لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۰۰

نگاهی به زندگی توماس جفرسون در دو نمایشگاه


تصویریکی از صدها برده آقای جفرسن که آهنگر بود. آیزاک گرانگر در دهه ۱۸۲۰ آزاد شد.
تصویریکی از صدها برده آقای جفرسن که آهنگر بود. آیزاک گرانگر در دهه ۱۸۲۰ آزاد شد.

توماس جفرسون که نویسنده اصلی اعلامیه استقلال آمریکاست صاحب ۶۰۰ برده بوده است

توماس جفرسون سومین رییس جمهوری ایالات متحده و مولف اصلی اعلامیه استقلال آمریکاست که آزادی این کشور را از حاکمیت بریتانیا اعلام کرد. در این اعلامیه آمده است تمامی انسانها برابرند، اما خود وی در دوران زندگی اش ۶۰۰ برده داشت. این تناقض، با نگاهی به زندگی و کار بردگان جفرسن، در دو نمایشگاه مورد بررسی قرار گرفته است.

مونتچلو در شارلوتسویل درایالت ویرجینیا، محل زندگی و کار جفرسن و بردگان وی بود. این بردگان خدمات کشاورزی و صنعتی بر روی زمینهای وی انجام می دادند.

سوزان ستاین که موزه دار با سابقه مونتچلوست می گوید جفرسن در فرهنگی به دنیا آمده و زیسته که برده داری برآن احاطه داشته است، و ۲۰ درصد مردم در آن زمان برده بوده اند. شمار زیادی از بردگان آقای جفرسن درمغازه های آهنگری یا لوازم خانگی وی کار می کردند. سالی همینگز برده ای بود که مورخان معتقدند با آقای جفرسن رابطه عاشقانه داشته و از وی شش فرزند به دنیا آورده است.

سیندر ستانتن که مورخ ارشد مونتچلوست با بررسی مدارک بسیاری که درمونتچلو موجود است با زندگی بسیاری از بردگان آقای جفرسن آشنا شده است. نوادگان بردگانی که درمونتچلو کار می کرده اند نیز به مدد این مدارک توانسته اند با شرح حال و زندگی اجداد خود آشنایی پیدا کنند.

سوزان هیوز وایت که از نوادگان یکی از بردگان آقای جفرسون است از موسسان یک انجمن تاریخی یافتن اجداد سیاهان در ویرجینیاست و می گوید به رغم آنکه جفرسن به عنوان یکی از بنیانگزاران آمریکا بسیار خوب کار کرده، ولی خیلی از اجداد آنها را به بردگی کشیده بود.

خانم ستانتن می گوید با دیدن چنین موزه ها و نمایشگاههایی می توان به درکی از بیرحمی بنیادهای آن دوران رسید و در عین حال دید که مردم چگونه ارزشهایی را که برایشان محترم یا مهم بوده به فرزندان و نوه های خود منتقل می کردند.

برخی از بردگان جفرسون برای پرداخت بدهیهای وی پس ازمرگش فروخته شدند . نمایشگاه دیگری که از سوی موزه ملی تاریخ سیاهان موسسه موزه های اسمیتسونین در واشنگتن برپا شده به مروری بر داستان زندگی خانواده های شش برده پرداخته و نام تک تک بردگانی را که توماس جفرسون مالک آنها بود منتشر کرده است.

رکس ایلس که یکی از مجموعه داران این نمایشگاه در موزه ملی تاریخ سیاهان آمریکاست، معتقد است که برای رسیدن به دیدی روشن از جفرسون باید او را از چشم بردگانش دید: حتی اگر تنها با دانستن نامشان باشد.

توماس جفرسون در روز چهارم ژوییه سال ۱۸۲۶ و همزمان با پنجاهمین سالگرد تصویب اعلامیه استقلال آمریکا و چهار دهه پیش از لغو برده داری در این کشور چشم از جهان فروبست.

جفرسون در مونتچلو که سالها زندگی می کرد به خاک سپرده شد. احتمال می رود که شمار زیادی از بردگاناو نیز در گورهایی بینام درهمان گورستان مدفون باشند.

XS
SM
MD
LG