لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۵۹

برخی از اماکن باستانی ايتاليا در حال تخريب است


برخی از اماکن باستانی ايتاليا در حال تخريب است
برخی از اماکن باستانی ايتاليا در حال تخريب است

منتقدان می گويند آثار باستاتی اين کشور به دليل بی توجهی دولت و همچنين اختصاص ندادن بودجه کافی به منظور ترميم و نگاهداری از آنها در حال ويرانی است.

بر اساس ضرب المثل قديمی تمام راه ها به روم ختم ميشود. امروزه بسياری از گردشگرانی که به رم پايتخت ايتاليا سفر می کنند به جای لذت بردن از زيبايی های اين «شهر جاويد» با اماکن باستانی مواجه ميشوند که در حال فروريختن هستند. گفتنی است دولت کنونی ايتاليا که با اختلافات جناحی در حال دست و پنجه نرم کردن است به دليل بی توجهی به اين مسأله مهم مورد نکوهش قرار گرفته است.

ماه گذشته دو تا از ديوارهای ويرانه های يک مکان باستانی در نزديکی شهر پامپه فرو ريخت. گفتنی است در تاريخ دو هزار ساله اين مکان تاريخی اين نخستين باری است که طی يک ماه ۴ ديوار آن فروريخته است و اين حوادث به نوعی موجب شرمساری دولت سيلويو برلوسکونی نخست وزير ايتاليا شده است.

ويرانی اين ديوارها انتقاد های زيادی را متوجه دولت کنونی ايتاليا کرده به گونه ای که برخی خواستار استعفای ساندرو بوندی، وزير فرهنگ ايـتاليا، شده اند که اخيراً بودجه نگاهداری از اماکن باستانی کشور را با اجرای برنامه های صرفه جويی اقتصادی، کاهش داد.

کلاديو دالِسيو، شهردار پامپه، در مصاحبه ای با خبرگزاری رويترز گفت: «زمان به سود ما نيست. نميتوانيم منتظر فروريختن های بيشتری باشيم و بايد فوراً به اين مسأله رسيدگی کرد.»

نگرانی های کلاديو دالِسيو ريشه در عشق عميق وی به فرهنگ باستانی ايتاليا دارد. او ميداند اقتصاد اين شهر ۲۵ هزار نفره تا حد زيادی بستگی به شمار گردشگرانی خارجی دارد که برای ديدار از اماکن باستانی آن به اين شهر سفر می کنند.

مانند بسياری از ديگر شهرهای قديمی ايتاليا صنعت گردشگری موتور محرکه اقتصادی شهر پامپه محسوب ميشود که شماری هتل رستوران سازمان های خدمات گردشگری و شرکت های حمل و نقل را شامل ميشود.

تِسائو چُولی، مدير انجمن باستان شناسان ايتاليا، ميگويد: «مشکل اينجا است که در دو سال گذشته مباحث مربوط به شهر پامپه بدون حضور کارشناسان و تنها توسط سياستمداران صورت گرفته است. اين مقامات بيشتر به آن نوع شيوه های مديريتی باور دارند که نتايج ملموس و فوری داشته باشد و نه دراز مدت. آنها به جای برنامه ريزی برای ترميم و نگاهداری از اين آثار باستانی تنها بر جنبه های تبيلغاتی آن تمرکز داشته اند.»

ِسائو چُولی ميگويد در دو سال گذشته بيش از ۸۰ مييلون يورو به منظور ترميم اين اماکن هزينه شده اما اين ترميم ها بر اساس محاسبات علمی و صحيح صورت نگرفته است. چيزی که پامپه را منحصر بفرد می کند منجمد شدن آثار تاريخی آن در زمان است. ساختار اين ويرانه ها تصوير کاملی از دوران باستانی ايتاليا را برای تماشاگر، به تصوير می کشد.

برخی بر اين باورند که تنها راه نجات ويرانه های پامپه از تخريب شدن باز هم بيشتر خصوصی سازی آن است. اما خصوصی سازی ميراث فرهنگی در ايتاليا هنوز هم برای بسياری از مردم غيرقابل قبول است. شايد ترکيبی از مديريت خصوصی و مالکيت دولتی راهکار مناسبی برای حل اين معضل باشد.

XS
SM
MD
LG