لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۲۰

انتقاد از جامعه سینمائی ایران در «خوک»، فیلم مانی حقیقی در جشنواره برلین


لیلا حاتمی و مانی حقیقی در جشنواره فیلم برلین
لیلا حاتمی و مانی حقیقی در جشنواره فیلم برلین

تصویری تیره و طنز‌آمیز از جامعه سینمائی در ایران امروز، در فیلم «خوک»، کمدی جدید «مانی حقیقی» برای نخستین بار در جهان، در جشنواره برلین بر پرده می‌رود.

مانی حقیقی در کنار لیلا حاتمی و حسن معجونی ، روی فرش قرمز در «برلیناله»، می‌گوید نکته خنده‌دار در باره ایران این است که پر از تضاد است. لیلا حاتمی انتقاد فیلم از جامعه سینمائی ایران را نکته مثبت آن دانست.

فیلم «خوک»، تنها نماینده سینمای ایران در بخش مسابقه جشنواره برلین، یک کارگردان نوگرای سینمان را نشان می‌دهد که از یک طرف در زندگی زناشوئی با همسرش،‌ به مشکل دچار است و از سوی دیگر، هوادار زیبا و سمجی، همه جا او را دنبال می‌کند. اما ناراحتی اصلی این کارگردان نوگرا این است که قاتل مرموزی که کارگردان‌های برجسته سینما را یکی بعد از دیگری ترور می‌کند، سراغ او نمی‌آید.

روی فرش قرمز در جشنواره برلین، حسن معجونی و لیلا حاتمی در کنار مانی حقیقی، در برابر دوربین‌ها قرار گرفتند. «خوک» چهارمین فیلم «مانی حقیقی» است که در جشنواره برلین رونمائی می‌شود و امسال، یکی از ۱۹ فیلمی است که برای دریافت «خرس طلائی» جایزه اصلی جشنواره، رقابت می‌کنند.

خوک ساخته مانی حقیقی
خوک ساخته مانی حقیقی

لیلا حاتمی در سخنان کوتاه خود در برابر خبرنگاران، از اینکه فرصت کار در فیلمی که با جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کند، سروکار دارد، خوشحال است.

لیلی حاتمی گفت: «از این جنبه فیلم خیلی خوشم می‌آمد که آدم در واقع خودش را و همکارانش‌ را و محیط اطرافش و همکارانش را و خودش را نه اینکه نقد می‌کند و مسخره می‌کند، ولی به شکلی، ایرادهائی که هست می‌تواند بی‌پروا بگوید.»

لیلی حاتمی گفت: «چیزی که دوست داشتم در این فیلم این است که شرم ندارد از اینکه ایرادهای شخصیت‌هائی که وجود دارند، شخصیت‌هائی که در واقع مال جامعه کاری خودمان هستند، آزادانه بیان کند، و برای من این نکته مثبت این فیلم بود.»

بازیگر فیلم «خوک» گفت این فیلم انتقادهای خود را از جامعه سینمائی ایران، آزادانه بیان می‌کند.

وی افزود: «من همیشه درگیر هستم با اشخاصی که خون‌شان به جوش می‌آید و به اشتباه معنی تعصب را متوجه شده‌اند و دفاع می‌کنند از همکاران‌شان. این در واقع راهی بود برای من که بتوانم همیشه بگویم که اگر ما خودمان به خودمان این‌ها را می‌گوئیم، دقیقا به آنها بر نخورد.»

مانی حقیقی، بخشی از سخنان خود در مصاحبه با خبرنگار رویتر را به بحث در باره سانسور در ایران اختصاص داد.

مانی حقیقی گفت: «۱۵ سال است فیلم می‌سازم و در هر مصاحبه خارج کشور، بدون استثنا، اولین سئوال همیشه در باره سانسور در سینمای ایران است.»

حقیقی افزود: «صحبت در باره سانسور البته مهم است و البته منکر وجود آن نیستم، ولی این موضوع دیگر کسالت‌آور شده.»

حقیقی با تاکید بر اینکه چیزهای بسیاری در جامعه ایران روی‌ می‌دهد، چیزهای جالب و گیرا، که ارزش بحث و گفتگو دارند، خبرنگاران رسانه‌های بین‌المللی را به تنبلی تهدید کرد و گفت آنها با تمرکز روی موضوع سانسور که حل‌شدنی هم نیست، او را به تکرار گفته‌های قبلی، وادار می‌کنند.

حقیقی گفت: «بله، سانسور فیلم در ایران وجود دارد. مشکل بسیار بزرگی برای ما است، و با آن سروکار داریم. حالا آیا می‌توانیم در باره چیزهای دیگر حرف بزنیم؟»

حقیقی در بخش دیگری از این مصاحبه با خبرنگار رویتر، به موضوع اعتیاد به «فیسبوک» و «توئیتر» پرداخت. وی گفت: «نکته خنده دار در باره ایران این است که پر از تضاد است و یکی از تضادها این است که فیسبوک و توئیتر در ایران ممنوع هستند، ولی رئیس جمهوری و رهبر معظم و همه اعضای مجلس از آن استفاده می‌کنند.»

حقیقی افزود: «البته این تنها تضاد موجود در جامعه ایران نیست.، بلکه یکی از خنده‌دارترین تضادهاست.»

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG