۲۴ ساعت آینده فاطمه سپهری، نسرین شاکرمی، توماج صالحی، و آرشام رضایی، چهار زندانی سیاسی را آزاد نکند، در اعتراض به «دیکتاتوری علی خامنهای و شرکایش» به زندگی خود پایان خواهد داد.