لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۵۲

تجلیل از بروس اسپرینگستین و رابرت دونیرو در مرکز کندی شهر واشنگتن با حضورر پرزیدنت باراک اوبا ما و بانوی اول آمریکا


تجلیل از بروس اسپرینگستین و رابرت دونیرو در مرکز کندی شهر واشنگتن با حضورر پرزیدنت باراک اوبا ما و بانوی اول آمریکا
تجلیل از بروس اسپرینگستین و رابرت دونیرو در مرکز کندی شهر واشنگتن با حضورر پرزیدنت باراک اوبا ما و بانوی اول آمریکا

پرزیدنت باراک اوباما یکشنبه شب در کاخ سفید و پیش از مراسم اهدای نشان افتخار در مرکز کندی شهر واشنگتن، میزبان گروهی از هنرمندان آمریکایی ازجمله بروس اسپرینگستین ابرستاره راک اند رول و رابرت دونیرو بازیگر سینما بود. رئیس جمهور آمریکا در یک نطق کوتاه به شوخی خطاب به بروس اسپرینگستین که لقب «رئیس همه» یا (The Boss) را درعالم موسیقی به خود اختصاص داده است گفت: «شما ممکن است رئیس همه باشید اما من رئیس جمهور هستم!»

از هنرمندان دیگری که در این سی و دومین سال برگزاری مراسم اهدای نشان افتخار رئیس جمهور به دریافت این نشان (بالاترین نشان ایالات متحده آمریکا) نائل شدند باید از «مل بروکس» کمدین و کارگردان فیلم های معروفی چون «فرانکشتین جوان» نام برد. هم چنین «دیو بروبک» یکی از پیشکسوتان موسیقی جاز آمریکا و پیانیست معروف و بالاخره خواننده اپرا «گریس بامبری» که هر یک برای یک عمر خدمت فرهنگی و هنری مورد تجلیل و ستایش قرار گرفتند.

در این مراسم باشکوه که هر سال طبق سنتی قدیمی با سرود ملی ایالات متحده آمریکا آغاز می شود، در مرکزی که به یاد «جان اف کندی» رئیس جمهور فقید آمریکا تاسیس شده است ضمن اعطای نشان افتخار به دریافت کنندگان آن، هنرمندان دیگر نیز دست به اجرای برنامه های هنری می زنند.

«جان استوارت» کمدین و شومن معروف تلویزیونی که مجری این مراسم بود در مورد این که چگونه بروس اسپرینگستین توانسته است لقب (The Boss) یا «رئیس همه» را از آن خود سازد به زبان طنز چنین گفت: «من نه منتقد موسیقی هستم و نه تاریخ موسیقی را می شناسم. من فقط آنچه که به باور من اتفاق افتاده است را برایتان تشریح می کنم. به عقیده من باب دیلان و جیمز براون با هم ازدواج کرده اند و فرزندشان همین بروس اسپرینگستین است!»

در ادامه این شوخی استوارت توضیح داد که چگونه باب دیلان و جیمز براون این بچه را سر راه در یکی از بزرگراه های ایالت «نیوجرسی» رها کردند! و در نهایت عده ای موزیسین دوره گرد او را با شور و هیجانی که در موسیقی کولی ها وجود دارد بزرگ کردند!» که البته این ها همه شوخی بود. اما همین شوخی باعث شد که بانوی اول میشل اوباما به شدت به خنده بیافتد و حتی بروس اسپرینگستین که درکنار او نشسته بود هم لبخندی به لب آورد.

پس از این معرفی، جان ملن کمپ، یکی از معروف ترین ترانه های بروس اسپرینگستین به نام (Born in the USA) را برای حاضران اجرا کرد. ملیسا اتریج ترانه «برای گریختن آفریده شدم» Born to Run را خواند و«استینگ» خواننده انگلیسی تبار به همراه یک گروه کر با یک همخوانی این بخش از برنامه را که تجلیلی بود از شخصیت هنری بروس اسپرینگستین به پایان رساند.

بیش از ٣٠٠ تن از مدعوین ازجمله چهره های سرشناس هالیوود چون: جک بلک، ادوارد نورتون، متیو برودریک، بن استیلر، کارگردان سینما مارتین اسکورسیزی و فیلیپ سیمورهافمن بازیگر برنده جایزه اسکار در ضلع شرقی کاخ سفید گرد هم آمدند تا پیش از آغاز مراسم اعطای نشان افتخار، با رئیس جمهور باراک اوباما و بانوی اول ملاقات کنند.

آقای اوباما به خبرنگاران گفت: «این هنرمندان حقیقتا جزو بهترین ها هستند. آن ها درواقع یادآورنده یک واقعیت هستند و در اینجا من می خواهم یکی ازگفته های میشل را بازگو کنم که معتقد است هنر از زندگی ملت ما جدا نیست. در واقع هنر و هنرمندان، در قلب ملت ما جای دارند.»

بروس اسپرینگستین ٦٠ ساله شنبه شب گذشته ضمن صرف شام در ضیافتی که به افتخار او و دیگرهنرمندان در وزارت امورخارجه آمریکا برگزار شد در مورد دریافت بالاترین نشان افتخار ایالات متحده آمریکا به خبرنگاران گفت: «ما تلاش های زیادی به خرج داده ایم تا بتوانیم موسیقی مان را تبدیل به جزئی از زندگی روزانه مردم و طرفدارانمان کنیم. به همین دلیل هم از این که این عملکرد ما مورد توجه و تشویق قرارگرفته بسیار خوشحالم.»

هنگامی که بن استیلر، بازیگر و کمدین معروف برای معرفی رابرت دونیرو بر روی صحنه آمد، ناگهان به ظاهر متوجه بروس اسپرینگستین شد و با هیجان گفت «اوه..بروس».. اما ناگهان با دیدن پرزیدنت اوباما گفت: «این هم همان مردی است که جایزه صلح نوبل را برده است!» جمعیت و پرزیدنت و بانوی اول به این شوخی استیلر خندیدند.

رابرت دونیروی ٦٦ ساله به شدت مورد استقبال حاضران قرار گرفت و سپس «مریل استریپ» بازیگر برجسته سینما وتئاتر آمریکا ضمن صحبت درباره خصوصیات اخلاقی رابرت دونیرو، این هم بازی قدیمی خود، او را مردی دقیق خواند که جزئیات همه چیز هنگام بازی و کارگردانی برایش اهمیت دارد: «رابرت دونیرو در انجام کاری به موفقیت نهایی رسیده است که من و همه همکاران تئاتری و سینمایی ام یک عمر آرزوی انجام آن را داشته ایم. او می تواند در شخصیت نقشی که بازی می کند کاملا حل و حتی ناپدید شود.»

پس از قدردانی از رابرت دونیرو، آرتا فرانکلین بر روی صحنه مرکز کندی رفت تا از«گریس بامبری»، اپرا خوان آفریقایی تبار آمریکایی تجلیل به عمل آورد. بامبری در٢۵ سالگی توانست از مرزهای نژادی عبور کند و درسال ١٩٦١ به عنوان نخستین اپراخوان سیاهپوست دریکی از اپراهای «واگنر» در اپراخانه سنتی «بایروت» در آلمان بر روی صحنه برود.

در آن زمان و پیش از اجرای این اپرای معروف به نام «Tenhauser»، بسیاری از هواداران «واگنر» از این مسئله خشمگین شدند اما پس از پایان نخستین اجرای این اپرا با شرکت «گریس بامبری» درنقش اول، تماشاگران به مدت ٣٠ دقیقه ایستاده و کف می زدند. در این مدت پرده ۴٢ بار باز و بسته شد.

درهمان سال ژاکلین کندی از بامبری دعوت کرد که در کاخ سفید دست به اجرای یک برنامه هنری بزند.

بامبری ٧٢ ساله به خبرنگاران گفت بازگشت به کاخ سفید و ملاقات با باراک اوباما یکی از مهم ترین وقایع زندگی اش به شمار می رود.

پس از واقعه ای که ضمن آن یک زوج آمریکایی بدون دعوت در ضیافتی که به مناسبت سفر رسمی نخست وزیر هند برگزار می شد شرکت کردند و باعث جنجال شدند، این بار کاخ سفید تدابیر امنیتی شدیدتری را برای مراسم اعطای نشان افتخار به اجرا گذاشته بود.

XS
SM
MD
LG