لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۵۴

رهبر جمهوری اسلامی بازهم درباره معاهدات بین المللی نظر داد


در حالیکه هنوز جمهوری اسلامی به چند پیمان بین المللی درباره پولشویی و قاچاق سلاح نیپوسته، رهبر جمهوری اسلامی ایران یکبار دیگر درباره پیوستن به این پیمان ها اظهارنظر کرد.


روز پنجشنبه ۲۳ اسفند، آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، گفت وقتی پیرامون «فلان کنوانسیون یا معاهده» بحث می‌شود، دو طرف بحث نباید «یکدیگر را به همراهی با دشمن متهم کنند و به جان هم بیفتند.»


هشدار آقای خامنه ای امروز پنج‌شنبه ۲۳ اسفند در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری بیان شد. این نهاد که وظیفه نظارت و حتی عزل رهبر را دارد، در حالی امروز به دیدار رهبر رفته که یک روز پیشتر، در بیانیه پایانی اجلاس اخیر خود اشاره کرده بود که پیوستن ایران به کنوانسیون‌هایی چون پالرمو برای «گرفتن بهانه از دشمن» یک «خطای استراتژیک» محسوب می‌شود.


پیوستن جمهوری اسلامی به گروه ویژه اقدام مالی در پول‌شویی و معاهده جرائم سازمان‌یافته فراملی، موسوم به پالرمو که اهدافی چون جلوگیری از ساخت و قاچاق سلاح گرم دارد، با مشکلاتی روبرو شده است.


پیشتر خامنه‌ای ضمنی مخالفت خود را با پیوستن به این معاهده ها اعلام کرده بود.

ناظران بین المللی می گویند مقامات جمهوری اسلامی نگران هستند که با پیوستن به این معاهد‌ه‌‌ها، اقدام‌های آن‌ها در حمایت از گروه های تروریستی به خطر افتد.


ایالات متحده، جمهوری اسلامی را به بی ثبات‌سازی در خاورمیانه با حمایت از گروه‌های شورشی و تروریستی متهم می‌کند.


پیشتر سفیر آمریکا در سازمان ملل و نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در دو مراسم جداگانه بخشی از پهپاد و تجهیزات موشکی ایران که به حوثی های یمن ارسال شده را نمایش داده‌اند.


پرزیدنت ترامپ امسال از توافق هسته ای ایران با کشورهای پنج به علاوه یک خارج شد.


آزمایش‌های موشکی ایران نیز پیش از این با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آن‌ها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشک‌ها را متوقف کند.


ایران طی سال‌های اخیر دست به انجام آزمایش‌های موشکی زده است که روی برخی از آن‌ها به زبان‌های مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.


وزیر خارجه آمریکا یکم خرداد با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.


برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG