بنیاد جایزه ادبی فریدریش روکرت، مستقر در شهر کوبورگ (آلمان)، اسماعیل خویی، شاعر بلند آوازه ایرانی را برنده این دوره دانست. این جایزه که هردوسال یک بار به یک نویسنده و ادیب ازخاورمیانه و خاور نزدیک تعلق می گیرد به یاد فردریش روکرت شاعر و شرق شناس نام آور آلمانی نامیده شده است. طبق اطلاعیه ای که از سوی هیئت داوران جایزه روکرت منتشر شده، امسال نامزدهای دیگر این جایزه محمدرضا شفیعی کدکنی، منیرو روانیپور و شهریار مندنیپوربوده اند که از میان آن ها بنیاد جایزه امسال خود را به اسماعیل خویی اهدا کرد است.
پیش از این، در روز ٣١ ژانویه ٢٠١٠ طی بیانیه ای از سوی دست اندرکاران بنیاد جایزه ادبی فردریش روکرت اعلام شده بود که این نشان ادبی در این دوره به یک ادیب ایرانی تعلق خواهد گرفت.
اسماعیل خویی که یکی از شاعران برجسته ایرانی و از اعضای کانون نویسندگان ایران است در یک خانواده آذربایجانی در شهر مشهـد زاده شد. خویی دورههای ابتـدائـی و متوسطه را در مشهـد گذراند و درسال ۱۳۳۶ برای ادامـهٔ تحصیل به تهران رفت. پس از فارغ التحصیل شدن از دانش سرایعالی به انگلستان رفت و در دانشگاه لندن در رشتهٔ فلسفـه به دریافت درجه دکترا نائل شد.
اشعار اسماعیل خویی تا كنون به چند زبان مختلف ازجمله انگلیسی، روسی، فرانسه، آلمانی، هندی، و اوكراینی ترجمه شدهاند. خویی به زبان انگلیسی تسلط دارد و اشعار فراوانی را به این زبان سروده است که بخشی از آن ها در نخستین مجموعه شعرهای انگلیسی او به نام «صدای مهاجرت»Voice of Exile منتشر شده است .
اسماعیل خویی یکی از مخالفین نظام جمهوری اسلامی است که درحال حاضر در انگلستان در تبعید خودخواسته زندگی میکند. او در دوران سلطنت محمدرضا شاه پهلوی نیز از مخالفین حکومت شاهنشاهی به شمار می رفت و ازطرفداران چریکهای فدایی خلق به شمار می رفت. او درحال حاضراز طرفداران جنبش «ما هستیم» و جنبش های آزادیخواهی ملت ایران است و از آن با سروده های خود حمایت می کند:
ای دشمن مرگدین! بدان ، ما هستیم زنده به امید و آرمان ، ما هستیم
نتوانی امید و آرمان را کشتن: این است که تا به جاودان ما هستیم.
ما زنده ی امید به فردا هستیم. پوینده ی راه آرمان ها هستیم.
می دان و بمیر، ای مرگ آیین! تا هست امید و آرمان، ما هستیم.
ما پیرو فردوسی ی دانا هستیم. از نیروی آرمان توانا هستیم.
این نظم جهان ستیز ایرانی کش خیزد زمیان و همچنان ما هستیم.
ما دشمن مرگ و جنگ و غوغا هستیم. هستیم برای زندگی ، تا هستیم
ای مرگ پرستان ! هم از این رو ، به یقین، فردای نبودن شما ما هستیم.
در میهن خود ، هر دم و هر جا هستیم. آماده برای رزم فردا هستیم.
امروز بر آنیم که ، با خشم و غریو، اعلام بداریم که هان، ما هستیم!
ما لشگری انبوه و دم افزا هستیم. هم رای و هم اندیش و هم آوا هستیم.
فرداست – اماما! که کرت خواهد کرد پژواک شعار ملتی : " ما هستیم
اسماعیل خویی سال گذشته در مصاحبه ای که با یکی شبکه خبری بی بی سی به مناسبت سی امین سالگرد انقلاب ۱۳۵۷داشته است، از اینکه مردم از جمله خود او به هشدار شاپور بختیار مبنی بر خطر ایجاد یک «دیکتاتوری مذهبی» توجه نکردند، ابراز تاسف کرد.