دولت روسيه اعلام کرده است، از اين پس از خريد تفنگ های خودکار ای کی ۴۷ موسوم به کلاشنيکف، مظهر نبردهای چريکی خودداری خواهد کرد.
ارتش روسيه امسال از خريد کلاشنيکف، تفنگ خودکاری که از سال ۱۹۴۷ نقش به سزايی در صحنه مبارزات مسلحانه جهانی ايفا کرده، صرفنظر کرده است.
روزنامه ايزوستيا، چاپ روسيه به نقل از يکی از منابع وزارت دفاع کشور اعلام کرد، زرادخانه های ارتش مملو از تفنگ های کلاشنيکف است.
روسلان پوخوف، تحليلگر نيروی دفاعی روسيه در مرکز پژوهشهای استراتژيک، می گويد: ذخاير انبوه تفنگ های کلاشنيکف در زرادخانه های کشور در واقع ميراثی است که از زمان اتحاد شوروی و دوران جنگ سرد مانده است. روسلان پوخوف می افزايد: تفنگ کلاشنيکف، از اواخر دهه۱۹۴۰، سرتاسر سال های ۵۰، ۶۰، ۷۰ و ۸۰ جزو يکی از بهترين تفنگ های خودکار به شمار می رفت، اما در دهه ۹۰ با مدرنيزه شدن جنگ افزارها به تدريج به عنوان يک سلاح انفرادی از دور خارج شد.
پوخوف می گويد که ارتش روسيه اکنون ديگر ترجيح می دهد به جای کلاشنيکف، از سلاح های سبک تر و کم وزن تر استفاده کند.
ايزوستيا در همين گزارش خود می نويسد: ميخائيل کلاشنيکف، مخترع اين نوع اسلحه که اکنون ۹۱ سال دارد، هنوز نمی داند که ارتش تفنگ های او را ديگر نخواهد خريد.
ميخائيل تيموفيويچ کلاشنيکف مخترع تفنگ های خودکار کلاشنيکف، در سال ۱۹۱۹ در يک خانواده فقير در روسيه به دنيا آمد، از نوجوانی به ارتش شوروی پيوست و در خلال جنگ جهانی دوم، با ترکيب دو سلاح آمريکايی و آلمانی، کلاشنيکف را اختراع کرد.
اين سلاح از سال ۱۹۵۱، از زمانيکه رسماً وارد ارتش سرخ شوروی شد تا کنون، نقش مهمی در نبردهای چريکی سراسر جهان، ايفا کرده است.