لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۱۱

خانواده روح الامينی خواستار محاکمه آمران اصلی


October 20: Revolutionary fighters celebrate the capture of Sirte, Libya. Moammar Gadhafi was killed Thursday when revolutionary forces overwhelmed his hometown, Sirte, the last major bastion of resistance two months after the regime fell. (AP Photo/Manu
October 20: Revolutionary fighters celebrate the capture of Sirte, Libya. Moammar Gadhafi was killed Thursday when revolutionary forces overwhelmed his hometown, Sirte, the last major bastion of resistance two months after the regime fell. (AP Photo/Manu

خانواده کشته شدگان بازداشتگاه کهريزک، به حکم صادر شده توسط دادگاه، اعتراض کرده اند. صالح نيکبخت، وکيل خانواده امير جوادی فر، می گويد وکلا و اوليای دم از دادگاه خواسته اند، حتی اگر صلاحيت محاکمه قاضی مرتضوی را ندارد، او را به عنوان مطلع به دادگاه احضار کند، اما اين خواسته مورد توجه واقع نشده است.

در همين حال، خانواده محسن روح الامينی، از کشته شدگان بازداشتگاه کهريزک، درباره حوادث اتفاق افتاده در اين بازداشتگاه و مراحل رسيدگی به پرونده متهمان، گفتگويی کرده اند.

خانواده محسن روح الامينی، در گفتگو با هفته نامه مثلث، می گويند افرادی که در اين حوادث مقصر بودند، به دو دسته آمر و مباشر تقسيم مي‏شدند در پرونده کهريزک، تا کنون تنها افراد اجرايی محاکمه شده اند، افرادی که در پايين ترين سطح تصميم گيری قرار داشتند و با ضرب و شتم، منجر به کشته شدن تعدادی از بازداشت شدگان کهريزک شدند. به گفته آنان، حکم فعلی مربوط به محدوده‏ای است که اتفاق در آنجا روی داده و فقط شامل عوامل اجرايی، در سطح رييس و افسر نگهبان کهريزک است.

خانواده روح الامينی ابراز اميدواری کرده اند که مسببين اصلی وقايع کهريزک و آمران اصلی، محاکمه شوند، کسانی که از فضای کهريزک اطلاع داشتند و با اين وجود، دستور دادند جوانان بازداشت شده را به آنجا منتقل کنند. به گفته اين خانواده، بايد به مراحل پيش از حادثه کهريزک هم رسيدگی شود تا مشخص شود تصميم‏گيران با چه منطق و رويکردی، دستور انتقال بازداشت شدگان را به کهريزک صادر کردند. به گفته آنان، مسئوليت آمران، از مباشران کمتر نيست، ممکن است از نظر اجرايی نقشی نداشته اند، اما قطعاً به عنوان دستور دهنده، مسئوليت دارند و بايد پاسخگو باشند.

به گفته پدر محسن روح الامينی، چندين ماه است که درخواست تعليق سعيد مرتضوی و معاون وی، به همراه دادياری که احکام را به دستور آقای مرتضوی نوشته بود، در دادسرای انتظامی قضات صادر شده، اما به دلايلی نامعلوم، متوقف مانده است.

اين خانواده می گويند که در جلسات اوليه دادگاه، از سوی متهمان پرونده، اظهار ندامتی نديده اند، چرا که متوجه عمق کارهايشان نبوده اند. به گفته اين خانواده، اقدامات متهمان، مطابق با روندی بوده که از قبل در بازداشتگاه کهريزک جريان داشته، و افرادی که مأموران اين بازداشتگاه با آن‏ها سر و کار داشتند، به اصطلاح اراذل و اوباش بودند. يعنی محيط حاکم بر بازداشتگاه، قبح اين گونه رفتار را شکسته بود و باعث شده که ماموران، با بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات نيز رفتاری مشابه با سايرين داشته باشند.

به گفته والدين محسن روح الامينی، در همه نهادها و سازمان‏ها امکان دارد افراد خطاکار و بي‏مسئوليت وجود داشته باشد ولازم است دستگاه قضايی و نيروی انتظامی که در حوزه امنيت اجتماعی تاثير ويژه ای دارند، بيشتر تحت نظارت قرار بگيرند تا اشتباهات کمتر شود. آقای روح الامينی می گويد: بچه ‏های ما برنمی گردند، به قول مادرش، محسن ما که رفت، محسن‏های مردم را دريابيم.

XS
SM
MD
LG