کارکنان نيروگاه اتمی فوکوشيما داييچی در ژاپن برای اولين بار پس از انفجار راکتور شماره يک نيروگاه، وارد ساختمان آن شدند.
شرکت برق توکيو – تپکو -- که مسؤل عمليات نيرو گاه اتمی صدمه ديده فوکوشيما داييچی است روز پنجشنبه اعلام کرد کارکنان نيروگاه برای اولين بار پس از انفجار چهار راکتور از شش راکتور نيروگاه وارد ساختمان راکتور آسيب ديده شماره يک نيروگاه شده اند.
اولين کار کارکنان نيروگاه نصب دستگاه تهويه ای برای جذب تشعشعات راديو اکتيو داخل ساختمان بود که با موفقيت انجام شد. بدنبال آن کار تعمير راکتور از جمله سيستم سرد کننده آن که از کار افتاده است، آغاز خواهد شد.
تصميم به فرستادن کارکنان نيروگاه به داخل ساختمان راکتور يک هفته پس از آن صورت گرفت که يک ربات به داخل ساختمان فرستاده شد. اين ربات روز جمعه گذشته نمونه ای از هوای داخل ساختمان را جمع آوری کرد و آزمايش نشان داد ميزان تشعشعات آن برای انسان بی خطر است.
روز پنجشنبه ابتدا دو نفر از کارکنان نيروگاه با لباس های مخصوص به مدت ۲۵ دقيقه در ساختمان راکتور به کار مشغول شدند و پس از آن ده ها تن از ديگر کارکنان در شيفت های کوتاه مدت به کار ادامه دادند.
شرکت برق توکيو بايد ابتدا ميزان تشعشعات اتمی در راکتور را پايين آورد تا کارکنان بتوانند سيستم خنک کننده راکتور را که در زلزله و سونامی اسفند ماه از کار افتاد به کار اندازند. تاکنون ميزان تشعشعات به حدی بود که کارکنان نيروگاه نمی توانستند وارد ساختمان راکتور ها شوند. انفجار هيدرژن در چهار راکنور از شش راکتور اين نيروگاه موجب خرابی در ساختمان آن ها و نشت تشعشعات راديو اکتيو شده بود.
زلزله ۹ ريشتری و سونامی ناشی از آن در ژاپن علاوه بر بحران اتمی موجب مرگ بيش از ۵۲ هزار نفر شد و هشتاد هزار نفر ديگر که در شعاع ۲۰ کيلومتری نيروگاه زندگی می کردند بدليل آلودگی های راديو اکتيو مجبور به ترک شهر ها و روستاهای خود شدند.