شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن، گفت که مقامهای عربستان سعودی و فرانسه حامی سفر او به تهران بودند.
نخستوزیر ژاپن با اشاره به «حمایت زیاد» مقامهای عربستان سعودی از سفر او به تهران برای کاهش تنش با ایالات متحده، اعلام کرد که مقامهای دولت فرانسه هم موضع مشابهی در این زمینه داشتند.
نخستوزیر ژاپن ماه گذشته به تهران سفر و در جریان آن با آیتالله علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی و حسن روحانی رئیس جمهوری ایران دیدار کرد.
پیش از سفر آبه به تهران، رسانهها نوشته بودند که نخستوزیر ژاپن حامل پیامی از سوی رئیس جمهوری آمریکا برای مقامهای جمهوری اسلامی است.
با این حال و در جریان سفر آبه به تهران، رهبر جمهوری اسلامی گفته بود «هیچ اعتمادی» به آمریکا ندارد و «تجربه تلخ مذاکرات قبلی با آمریکا در چارچوب برجام» را تکرار نخواهد کرد.
رهبر ایران در پاسخ به شینزو آبه که گفته بود حامل پیام رئیس جمهوری آمریکا است، گفت که «هیچ پاسخی به [پرزیدنت ترامپ] ندارم و نخواهم داشت.» او اضافه کرده بود که پیشنهاد واشنگتن برای مذاکرات صادقانه با تهران را هم باور نمی کند.
تنش بین آمریکا و ایران در یک ماه اخیر به شدت افزایش یافته است.
بعد از اینکه جمهوری اسلامی یک پهپاد آمریکا را بر فراز حریم بین المللی سرنگون کرد، رئیس جمهوری ایالات متحده اعلام کرد که قرار بود به سه مکان در ایران حمله نظامی شود، اما تنها ده دقیقه قبل از حمله از این کار منصرف شد.
ایالات متحده خواستار برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره حمله ایران به پهپاد آمریکا و از افزایش تنش آفرینی جمهوری اسلامی در خاورمیانه شده است.
دولت پرزیدنت ترامپ در یکسال اخیر فشار حداکثری بر ایران گذاشته و می گوید رژیم ایران باید مثل یک کشور عادی رفتار کند و از تلاش برای دستیابی به جنگافزارهای هستهای، برنامه گسترده موشکی، کمک به تروریسم، و سایر اقدامات تنش برانگیز خود دست بردارد.
پرزیدنت ترامپ پیشتر اعلام کرد که آماده مذاکره بدون پیش شرط با ایران است، اما جمهوری اسلامی هرگونه مذاکره را رد کرد.