لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۲۵

حمایت آمریکا از حق دفاع مشروع کره جنوبی


وزیر دفاع آمریکا در کنفرانس خبری در ژاپن از حق دفاع مشروع کره جنوبی در برابر هرگونه حمله احتمالی همسایه شمالی دفاع کرد. وی در عین حال گفت که دولت متبوعش تلاش می کند تا از شدت گرفتن بحران در شبه جزیره کره جلوگیری کند.

رابرت گیتس که در دومین مرحله از سفر آسیائی اش در توکیو به سر می برد ، پس از ملاقات با «نائوتو کان» نخست وزیر آن کشور، در یک کنفرانس خبری مشترک با همتای ژاپنی اش در پاسخ به پرسشی در مورد حمله هوائی کره جنوبی به کره شمالی گفت «هر کشوری حق دارد در برابر حمله ای که محرک آن نبوده،از خود دفاع کند. همانطور که در سفرم به پکن هم گفتم، مهمترین مسئله در مورد شبه جزیره کره، جلوگیری از بروز تحریک است.» توشیمی کیتازاوا وزیر دفاع ژاپن هم که به تازگی از منطقه غیرنظامی میان دو کره بازدید کرده، گفت« پس از اقدام های جنجالی و تحریک آمیز کره شمالی، ضمن مذاکره با همتای کره جنوبی، یکبار دیگر بر پشتیبانی توکیو از سئول تاکید کردیم.»

درگیری های اخیر میان دو کره زمانی اوج گرفت که پیونگ یانگ از سئول خواست مانور نظامی با مهمات جنگی در آب های مورد اختلاف اطراف جزیره «یون پیونگ» را متوقف کند. جزیره کوچک یون پیونگ در دریای زرد با سواحل شرقی کره جنوبی ۸۰ کیلومتر و با سواحل جنوبی کره شمالی ۱۲ کیلومتر فاصله دارد. پس از رد این درخواست از سوی سئول، در سوم آذرماه نیروهای کره شمالی آن جزیره را که کره جنوبی از آن به عنوان پایگاه نظامی استفاده می کند، گلوله باران کردند. کره جنوبی نیز با آتش توپخانه به این گلوله باران پاسخ داد. دو تفنگدار دریائی کره جنوبی و دو تبعه غیر نظامی آن کشور در این تبادل آتش کشته شدند. هرچند درگیری نظامی اخیر میان دو کره در مقیاس نظامی کوچک تلقی می شود اما از آن جهت که بزرگترین تبادل آتش نیروهای نظامی دو کشور از شش دهه گذشته است، اهمیت دارد.

در جنگ کره که در سال ۱۳۳۰ و با تجاوز کره شمالی به کره جنوبی آغاز شد، نیروهای چند ملیتی به فرماندهی آمریکا نیز شرکت داشتند. در این جنگ خونین که در اوج جنگ سرد میان اتحاد شوروی سابق و ایالات متحده درگرفت، بیش از یک میلیون نفر از شهروندان دو کره و ۳۷ هزار سرباز آمریکایی جان باختند. جنگ خونین کره در سال ۱۳۳۳ و با جدا سازی نیروها خاتمه یافت اما هنوز کره شمالی و جنوبی از لحاظ حقوقی در حالت جنگ به سر می برند.

آدمیرال مایک مولن، رییس ستاد ارتش ایالات متحده نیز در در واشنگتن در ارتباط با بحران اخیر در شبه جزیره کره گفت« پیام من به کشورهای منطقه این است که کره شمالی به صورت تهدیدی درآمده که به صورت دائم نوع و میزان آن تغییر می کند. اقدام های پیونگ یانگ نه تنها تهدیدی ست برای کشورهای جنوب شرقی آسیا، بلکه تهدید مستقیمی علیه آمریکاست.»

رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا که در سفر به ژاپن با سیجی ماآهارا وزیر امورخارجه آن کشور نیز دیدار و تبادل نظر کرد، با وجود محدودیت های قانون اساسی ژاپن برای فعالیت های نظامی برون مرزی که پس از از شکست آن کشور در جنگ دوم جهانی وضع شده، دولتمردان ژاپنی تشویق شده اند تا نقش جدیدی در دفاع از کره جنوبی بر عهده گیرند.

XS
SM
MD
LG