لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۰۱

تداوم بحران نیروگاه اتمی در مناطق زلزله زده ژاپن


تداوم بحران نیروگاه اتمی در مناطق زلزله زده ژاپن
تداوم بحران نیروگاه اتمی در مناطق زلزله زده ژاپن

روز دوشنبه مقام های ژاپنی برای کنترل سه نیروگاه اتمی در منطقه زلزله زده شمال شرقی ژاپن به سرعت وارد عمل شدند تا از حرکت احتمالی مواد مذاب به سوی نیروگاه اتمی فوکوشیما جلوگیری کنند.

در حالی که مهندسان برای سرد کردن یک راکتور و جلوگیری از ذوب میله های سوختی آن، آب دریا را به درون آن تلمبه می زدند، سقف و دیوارهای بیرونی راکتور دیگری منفجر شد.

یوکیو ادانو، سخنگوی ارشد دولت ژاپن گفت کار سرد کردن ادامه خواهد یافت و امیدوار است که وضعیت به ثبات برسد.

یکی از مقام های شرکت برق ژاپن به تلویزیون ژاپن گفت «نمی تواند انکار کند» که میله های سوختی در راکتور دوم در معرض خطر قرار دارند.

در صورتی که حرارت ناشی از مواد مذاب به مخزن راکتور برسد سبب آزاد شدن تشعشعات اتمی خواهد شد که عواقب وخیمی برای سلامت مردم به بار خواهد آورد.

حدود ۲۰۰ هزار تن از ساکنان مناطق اطراف فوکوشیما و دیگر ایستگاه های آسیب دیده هسته ای محل زندگی خود را تخلیه کرده اند. به حدود ۶۰۰ نفری که هنوز در خانه های خود در نزدیکی فوکوشیما زندگی می کنند، توصیه شده است که از خانه های خود بیرون نروند.

اولین انفجار روز شنبه در یکی از سه راکتور نیروگاه فوکوشیما روی داد. به گفته مقام های مسئول در هیچ یک از انفجارهای روز شنبه و دوشنبه به مخزن ها آسیبی نرسیده است و به نظر آنان میزان آزاد شدن تشعشعات چندان مهم نبوده است.

مهندسان همچنین در حال خالی کردن بخار از نیروگاه ها هستند تا از میزان فشار کم کنند. کارشناسان علت انفجار دو راکتور را ترکیب هیدروژن موجود در بخار آب با اکسیژن می دانند.

در حالی که همه نگرانی ها متوجه بحران هسته ای است، روز دوشنبه نیز تلاش های وسیع امدادگران برای نجات میلیون ها تن از مردمی که برای چهارمین شب متوالی بدون گرما و غذا هستند، ادامه دارد.

میزان تلفات ناشی از سونامی و زلزله در ژاپن بیش از ۱۰ هزار نفر تخمین زده می شود.

XS
SM
MD
LG