لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۰۱

مراسم يادبود قربانيان همزمان با دادگاه مسؤلان خمرسرخ


مراسم يادبود قربانيان همزمان با دادگاه مسؤلان خمرسرخ
مراسم يادبود قربانيان همزمان با دادگاه مسؤلان خمرسرخ

يک روز پيش از برگزاری دادگاه رسيدگی به اتهامات سه تن ديگر از عاملان قتل عام مردم کامبوج در دوران خمرهای سرخ، گروه بزرگی از بازماندگان آن رويداد طی مراسمی در پنوم پن، پايتخت کامبوج، ياد آن قربانيان را گرامی داشتند.

طی سالهای ۱۹۷۵ تا ۱۹۷۹ نزديک به دو ميليون کامبوجی توسط خمرهای سرخ کشته شدند.

خانواده های قربانيان قتل عام مردم کامبوج در پنوم پن، پايتخت اين کشور، مراسم يادبود نزديک به دوميليون قربانی در دوران خمرهای سرخ را برگزار کردند. اين مراسم در همان مکانی صورت گرفت که خمرهای سرخ شهروندان کامبوجی را به قتل می رساندند.

شرکت کنندگان در آيين بزرگداشت ياد آن قربانيان می گويند يادآوری آن کشتار برای آن است که از تکرار فاجعه ديگری در کشورشان جلوگيری شود.

براساس شواهد تنها دو تن از زندانی رهيده از آن کشتار هم اينک زنده هستند؛ چوم می، ۸۰ ساله، يکی از اين دو نجات يافته است که در اين مراسم شرکت داشت. او با اشاره به دادگاه سازمان ملل متحد برای رسيدگی به جنايات سه تن از مسئولان خمرهای سرخ می گويد بايد از آنان پرسيد به چه دليل دست به چنين کشتاری زدند.

مراسم يادبود آن قربانيان يک روز پيش از دادگاه سازمان ملل متحد بود که برای رسيدگی به اين جنايت روز دوشنبه برگزار می شود، تا به پرونده اتهامی سه تن از مسئولان حکومت خمرهای سرخ رسيدگی کند. اين سه تن متهم هستند که مسئوليت مستقيمی در آن کشتار داشته اند و باوجود پشت سرنهادن هشتادسالگی، در اين دادگاه حاضر خواهند شد تا به اتهاماتشان مبنی بر شرکت در نسل کشی، شکنجه و نقض حقوق بشر در کامبوج، رسيدگی شود.

نوان چيا ۸۵ ساله، از نظريه پردازان خمرهای سرخ، و خيو سامپان ۸۰ ساله، رييس دولت، و لينگ ساری، وزير امورخارجه خمرهای سرخ در دوران کشتار بزرگ، ٣ متهم اين دادگاه هستند. چهارمين متهم اين پرونده به دليل ابتلا به بيماری آلزايمر در دادگاه حاضر نخواهد شد.

پل پت، رهبر خمرهای سرخ و عامل اصلی اين کشتار که به صورت زندانی در يکی از اردوگاه های جنگلی بسر می بُرد، در سال ۱۹۹۸، درگذشت.

سخنگوی اين دادگاه گفت: دادگاه متهمان نسل کشی که روز دوشنبه برگزار خواهد شد، مهمترين جلسه دادگاه در جهان خواهد بود که به پرونده کشتار يک ميليون و هفتصدهزار قربانی رسيدگی خواهد کرد.

خمرهای سرخ که پس از يک جنگ خونين طولانی در سال ۱۹۷۵ قدرت را در کامبوج بدست گرفتند پس از قطع رابطه با جهان، به بهانه پياده کردن آرمانهای خود نزديک به دو ميليون شهروند کامبوجی را به قتل رساندند. سرانجام در سال ۱۹۷۹ پشتيبانی نظامی دولت ويتنام از نيروهای مخالف دولت کامبوج، به سرنگونی خمرهای سرخ منتهی شد، و اين کابوس خونين در کامبوج پايان يافت.

XS
SM
MD
LG