لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۰۷

افزایش حضور ایران در نشست آموزشی هیروشیما برای بررسی ویرانی‌های ناشی از حمله اتمی


بیش از ۷ هزار شهر از ۱۶۱ کشور مختلف عضو حرکت "شهرداران برای صلح" هستند.
بیش از ۷ هزار شهر از ۱۶۱ کشور مختلف عضو حرکت "شهرداران برای صلح" هستند.

نمایندگان ایرانی که در نشست آموزشی امسال شهرداری هیروشیما به منظور بررسی ویرانی‌های ناشی از حمله اتمی و آموزش شهروندان در صورت وقوع چنین حمله‌ای شرکت کرده‌اند، از نظر تعداد، پس از ژاپن در ردیف دوم قرار گرفتند.

این برنامه آموزشی در سال ۱۹۸۲ به ابتکار شهردار هیروشیما و با هدف ایجاد یک حرکت بین‌المللی برای انتقال تجربیات دو شهر هیروشیما و ناگازاکی از بمباران اتمی در جریان جنگ جهانی دوم، با سایر شهرهای جهان آغاز به کار کرد.

بر اساس اطلاعات منتشر شده در وبسایت "شهرداران برای صلح"، تعداد شهرهای مختلف ایران که در نشست سال ۲۰۱۶ این برنامه شرکت دارند به ۸۵۱ رسیده است؛ که پس از ژاپن، در دریف دوم قرار دارد.

این رقم در مقایسه در مقایسه با سال گذشته ۳۰۰ شهر افزایش داشته است؛ و شهرهای بزرگ و عمده‌ای مانند تهران، اصفهان، مشهد، شیراز و قم، در میان آنها هستند.

بیش از ۷ هزار شهر از ۱۶۱ کشور مختلف عضو حرکت "شهرداران برای صلح" هستند و ژاپن، به عنوان کشور میزبان، با ۱۶۲۵ شهر، بیشترین تعداد شهرهای عضو این برنامه را دارد.

ایتالیا با ۴۸۹ شهر، پس از ایران در جایگاه سوم، و آلمان با ۴۵۳ شهر در رتبه چهارم قراردارند.

سان فرانسیسکو، فیلادلفیا، لس آنجلس، بوستون، بالتیمور، هیستون و ده‌ها شهر دیگر نیز در میان ۲۰۷ شهر ایالات متحده هستند که در این برنامه عضویت دارند.

بر اساس منشور و اصول "شهرداران برای صلح" تمامی شهرهای آمریکایی عضو این حرکت یا برنامه، هر سال باید مبلغ دو هزار ین به عنوان حق عضویت پرداخت کنندو خودشان نیز باید مسئولیت برگزاری نمایشگاه‌ عکس حمله اتمی را پذیرفته و ماهیت و ابعاد واقعی خرابی‌های ناشی از حمله اتمی به هیروشیما و ناگازاکی را به جهانیان معرفی کنند.

آمریکایی ها چه فکر می کنند

دکتر اسکات سگان استاد علوم سیاسی در دانشگاه استانفورد و دکتر بنجامین والنتینو ، استادیار علوم سیاسی در دانشگاه دارتموث در مقاله ای در وال استریت ژورنال ، می گویند که تحقیقات آن ها نشان می دهد ، اذهان عمومی در آمریکا ، به گونه ای تعجب آور، بااستفاده از بمب اتمی موافق است.

آخرین نظر سنجی مرکز تحقیقاتی پیو ، نشان می دهد اکثریتی از آمریکایی ها ، یعنی ۵۶درصد ، هنوز بمباران اتمی هیروشیما در سال ۱۹۴۵ را ، اقدامی قابل توجیه می دانند.

در همین حال دکتر سگان و دکتر والنتینو از یک موسسه دیگر نظر سنجی موسوم به "یوگاو" خواسته بودند نتایج نظر سنجی در مورد استفاده از بمب اتمی را بر پایه سناریویی فرضی بررسی کند که بر اساس آن ایران اقدام به حمله ای مشابه حمله ژاپن به پایگاه دریائی آمریکا در پرل هاربر کرده باشد.

افزایش بیسابقه ایران در نشست آموزشی هیروشیما برای بررسی ویرانی‌های حمله اتمی

حمله ناگهانی ژاپن به پایگاه دریایی آمریکا در آبهای هاوائی رز جریان جنگ جهانی دوم، ورود آمریکا به جنگ جهانی دوم را در پی داشت.

این نظر سنجی یوگاو بر مبنای سناریوی فرضی حمله ایران به آمریکا نشان داد که ۵۹ درصد از آمریکائیان از بمباران اتمی ایران حمایت می کنند.

نظر سنجی یوگاو همچنین نشان داد که اگر چنین حمله ای در تهران بیش از 2 میلیون کشته بجا بگذارد ، بازهم ۵۹ درصد آمریکائیان از آن پشتیبانی می کنند.

ایران، مثال گفتگوهای هسته ای

در حالیکه ایران اکنون پس از ژاپن دومین کشور جهان است که بالاترین تعداد شهرهای عضو را به خود اختصاص داده است که سه سال پیش که شهرداران صلح در ایران به وجود آمد، شمار شهرهای عضو فقط ۲۷ بود.

همزمان با این افزایش، اما در سخنان آقای اوباما در هیروشیما، ایران به عنوان یک مثالی مطرح شد که با تفاهم و گفت و گو، مساله هسته ای اش حل شد.

عکسهایی از بازدید بی‌سابقه اوباما از بنای یادبود هیروشیما؛ آنروز که مرگ از آسمان افتاد

پرزیدنت اوباما در هیروشیما با اشاره به توافق اتمی قدرت های جهان و ایران، که به گفته او تهران را از دسترسی به تسلیحات اتمی باز می دارد، ابراز امیدواری کرد که با تلاش جمعی در سطحی جهانی زمینه برای ساختن دنیای عاری از تسلیحات اتمی فراهم شود. تاکید پرزیدنت اوباما در این زمینه عبرت گرفتن از تاریخ بود.

XS
SM
MD
LG