پیام های نوروزی بخشی از فرهنگ سیاسی تاریخ معاصر ایران است. همچنان که دید و بازدیدهای نوروزی رهبران سیاسی و نخبه گان را هم شامل می شود و شاید فرصتی است برای رایزنی و بازخوانی سالی که گذشت و سالی که در پیش است.
رهبران جمهوری اسلامی هم این فرصت را مغتنم شمرده و همواره در ۳۱ سال گذشته به مناسبت نوروز به مردم پیغام داده اند. پیغامی که بیش از آن بازخوانی همراهی مردم با حاکمیت باشد نوعی قرائت رسمی از موفقیت حکومت است.
پس از درگذشت آیت الله خمینی جانشین او آیت الله خامنه ای کوشید در این سنت تغییر ایجاد کند و برای سالها نام انتخاب کرد تا به مردم گفته باشد به عنوان رهبر چه انتظاری دارد.
در همه این سالها اغلب نامگذاری های او در عرصه اقتصاد و یا انتظار بیشتر از مردم برای تلاش محدود شده است. در حالی که رسانه های دولتی هم موظف بوده اند تا در این باره تبلیغ کنند. در حالی که ۸۸ سالی پر از التهاب بود و رهبر جمهوری اسلامی در پیام نوروزی خود تنها به این جمله اکتفا کرده است که دشمنان کشور پس از گذشت سی سال همه تلاش خود را متمرکز کردند تا انقلاب را از درون شکست دهند.
رهبر جمهوری اسلامی، حوادث مقطع هشت ساله سال 88، از خرداد ماه تا ۲۲ بهمن را تجربه ای پر از عبرت توصیف می کند. ظاهرا منظور وی از اشاره به روز ۲۲ بهمن است که مخالفان می گویند دولت با یک برنامه از پیش طراحی شده مراسم آن روز را مهندسی کرد تا حضور معترضان نادیده گرفته شود.
در حالی که رهبران مخالف دولت سال ۱۳۸۹ را سال استقامت جنبش برای رسیدن به اهداف خود نامیده اند، رهبر جمهوری اسلامی آن را سال «همت مضاعف و کار مضاعف» نامیده است.
وی گفته است که راههای نرفته را باید با گام های بلند تر بپیماییم.