روسای جمهوری سه کشورآفریقایی پس از سفر ناموفق به ساحل عاج برای متقاعد کردن «لارن بگبو» به کناره گیری از پست مورد مناقشه ریاست جمهوری، چهارشنبه آن کشور را ترک کردند. در این میان نشانه های افزایش تنش در ساحل عاج مشاهده میشود.
روسای کشورهای آفریقایی «سیرا لنُون»، «بنین»، و «کیپ ورده» که سه شنبه برای جلب موافقت «لارن بگبو» به کناره گیری به ساحل عاج رفته بودند بوی التیماتوم دادند در صورت عدم کناره گیری با مداخله نظامی بلوک آفریقا روبرو خواهد شد. ولی «بگبو» از پذیرفتن این پیشنهادها و نیز دریافت پناهندگی سیاسی همچنان سرباز زد و این هینُت منطقه ای سه نفره برای مذاکره با رییس جمهوری نیجریه چهارشنبه به نیجریه عزیمت کردند.
در این میان سه شنبه بار دیگر نشانه های تنش در ساحل عاج بروز کرد و کاروانی از نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در ساحل عاج توسط افراد محلی محاصره شده و مورد حمله قرار گرفتند، که آنگاه با دخالت فرمانده نیروهای مسلح ساحل عاج نیروهای سازمان ملل به محل دیگری همراهی شدند.
در همین راستا دولت آمریکا گفت در حال گفتگو با کشورهای آفریقایی و فرانسه در مورد احتمال افزایش نیروهای حافظ صلح بین المللی در ساحل عاج است.
وزرات خارجه آمریکا میگوید افزایش نیروهای ۱۰ هزار نفره صلح در ساحل عاج نه برای عزل «لارن بگبو» از قدرت، بلکه بمنظور بازداشتن وی از توسل به زور در باقی ماندن در قدرت است.
پرزیدنت اوباما رییس جمهوری آمریکا نیز چهارشنبه در مورد بحران سیاسی ساحل عاج با رییس جمهوری نیجریه گفتگو کرد و تأیید نتایج انتخابات ساحل عاج و محترم شمردن پیروزی «الاسان اواتارا» از جانب وی را ستود.
نیجریه قدرتمند ترین عضو کشورهای بلوک منطقه ای موسوم به ECOWAST است که این سازمان اعلام کرد در صورت عدم کناره گیری «بگبو»، به استفاده از گزینه نظامی علیه وی متوسل خواهد شد.
در حالی که پیروزی اواتارا از جانب جامعه بین المللی تأیید شده ولی «لارن بگبو» همچنان کنترل نظامی و کنترل نیروهای امنیتی ساحل عاج را در دست دارد.
چهارشنبه بانک جهانی و بانک مرکزی کشورهای غرب آفریقا اعلام کردند پرداخت وام و کمکهای مالی به ساحل عاج را متوقف کرده اند.
همچنین پس هشدار دبیر کل سازمان ملل نسبت به تهدید بروزجنگ داخلی در ساحل عاج، چند کشور ازجمله آلمان و فرانسه به شهروندان خود دستور دادند ساحل عاج را ترک کنند.