لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ فروردین ۱۴۰۵ ایران ۲۰:۱۷

کاتز درباره قصد اسرائیل برای ایجاد منطقه «حائل دفاعی» در برابر حزب‌الله: جنوب لبنان را تا لیتانی اشغال خواهیم کرد

یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل
یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل

وزیر دفاع اسرائیل با هشدار به دولت لبنان برای خلع سلاح حزب‌الله، از قصد کشورش برای اشغال بخشی از مناطق جنوب لبنان با هدف ایجاد یک منطقه «حائل دفاعی» خبر داد.

یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، روز سه‌شنبه ۴ فروردین، در دیدار با رئیس ستاد ارتش گفت که نیروهای اسرائیلی «پل‌های باقی‌مانده و منطقه امنیتی تا رود لیتانی» را کنترل خواهند کرد.

این رودخانه در فاصله حدود ۳۰ کیلومتری شمال مرز اسرائیل به دریای مدیترانه می‌پیوندد.

آقای کاتز پیشتر به دولت لبنان هشدار داده بود که اگر نتواند گروه حزب‌الله را خلع سلاح کند، بخشی از خاک خود را از دست خواهد داد.

وزیر دفاع اسرائیل پیشتر با اشاره به حزب‌الله، گفته بود مناطقی از جنوب لبنان که «تروریسم» در آن باشد، نمی‌تواند هیچ خانه یا ساکنی داشته باشد. نیروهای حزب‌الله همچنان به حملات روزانه موشکی و پهپادی به اسرائیل ادامه می‌دهند و با نیروهای اسرائیلی در روستاهای جنوبی لبنان می‌جنگند.

او گفت نیروهای اسرائیلی در حال ایجاد «خط دفاعی پیشرو» و از بین بردن زیرساخت‌های مورد استفاده حزب‌الله هستند.

حزب‌الله لبنان در واکنش چنین اقدامی را «تهدیدی وجودی» برای دولت لبنان خواند و اعلام کرد که برای جلوگیری از اشغال جنوب لبنان توسط نیروهای اسرائیلی مبارزه خواهد کرد.

بعد از کشته شدن رهبران حزب‌الله از جمله حسن نصرالله در حملات اسرائیل، دو طرف اوایل آذر ۱۴۰۳ در نتیجه تلاش‌های گسترده ایالات متحده و چندین کشور دیگر، به یک توافق آتش‌بس دست یافتند.

حزب‌الله لبنان در سال ۱۳۶۱ توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاسیس شد. تاکنون چند کشور - از جمله آمریکا، اسرائیل، آلمان، صربستان، لیتوانی، استونی، لتونی، و استرالیا - کلیت حزب‌الله را به عنوان یک سازمان تروریستی شناسایی کرده‌اند.

شناسایی کلیت حزب‌الله لبنان به عنوان یک سازمان تروریستی به مفهوم تفاوت قائل نشدن میان شاخه سیاسی با شاخه نظامی آن حزب و تروریست شناختن هر دو شاخه حزب‌الله است.

لبنان روز سه‌شنبه ۴ فروردین سفیر جمهوری اسلامی بیروت را «عنصر نامطلوب» اعلام کرد و تا روز یکشنبه ۹ فروردین به او فرصت داد آن کشور را ترک کند. لبنان همچنین اواسط اسفند دستور خروج ده‌ها تبعه ایرانی دیگر، از جمله دیپلمات‌های جمهوری اسلامی، را صادر کرده بود. لبنان اعلام کرد که این اقدام به معنای قطع روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی نیست.

لبنان،‌ پس از عربستان سعودی، امارات متحده عربی، و قطر، چهارمین کشور عربی است که از زمان آغاز جنگ آمریکا و اسرائیل بر علیه جمهوری اسلامی دیپلمات‌های رژیم ایران را اخراج کرده است.

آمریکا و اسرائیل روز شنبه ۹ اسفند عملیات نظامی گسترده و مشترکی را علیه مواضع جمهوری اسلامی در ایران آغاز کردند که در نخستین موج این حملات علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، و شماری از فرماندهان نظامی و سیاسی رژیم حاکم بر ایران کشته شدند. جمهوری اسلامی نیز در مقابل به بهانه هدف قرار دادن پایگاه‌های آمریکا و متحدانش، چندین کشور را هدف حملات موشکی و پهپادی خود قرار داده است.

از آن زمان بسیاری از مراکز نظامی و امنیتی و سایت‌های موشکی و هسته‌ای جمهوری اسلامی، و نیز پایگاه‌های نیروی انتظامی و بسیج در شهرهای مختلف ایران به ویژه تهران، هدف حملات اسرائیل و آمریکا قرار گرفته، اما دونالد ترامپ تصریح کرده که عملیات نظامی در ایران «در مقیاسی بزرگ» و تا دفع تهدیدهای جمهوری اسلامی ادامه خواهد داشت و «موج بزرگ‌تری از حملات هنوز در راه است.»

XS
SM
MD
LG