بخش انگلیسی صدای آمریکا – اینترنت پرسرعت بخشی جداییناپذیر از واکنش به کووید۱۹ بوده است. به ویژه در این دوران که مردم برای کار، تحصیل، و دسترسی به اخبار و اطلاعات بیش از پیش به فناوری اینترنت متکی هستند.
اما روزنامهنگاران محلی در کشمیر میگویند ممنوعیت دسترسی به اینترنت پرسرعت که دولت هند اعمال کرده است، از دسترسی مردم منطقه به اطلاعات مهم و به اشتراک گذاشتن آنها جلوگیری کرده و این منطقه را تاریکی اطلاعاتی قرار داده است.
دسترسی اهالی کشمیر به اینترنت از هفت ماه پیش، یعنی از وقتی که دولت هند در ماه اوت وضعیت نیمهخودمختار منطقه را لغو کرد، قطع شد. بخشی از این خدمات در ماه مارس برای گوشیهای همراه نسل دوم دوباره وصل شد.
در جلسه روز دوشنبه دیوان عالی، دولت محلی جامو و کشمیر گفت نسل دوم اینترنت همراه (۲جی) کافی است و هشدار داد اینترنت پرسرعت میتواند برای انتشار اخبار نادرست یا کمک به نقشههای حملات افراطگرایان مورد سوءاستفاده قرار بگیرد.
بلال حسین، یک خبرنگار ساکن کشمیر، به صدای آمریکا گفت که ممنوعیت اینترنت پرسرعت دسترسی پزشکان و روزنامهنگاران به اطلاعات مورد نیازشان را محدود کرده است. حدود شش ساعت طول کشید که حسین بتواند یک ویدئوی دو دقیقهای را از کشمیر به صدای آمریکا ارسال کند.
حسین گفت: «ما مجبوریم که با فناوری ۲جی کار کنیم، و این واقعا کلافهکننده است. پزشکان در کشمیر حتی قادر نیستند مطالبی که در مورد کووید۱۹ نیاز دارند را دانلود کنند.»
مقامات هند از آغاز محدودیتهای پس از شیوع ویروس جدید کرونا، علیه دست کم چهار روزنامهنگار در کشمیر اعلام جرم کردهاند.
یک گروه بینالمللی مدافع حقوق دیجیتال که اوضاع در کشمیر را از ماه اوت پیگیری میکند میگوید عدم دسترسی به اینترنت در بحبوحه همهگیری کرونا «به گسترش آن و قمار بر روی جان مردم کمک میکند.»