سرخط خبرها
نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان با نخست وزیر پاکستان دیدار کرد

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان، روز جمعه ۲۸ دی ماه در اسلامآباد با عمران خان، نخست وزیر، و شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان، دیدار کرد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، آقای خلیلزاد در بیانیهای کوتاه اعلام کرد در این دیدارها برای پیشرفت در روند صلح افغانستان تاکید شده است.
پاکستان میگوید که در مورد نفوذ اسلام آباد بر گروه طالبان «بزرگنمایی بیش از حد» شده است؛ با این حال این کشور وعده داده است که برای برقراری آرامش در افغانستان، با آمریکا همکاری کند.
مهمترین خبرهای روز ایران و جهان
یک رهبر معنوی مشهور برزیلی متهم به آزار و تجاوز ۲۵۰ زن است

یک رهبر مذهبی مشهور برزیلی که مورد تقدیر چهرههایی چون اوپرا وینفری قرار گفته و مدعی است میتواند از افسردگی گرفته تا سرطان را معالجه کند، با شکایتهایی از دستمالی و تعرض گرفته تا تجاوز از سوی ۲۵۰ زن روبرو شده است.
به گزارش روز دوشنبه ۲۹ بهمن ماه خبرگزاری آسوشیتدپرس، «ژائو تیشریا د فاریا» که از او به عنوان «ژائو دو دئوس» (یحیای خداوند) نام برده میشود و در حال حاضر ۷۷ ساله است، با شکایت زنانی از شش کشور جهان روبرو است.
دادستان پرونده در برزیل به آسوشیتدپرس گفت:«شاکیان پرونده زنانی از برزیل، آلمان، بلژیک، بولیوی، آمریکا و هلند هستند.» این رهبر مذهبی در «کاسا اسپیریچوال» (خانه معنویت) خود هر هفته پذیرای حدود۱۰ هزار بیمار بود. او مدعی بود با معالجات روحی و روانی، میتواند حلال همه نوع مشکلی باشد.
اوپرا وینفری با صدور بیانیهای با شاکیان پرونده ابراز همدردی، و ابراز امیدواری کرده به عدالت برسند.
اکران فیلم «اصغر فرهادی» در آمریکا همچنان ادامه دارد

پس از موفقیت اکران آزمایشی «همه می دانند» آخرین ساخته اصغر فرهادی سینماگر نامدار ایرانی در آمریکا، پخش کننده فیلم این اثر را در سینماهای بیشتری اکران کرد.
شرکت «فوکوس فیوچرز» در هفته ای که گذشت، «همه می دانند» را بصورت محدود در ۲۳ سینمای آمریکا اکران کرد و با توجه به فروش قابل قبول فیلم، احتمالا نمایش آن تمدید خواهد شد.
براساس آمار رسمی منتشره، این فیلم در روزهای پایانی هفته، نزدیک به ۲۳۰ هزار دلار در گیشه فروخت که برای یک فیلم غیرانگلیسی زبان رقم قابل توجهی است.
«همه می دانند» در اسپانیا ساخته شده و بازیگران اصلی آن «خاویر باردم» و «پنه لوپه کروز» هستند. این فیلم با واکنش های متفاوتی از سوی منتقدین همراه شده و بر خلاف سایر آثار اصغر فرهادی، موفق به دریافت جایزه مهمی از جشنواره های جهانی نشده است.
مایک پنس: با جهان آنطور که هست روبرو میشویم، نه آنطور که دلمان میخواهد باشد

مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه ۲۹ بهمن که مقارن با «روز رئیس جمهوری» در ایالات متحده است، در پیامی در توئیتر گفت: «طبق راهبردهای پرزیدنت ترامپ، ایالات متحده از هر فرصتی برای رسیدن به صلح استفاده میکند.»
آقای پنس در پیام خود افزوده است: «اما ما با چشمانی کاملا باز، با هرگونه چالش روبرو میشویم. ما با جهان آنطور که هست روبرو میشویم و نه آنطور که دلمان میخواهد باشد.»
روز رئیس جمهوری در آمریکا، به مناسبت سالگرد تولد جورج واشینگتن، نخستین رئیس جمهوری ایالات متحده تعطیل رسمی است.
یک قاضی در فرانسه با تقاضای جلوگیری از پخش فیلم «به لطف خدا» مخالفت کرد

یک قاضی در فرانسه روز دوشنبه ۲۹ بهمن، درخواست تیم وکلای مدافع یک کشیش متهم به «تعرض جنسی» برای جلوگیری از پخش فیلم «به لطف خدا» را رد کرد. این فیلم جریان زندگی و سوءاستفاده جنسی این کشیش را به تصویر کشیده است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، تیم وکلای مدافع «برنارد پرینا» کشیشی که متهم به «تعرض جنسی» به چند پسر نوجوان است، گفته بودند این فیلم اصل برائت را نقض میکند. طبق اصل برائت، یک متهم بیگناه است مگر این که خلاف آن ثابت شود. فیلم «به لطف خدا» به کارگردانی «فرانسوا اوزون»، برنده جشنواره فیلم برلین شد.
قاضی دادگاه گفته پیامی که فیلم منتقل میکند، در تناقض با اصل برائت نیست و از این رو نیازی به جلوگیری از پخش این فیلم وجود ندارد. برنارد پرینا، کشیش کلیسای سنت فوی در نزدیکی لیون، متهم به چند مورد تعرض جنسی در خلال سالهای ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ است. پرونده برنارد پرینا در حال حاضر از سوی دادگاه در حال بررسی و پیگیری است.
«گرت بیل» مراسم ازدواج خود را به دلایل امنیتی به یک جزیره منتقل کرد

گرت بیل ستاره ولزی تیم فوتبال رئال مادرید به دلایل امنیتی، مراسم ازدواج خود را به جزیره کوچک «تاگوماگو» منتقل کرد. این جزیره خصوصی در «دریای بالئارس» و در نزدیکی منطقه تفریحی ایبیزا در سواحل شرقی اسپانیا قرار دارد و خالی از سکنه است.
در تاگوماگو تنها یک ویلای لوکس و مجلل وجود دارد که به مناسبت های مختلف توسط مهمان های سرشناس و افراد ثروتمند اجاره می شود؛ کرایه این جزیره برای گرت بیل ۳۸۰ هزار پوند هزینه دارد.
قرار بود مراسم ازدواج گرت بیل با «اِما ریس جونز» تابستان گذشته در یک قلعه تاریخی در «توسکانی» ایتالیا برگزار شود؛ ولی به دلیل نگرانی های امنیتی و جار و جنجال رسانه ای لغو شد.
این بازیکن سرشناس امیدوار است با توجه به موقعیت خاص این جزیره و استخدام محافظان مسلح، این بار دچار مشکل خاصی نشود. هنوز تاریخ دقیق مراسم ازدواج مشخص نیست ولی تعداد مهمانان فقط ۱۵۰ نفر خواهد بود.
بنتلی مدعی است «سریع ترین شاسی بلند جهان» را ساخته است

خودروسازی «بنتلی» ادعا می کند جدیدترین محصولش، «بنتایگا اسپید»، با سرعت ۳۰۶ کیلومتر در ساعت، و با نیروی ۶۲۶ اسب بخار (۴۶۷ کیلو وات)، سریع ترین خودروی شاسیبلند جهان است.
به گزارش سایت «نیو اطلس»، شرکت خودروسازی بریتانیایی قرار است از این خودروی جدید برای اولین بار ماه آینده در نمایشگاه اتومبیل ژنو رونمایی کند.
در ده سال گذشته، برچسب «اسپید» به معنای سرعت، نشانگر میزان نیروی خارقالعاده محصولات بنتلی بوده و این مسئله شامل حال شاسیبلند بنتایگا اسپید نیز می شود.
تغییراتی نیز در بدنه بنتایگا اسپید داده شده که به سریعالسیر بودن آن کمک می کند؛ برای مثال باله پشت آن و چرخ های نیم متریاش که در سه رنگ مختلف هستند.
بنتایگا اسپید که قرار است در سال جاری میلادی به بازار بیاید، مثل مدل استاندارد قبلی مجهز به دنده اتوماتیک ۸ سرعته است اما جزئیات بیشتری از آن اعلام نشده است.
دادگاه سه فعال مدنی بدون حضور وکیل برگزار شد

نخستین جلسه دادگاه رضوانه احمدخانبیگی، امیرمهدی صدیق آرا و علیامین املشی سه فعال مدنی روز یکشنبه ۲۸ بهمن، بدون حضور وکیل در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.
یک منبع مطلع روز دوشنبه ۲۹ بهمن در گفتوگو با صدای آمریکا گفت ریاست دادگاه برعهده قاضی افشاری بود و اتهامات بازداشت شدگان «اقدام علیه امنیت ملی»، «اجتماع و تبانی و ارتکاب به جرم برعلیه امنیت داخلی و خارجی» و «تبلیغ علیه نظام» اعلام شد.
به گفته این منبع مطلع خانم خانبیگی و آقایان صدیق آرا و املشی بدون برخورداری از وکیل از دی ماه گذشته در زندان اوین به سر میبرند و محمد نصیرپور، بازپرس شعبه ۲ دادسرای اوین تا این لحظه از قبول وثیقه برای این سه فعال مدنی خودداری کرده است.
یک شرکت خصوصی اسرائیلی به کره ماه سفینه میفرستد

یک شرکت خصوصی در اسرائیل روز دوشنبه ۲۹ بهمن اعلام کرد در هفته جاری سفینهای به کره ماه میفرستد. این سفینه که نام آن «جنسیس» (کتاب پیدایش یا تورات) است، از پایگاهی در فلوریدا پرتاب شده و موشک فالکون اسپیس اکس، آن را به کره ماه میفرستد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این سفینه قرار است حدود شش بار دور کره زمین چرخیده و بعد روز ۱۱ آوریل (۲۲ فروردین) ، روی سطح ماه فرود بیاید. در صورت موفقیت، اسرائیل پس از شوروی سابق، ایالات متحده آمریکا و چین، چهارمین کشوری است که سفینهاش روی ماه مینشیند.
شرکت خصوصی «اسپیس ایل» مجری این پروژه است که بودجه اصلی آن از سوی «موریس کان» میلیاردر اسرائیلی تامین میشود. موریس کان گفته «نه تنها هر اسرائیلی، که هر یهودی روزی که اسرائیل روی کره ما نشست را به یاد خواهد داشت.»
حکم تبعید چهار درویش زندانی اجرا شد

به گزارش وبسایت خبری مجذوبان نور، چهار درویش زندانی به نامهای مهدی مردانی، مهرداد رضایی، ابوالفضل صحرایی و مجتبی شکری روز گذشته ۲۸ بهمن ماه با پایان دوره محکومیت زندان خود به ترتیب به شهرهای سیب و سوران ، سرباز (استان سیستان و بلوچستان)، سربیشه (خراسان جنوبی) و تایباد (خراسان رضوی) تبعید شدهاند.
در این گزارش آمده است که این چهار درویش زندانی بنابر حکم دادگاه، دورهی تبعید خود را باید به مدت ۲ سال در شهرهای یاد شده بگذرانند.
بر اساس ماده ۲۳ قانون مجازات اسلامی، قاضی میتواند با اختیار خود محکومانی را که به شش ماه حبس تعزیری محکوم شدهاند تا دو سال به محلهایی که در آییننامههای وزارت دادگستری و وزارت کشور معین شده است تبعید کند.
در بخشی از گزارش سازمان عفو بین الملل که بهمن ماه سال جاری درباره وضعیت حقوق بشر در ایران منتشر کرده آمده است که در سال گذشته میلادی، بیش از ۲۰۰ تن از دراویش گنابادی در ایران بازداشت شدهاند.
آرامگاه «کارل مارکس» دوباره مورد آسیب قرار گرفت

آرامگاه کارل مارکس، از نویسندگان مانیفست کمونیست، در شمال لندن برای بار دوم طی دو هفته گذشته، مورد آسیب قرار گرفت. این بار خرابکارها روی بنای یادبود او با رنگ قرمز نوشته اند «مانیفست تنفر» و «بانی نسلکشی».
این بنا یکی از بناهای بریتانیا است که از همیت تاریخی برخوردار است. مقامات گورستان «هایگیت» می گویند خرابکاران همچنین سنگ قبر او را شکسته اند. آنها می افزایند هر نظری که مردم در مورد میراث مارکس دارند، این راه ابراز آن نیست و این حرکت را کار غیرمنطقی، ابلهانه و جاهلانه عنوان کرده اند.
معاون وزیر خارجه آمریکا: شماری از منتقدان در کوبا در اعتصاب غذا به سر میبرند

کیمبرلی برایر، معاون وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا در امور نیمکره غربی، روز دوشنبه ۲۹ بهمن و در پیامی در توئیتر خبر داد پیشاپیش برگزاری رفراندوم قانون اساسی در کوبا، شماری از اعضای حزب اتحاد میهنپرستان کوبا در اعتصاب غذا به سر میبرند.
رفراندوم قانون اساسی کوبا قرار است روز ۲۴ فوریه (پنجم اسفند) برگزار شود. مخالفان در کوبا دو دسته شده و شماری از مردم میخواهند در انتخابات شرکت نکنند، و بخشی دیگر از مردم خواسته به آن رای منفی بدهند. مقامات کوبا میگویند قانون اساسی را بر اساس واقعیتهای موجود، تغییر دادهاند.
دستکم هفت تجمع اعتراضی در ایران برگزار شد

در طول ۲۴ ساعت گذشته دستکم هفت تجمع اعتراضی صنفی در شهرهای مختلف ایران برگزار شده است.
امروز دوشنبه، ۲۹ بهمن ماه، جمعی از مالباختگان موسسه بدر توس از زیر مجموعههای موسسه مالی و اعتباری کاسپین مشهد در اعتراض به برآورده نشدن مطالبات خود، در مقابل ساختمان استانداری خراسان رضوی تجمع اعتراضی برگزار کردند.
جمعی از کارگران مجموعه شهرداری آبادان نیز در اعتراض به معوقات مزدی سه ماهه خود، امروز در یک حرکت اعتراضی دست به تجمع زدند و اعلام کردند که علاوه بر حقوق، حق بیمه آنها نیز با تاخیر به تامین اجتماعی پرداخت میشود.
همچنین جمعی از کارگران واحد آتش نشانی آبادان امروز به نمایندگی از همکاران خود در ادامه پیگیریهای صنفی و در اعتراض به بینظمی در پرداخت حقوق، بیمه و تجهیز نبودن خودروهای آتشنشانی در مقابل دفتر امام جمعه آبادان تجمع اعتراضی برپا کردند.
گروهی از کارکنان سهام عدالت نیز امروز ۲۹ بهمن در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدشان از ۴۸ ماه گذشته تاکنون، مقابل ساختمان وزارت اقتصاد و دارایی دست به اعتراض زدند.
همچنین جمعی کارگران راه آهن آذربایجان برای ششمین روز متوالی در اعتراض به پرداخت حقوق معوقه و بیمه کارگران در مقابل محوطه راه آهن تبریز دست به اعتراض زدند.
جمعی از کارگران شهرداری چابهار نیز در اعتراض به معوقات مزدی چند ماهه خود، در دفتر شهرداری این شهر، اقدام به برگزاری تجمع کردند.
روز یکشنبه ۲۸ بهمن ماه نیز جمعی از کارگران بازنشسته شرکت هفت تپه که خواستار پرداخت سنوات سابقه کاری سالهای ۹۵ و ۹۶ خود بودند در مقابل دفتر مدیریت این کارخانه دست به تجمع زدند.
جولیا رابرتز، جایزه سینمایی «جرج ایستمن» را خواهد گرفت

«جولیا رابرتز»، جایزه امسال «جرج ایستمن» را دریافت خواهد کرد.
این جایزه به افرادی که دستاوردهای ارزنده ای در عرصه سینما داشته اند اعطاء می شود.
موزه «جرج ایستمن» در «راچستر» این جایزه را در دوم ماه مه (۱۲ اردیبهشت) به خانم «رابرتز» اهدا می کند.
از برنده های پیشین می توان به «چارلی چاپلین»، «گری کوپر» و «مریل استریپ» اشاره کرد.
«جولیا رابرتز» جوایزی چون اسکار بهترین بازیگر زن و سه جایزه گلدن گلوب در کارنامه حرفه ای خود دارد.
جایزه «جرج ایستمن» در سال ۱۹۵۵ به یاد «جرج ایستمن»، کارآفرین آمریکایی و بنیانگذار شرکت «کداک» راه اندازی شد و اولین جایزه ای بود که به مجموعه دستاوردهای یک هنرمند در عرصه سینما تعلق می گرفت.
یک کولبر بر اثر تیراندازی در مرز بانه کشته شد

آژانس خبری موکریان روز دوشنبه ۲۹ بهمن خبر داد که شامگاه روز شنبه ٢٧ بهمن ماه، یک کولبر به نام «بختیار حسنی» اهل روستای «بلهسن» از توابع شهرستان بانه در پی شلیک مستقیم نیروهای مرزبانی مستقر در منطقە مرزی هنگهژال جان سپرد.
علاوه بر خطراتی مانند پرت شدن از کوه و یخ زدگی، شلیک به کولبران در سالهای گذشته جان دهها تن را گرفته و دهها تن دیگر را نیز مجروح کرده است.
این درحالی است که مقامات ایران اذعان میکنند حجم کالای قاچاق وارد شده توسط کولبران در مقایسه با قاچاق از سایر مبادی بسیار ناچیز است.
رئیس جمهوری سابق مالدیو به اتهام پولشویی دستگیر شد

دادگاهی در مالدیو روز دوشنبه ۲۹ بهمن رای به دستگیری یمین عبدالقیوم، رئیس جمهوری سابق این کشور به اتهام پولشویی داد.
تیم دادستانی از قاضی دادگاه خواست دستور دستگیری را صادر کند چرا که ممکن است یمین عبدالقیوم در صورت آزادی، روی شاهدان پرونده تاثیر گذاشته و تلاش کند اعترافهایشان را تغییر دهد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، پلیس مالدیو مبلغ یک میلیون دلار در حساب بانکی یمین عبدالقیوم پیدا کردهاند که مرتبط با اختلاس و پولشویی از نهادهای بازاریابی و روابط عمومی مالدیو است.
پاکستان عالیترین نشان افتخاری را به ولیعهد عربستان اعطا کرد

محمد بن سلمان، ولیعهد پاکستان روز دوشنبه ۲۹ بهمن و در دومین روز از سفر خود به پاکستان ، از سوی رئیس جمهوری این کشور، «نشان پاکستان» که بالاترین نشان افتخاری غیرنظامی است را دریافت کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این مراسم یک روز پس از آن برگزار شد که عربستان سعودی پروژه سرمایهگذاری ۲۰ میلیارد دلاری در پاکستان را امضا کرد.
عمران خان، نخست وزیر پاکستان عکسهایی از این مراسم را در توئیتر خود منتشر کرده که نشان میدهد عارف علوی، رئیس جمهوری این کشور در حال اعطای نشان پاکستان به محمد بن سلمان است. پاکستان، مقصد اول ولیعهد عربستان سعودی بود. او پس از آن راهی هند و چین میشود.
انتقاد پرزیدنت ترامپ از گفتههای معاون سابق افبیآی

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه ۲۹ بهمن در پیامی در توئیتر خود از گفتههای اندرو مککیب، معاون سابق پلیس فدرال آمریکا انتقاد کرد و گفت: «مککیب که به خاطر دروغگویی از کار خود اخراج شد، هنوز به آن ادامه میدهد و حتی داستانپردازیهایش به اختلال افتاده است.»
پرزیدنت ترامپ گفته است:«مککیب و راد روزنستین، هر دو از سوی جف سشنز استخدام شدند و ببینید چطور میخواستند رای میلیونها تن از مردم که رئیس جمهوری انتخاب کردند که بهترین خدمت را به قوای نظامی، کهنهسربازان و اقتصاد و خیلیچیزهای بیشتر کرده، نقض کنند.»
اندرو مککیب، معاون سابق جیمز کومی رئیس پلیس فدرال آمریکا، افبیآی در روزهای گذشته و با انتشار کتابی به صحنه رسانهها بازگشته و ادعا کرده دلیل اخراج او، «باز کردن پروندهای برای بررسی دخالت احتمالی روسیه روی کمپین انتخابات ریاست جمهوری در افبیآی» بوده است.
جنگجویان داعش خواستار انتقال به مناطق دیگر هستند

بیش از ۳۰۰ جنگجوی عضو گروه دولت اسلامی ( داعش) که در یک منطقه کوچک در شرق سوریه گرفتار شدهاند، گفتهاند که حاضر نیستند تسلیم نیروهای سوری به پشتیبانی آمریکا شوند و در حال تلاش برای مذاکره پیرامون خروج از آن منطقه هستند.
آسوشیتدپرس به نقل از یک «منبع مطلع از گفتوگوها» گزارش کرد که این نیروها خواستار ایجاد مفری برای رفتن به ادلب در شمال غربی سوریه، که در کنترل نیروهای شورشی مسلح است، هستند. به گفته این منبع، مذاکرات در حال حاضر به شکل غیرمستقیم انجام میشود.
سازمان دیدهبان حقوقبشر سوریه هم که در بریتانیا مستقر است، گزارش کرد پیشتر درخواست این نیروها برای انتقال به نزدیکی مرز عراق رد شده است.
مجلس بریتانیا خواستار وضع قوانین سختتر علیه فیسبوک است

قانونگذاران بریتانیا امروز دوشنبه ۲۹ بهمن گزارشی منتشر کردهاند که براساس آن خواستار وضع قوانین سختتری علیه فیسبوک هستند. قوانینی که به گفته آنها مانع رفتار فیسبوک چون «گانگستر دیجیتال» شود.
به گزارش آسوشیتدپرس، این گزارش درباره اخبار جعلی و اطلاعات نادرست در شبکههای اجتماعی حاصل تحقیق ۱۸ ماهه کمیته رسانه پارلمان است. این کمیته پیشنهاد کرده است که شبکههای اجتماعی تحت قوانینی فعالیت کنند که از سوی یک کمیته مستقل تدوین شده است.
این گزارش فیسبوک را متهم کرده است که عامدانه قوانین مربوط به حریم شخصی و قانون رقابت را زیر پا میگذارد. آنها همچنین مارک زاکربرگ، مدیر فیسبوک، را متهم کردهاند به پارلمان بریتانیا احترام نمیگدارد و چندین بار دعوت برای حضور در این کمیته را رد کرده است.
شرکت فیسبوک در واکنش به این گزارش گفته است که نگرانیهای این کمیته درباره حریم خصوصی را درک میکند و برای پذیرش «تغییرات قانونی معنادار» آماده است.
توافق اولیه طرفهای درگیر در جنگ یمن برای خروج از بندر حدیده

طرفین درگیر در جنگ یمن توافق کردند که قدمهای اولیه برای خروج نیروهای خود از بندر حدیده را آغاز کنند.
سازمان ملل در بیانیهای اعلام کرد که این توافق در کمیتهای متشکل از نیروهای دو طرف به دست آمده است. طرفین طی یک نشست دو روزه در پشت خطوط مقدم جنگ در حدیده به این توافق دست پیدا کردند.
به گزارش آسوشیتدپرس، در این بیانیه آمده است که هر دو طرف برای عقب کشیدن نیروهای خود از میدان جنگ در حدیده «پیشرفتهای قابل ملاحظهای» داشتهاند.
روز یکشنبه هم مارتین گریفیث، نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن، در شهر صنعا مشغول مذاکره پیرامون وضعیت شهر حدیده و مناطق اطراف آن بود.
جنگ داخلی یمن از سال ۲۰۱۴ آغاز شد و پس از فتح صنعا به دست حوثیهای مورد حمایت ایران، ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی هم به طور مستقیم وارد این جنگ شد. سازمان ملل متحد این جنگ را بدترین بحران انسانی حال حاضر خوانده است.
طی سالهای اخیر، در نتیجه جنگ یمن هزاران نفر، از جمله شهروندان غیرنظامی، کشته و میلیونها نفر در معرض خطر مرگ ناشی از گرسنگی و قحطی قرار دارند.
سپاه پاسداران از دستگیری سه نفر در رابطه با حمله زاهدان خبر داد

سپاه پاسداران از دستگیری سه نفر در ارتباط با حمله انتحاری اخیر به اتوبوس سپاه در زاهدان خبر داده است.
رسانه های ایران روز دوشنبه ۲۹ بهمن به نقل از اطلاعیهای که سپاه پاسداران منتشر کرده است گزارش دادند که نیروی زمینی سپاه شب گذشته (یکشنبه) چند خانه تیمی را در سراوان و خاش شناسایی و سه نفر را دستگیر کرده اند که به ادعای سپاه با حمله انتحاری اخیر به اتوبوس سپاه در ارتباط بودند.
اتوبوس حامل پرسنل شیفت سپاه که چهارشنبه شب ۲۴ بهمن در محدوده چانعلی جاده خاش-زاهدان در حرکت بود، در پی عملیات انتحاری منفجر شد و دست کم ۲۷ نفر کشته و ۱۳ نفر زخمی شدند.
خبرگزاری رویترز نیز گزارش داده بود که گروه جیش العدل مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است.
قیمت پراید در ایران به ۴۶ میلیون تومان رسید

در ادامه افزایش قیمت خودرو در ایران، رسانههای داخل کشور از رسیدن قیمت پراید به ۴۶ میلیون تومان در بازار خبر میدهند.
افزایش کم سابقه قیمت پراید در ایران، که یکی از خودروهای ناامن داخلی محسوب میشود، اعتراضهایی را در شبکههای اجتماعی به همراه داشته است.
بهرام پارسایی نماینده مردم شیراز در مجلس روز یکشنبه ۲۸ بهمن در توئیتهایی افزایش قیمت پراید را «شرمآور» توصیف کرده و نوشته است که « به شعور ملت توهين نكنيد، اگر خودرو دارید، پیشفروشهای قبلی را تحویل دهید، حبابها میشکند.»
همچنین تصاویری از دپوی گسترده پراید از سوی برخی شرکتهای خودروساز ایرانی در فضای مجازی منتشر شده است.
این افزایش قیمت خودروها در طی ماههای اخیر در شرایطی است که شرکتهای سایپا و ایرانخودرو به تعهدات خود مبنی بر واگذاری خودروهای ثبتنامی عمل نکردهاند و این موضوع بارها باعث برگزاری تجمعات اعتراضی از سوی خریداران شده است.
خانواده اسماعیل بخشی مقابل دادگستری شوش تجمع کردند

منابع خبری کارگران هفت تپه از تجمع خانواده اسماعیل بخشی مقابل دادگستری شوش خبر می دهند.
خانواده اسماعیل بخشی فعال کارگری به همراه جمعی از کارگران روز دوشنبه ۲۹ بهمن ماه در اعتراض به ادامه بازداشت این کارگر مقابل دادگستری تجمع کرده اند.
عکسهای منتشر شده نشان می دهد که معترضان با در دست داشتن عکسهایی از این کارگر و دست نوشته ها خواستار آزادی اسماعیل بخشی هستند.
روز گذشته (یکشنبه) خبرهایی مبنی بر دستگیری مادر اسماعیل بخشی به دستور دادستان شوش منتشر و اعلام شد که او پس از بازداشت حالش وخیم شده و به بیمارستان منتقل شده است .
اگر چه پس از آن منابع کارگری اعلام کردند که با انتقال مادر اسماعیل بخشی به بیمارستان موضوع بازداشت او متوقف شده است. سندیکای کارگران هفت تپه نیز به نقل از یک منبع آگاه گزارش داده که «رئیس اداره اطلاعات شوش به مانند روز گذشته با مادر کارگر زندانی اسماعیل بخشی درگیر و این مادر را مورد تهدید قرار داده است.»
اسماعیل بخشی اول بهمن ماه برای دومین بار از سوی ماموران امنیتی بازداشت شد. او پیش از این اعلام کرده بود که در زمان بازداشتش مورد شکنجه قرار گرفته است اما مسئولان جمهوری اسلامی اعترافات اجباری او را پخش و بار دیگر این کارگر را بازداشت کردند.
پیشتر وزارت خارجه ایالات متحده این برخوردها با معترضان را محکوم و اعلام کرده است که رژیم حاکم بر ایران همواره حقوق مردم را نقض میکند.
جمعی از شرکتکنندگان آزمون وکالت مقابل مجلس ایران تجمع کردند

جمعی از شرکت کنندگان در آزمون وکالت مقابل مجلس ایران دست به تجمع اعتراضی زدند.
شرکت کنندگان در آزمون وکالت روز دوشنبه ۲۹ بهمن با تجمع مقابل مجلس خواستار افزایش ظرفیت پذیرفته شدگان آزمون وکالت سال ۹۷ شدند.
این معترضان پیش از این نیز تجمعاتی را بزگزار کرده و اعتراضاتی نسبت به سوالات آزمون و ظرفیت پذیرفته شدگان مطرح کرده بودند.
نارضایتی از آزمونهای سراسری و استخدامی در جمهوری اسلامی در ماههای اخیر افزایش یافته است از جمله می توان به تجمعات دیگری همچون آزمون دستیاری پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی نیز اشاره کرد.
استرالیا دولتهای خارجی را به حمله سایبری علیه قانونگذاران این کشور متهم کرد

اسکات موریسون، نخستوزیر استرالیا، گفته است حمله سایبری اخیر علیه قانونگذاران و احزاب اصلی این کشور احتمالا از سوی «یک دولت خارجی» انجام شده است.
به گزارش رویترز، موریسون در پارلمان استرالیا گفت براساس نظر متخصصان سایبری این کشور، «حمله پیچیدهای» که علیه نمایندگان مجلس و احزاب اصلی استرالیا رخ داده، از سوی یک کشور خارجی انجام شده است. او توضیح بیشتری درباره اینکه کدام کشور خارجی عامل این حمله است، نداد.
به گفته نخستوزیر استرالیا در جریان این حمله، به شبکه برخی احزاب این کشور، چون حزبهای لیبرال، کارگر و ملی هم حمله شده است. پیش از این تصور میشد که این حمله صرفا مختص به پارلمان استرالیا بوده است.
استرالیا در ماه می سال جاری میلادی شاهد برگزاری انتخابات خواهد بود.
دانشگاههای شهید بهشتی و صنعتی شریف ایران از سوی اروپا تحریم هستند

وزیر علوم ایران از تحریم دو دانشگاه شهید بهشتی و صنعتی شریف ایران از سوی اتحادیه اروپا خبر داده است.
منصور غلامی روز دوشنبه ۲۹ بهمن به خبرگزاری ایسنا گفت که در سفر اخیرش به اروپا رایزنیهایی در خصوص رفع این تحریمها انجام داده است.
تحریم بودن دانشگاههای ایران موضوع جدیدی نیست و پیش از این نیز دانشگاه صنعتی شریف در سال ۹۳ به همکاری در برنامههای هستهای و نظامی ایران متهم شده و در لیست تحریمهای اتحادیه اروپا قرار گرفته بود.
چند نماینده مجلس عضو حزب کارگر بریتانیا از این حزب کنارهگیری میکنند

گروهی از نمایندگان مجلس بریتانیا که عضو حزب کارگر هستند، امروز به دلیل رویکرد جرمی کروبین، رهبر این حزب، به برگزیت و همچنین مسئله «یهودستیزی» از این حزب کنار خواهند رفت.
رویترز روز دوشنبه ۲۹ بهمن به نقل از منابع آگاه نوشت که تعداد این نمایندگان احتمالا پنج نفر است و امکان دارد افراد دیگری هم به آنها بپیوندند. انتقاد اصلی این افراد رویکرد جرمی کوربین به برگزیت است. آنها خواهان تغییر استراتژی این حزب و تلاش برای برگزاری یک رفراندوم دوم درباره خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا هستند.
براساس سیاست فعلی حزب کارگر، اگر ترزا می موفق نشود به توافقی با اتحادیه اروپا برسد که مجلس بریتانیا هم آن را تصویب کند، امکان برگزاری رفراندوم دوم برای برگزیت «یکی از گزینههای روی میز» است.
مجلس بریتانیا پیشتر طرح ترزا می درباره برگزیت را رد کرده و بعدتر رای به انجام تغییراتی در برگزیت داده بود.
یکی از موضوعات مورد اختلاف بر سر برگزیت مرز مشترک منطقه ایرلند شمالی است، که با جمهوری ایرلند که عضو اتحادیه اروپا است، مرز مشترک دارد و با خروج لندن از اتحادیه اروپا باید قوانین مرزی جدیدی برای آن تصویب شود.
تاریخ رسمی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا ۲۹ مارس (۹ فروردین) تعیین شده است.
لهستان ممکن است سفر مقامهای رسمی خود را به اسرائیل لغو کند

سخنگوی دولت لهستان خبر داد که پس از لغو سفر نخستوزیر این کشور به اسرائیل، حالا این احتمال وجود دارد که هیئت لهستان به کلی از سفر به اسرائیل منصرف شود.
به گزارش رویترز، سخنگوی دولت لهستان با «ناخوشایند» توصیف کردن بیانیه اخیر وزارت خارجه اسرائیل، خبر داد که در حال حاضر درباره حضور هیئت لهستانی در اجلاس چهار کشور اروپای شرقی و مرکزی - که قرار است در اسرائیل برگزار شود - شک و تردید وجود دارد.
لهستان نسبت به سخنان مقامهای اسرائیل درباره همکاری مردم این کشور با نازیها در هولوکاست، معترض است.
کاتز، وزیر خارجه اسرائیل، روز دوشنبه به رادیوی ارتش این کشور گفته بود وقایع تاریخی قایل تغییر نیستند و «بسیاری از مردم لهستان» در جریان هولوکاست با نازیها همکاری داشتند. سخنانی که باعث خشم مقامهای لهستان شده است.
پیشتر و پس از سخنان بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل پیرامون همکاری «لهستانیها با نازیها»، نخستوزیر لهستان از حضور در این اجلاس انصراف داده بود.
ارتش آمریکا برای کاهش تلفات غیرنظامیان در جنگ یمن، با ائتلاف به رهبری عربستان همکاری میکند

یک مقام ارشد ارتش آمریکا اعلام کرد که آمریکا همچنان از ائتلاف به رهبری عربستان در جنگ یمن پشتیبانی می کند.
جنرال دیوید هیل، معاون فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا روز یکشنبه ۲۸ بهمن، چند روز پس از اینکه قانون گذاران آمریکا توقف حضور آمریکا در عملیات نظامی عربستان را تصویب کردند، ضمن اعلام این مطلب به خبرگزاری فرانسه گفت که این کمک ها به طور مشخص برای متمایز کردن غیرنظامیان و کمتر شدن تلفات غیرنظامیان صورت میگیرد.
مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه با اکثریت آرا تصویب کرد که دولت پرزیدنت ترامپ باید ظرف یک ماه به هر گونه مشارکت در عملیات جنگی در یمن پایان دهد؛ جایی که ائتلاف به رهبری عربستان با حمایت آمریکا در نبرد با شورشیان حوثی مورد حمایت ایران است.
آمریکا کمک های تسلیحاتی و اطلاعاتی به ائتلاف به رهبری عربستان ارائه میدهد، اما از اواسط پاییز گذشته اعلام کرد که از ارائه سوخت به هواپیماهای ائتلاف خودداری میکند.
رئیس کمیته اطلاعات سنا: شواهد قانع کنندهای از تبانی کمپین پرزیدنت ترامپ با روسیه وجود دارد

آدام شیف، رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا از اظهارات رئیس کمیته اطلاعات سنا درباره اینکه هیئت سنا شواهدی مبنی تبانی کمپین پرزینت ترامپ با روسیه پیدا نکرده است، انتقاد کرد.
آدام شیف یکشنبه ۲۸ بهمن در گفت و گو با شبکه سی ان ان گفت که شواهد بسیار قانع کننده ای از تبانی در انتخابات ۲۰۱۶ وجود دارد.
او اضافه کرد: «با یک نگاه ساده میتوان شواهد موجود درباره موضوع تبانی را دید. البته در حال حاضر بین دیدن شواهد تبانی و قادر بودن به اثبات مجرمانه بودن آن تفاوت وجود دارد.
هفته گذشته سناتور ریچارد بر، رئیس کمیته اطلاعات سنا، گفته بود که کمیته او شواهدی مبنی بر تبانی کمپین پرزیدنت ترامپ با روسیه ندارد. البته همان موقع مارک وارنر، معاون او در آن کمیته گفته بود که با این نظر بر اساس حقایق موجود مخالف است.