لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۵۱

ایتالیا در انتطار گسترش مناسبات تجاری با ایران


حسن روحانی در نخستین رسفر رسمی به اروپا به رم و پاریس می رود. رهبران ایتالیا، که به گرفتن سهم بزرگی از بازرگانی جدید با ایران چشم دوخته اند، برنامه گسترده ای را برای استقبال از او و همراهانش تدارک دیده اند. هرچه باشد، ایتالیایی ها زمانی بزرگترین شریکان بازرگانی ایران بودند و بر آنند با استفاده از فرصت بازگشت کشور به جرگه بین المللی پس از امضای توافق اتمی، آن مقام را باز یابند.

نشریه بلومبرگ در گزارشی می گوید ماتئو رنزی نخست وزیر ایتالیا قصد دارد شکوه روم باستان را به روحانی نشان دهد، و او را روز شنبه در تماشای تالارها، مجسمه ها و ماندگارهای هنری در موزه های کاپیتولین همراهی خواهد کرد. روحانی همچنین با رئیس جمهوری و مدیران شرکت های عمده ایتالیا دیدارهایی خواهد داشت و تلفنی با پاپ فرانسیس تماس خواهد گرفت.

بلومبرگ به نقل از مارکو سیمونی مشاور اقتصادی آقای رنزی می نویسد، "ما پیش از تحریم ها حضور نیرومندی در ایران داشتیم و می خواهیم، دست کم، به سطح تجارت آن زمان باز گردیم."

ایتالیا قصد دارد حجم تجارت با دومین اقتصاد بزرگ خاورمیانه را به بیش از ۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو، که پیش از تشدید تحریم ها در سال ۲۰۱۱ به آن رسید، تقویت کند؛ در آن زمان، به گزارش "یورواستت"، ایتالیا از اسپانیا، آلمان و فرانسه جلوتر بود. حجم مبادلات تجاری ایتالیا و ایران در سال ۲۰۱۳ به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو کاهش یافت، و از آلمان عقب افتاد.

حسن روحانی روز پنجشنبه در مصاحبه ای با روزنامه کوریره دلاسرا، با لحن خوش بینانه ای سخن گفت و اظهار داشت "در مسائل سیاسی و بین المللی، رهبران ایتالیا همیشه برداشت معتدلی نسبت به ما داشته اند. در شرایط جدید، ایتالیا می تواند یکی از مهم ترین شریکان ما باشد."

بلومبرگ می گوید روحانی و وزیرانش با مدبران شرکت هایی که به اقتصاد ۴۱۵ میلیارد دلاری ایران، که پس از عربستان سعودی بزرگترین در خاورمیانه است، ملاقات خواهند کرد.

به گزارش نشریه آژانس اعتبارات صادراتی ایتالیا، لغو تحریم ها به ۳ میلیارد دلار افزایش صادرات ایتالیا به ایران تا سال ۲۰۱۸ میلادی منجر خواهد شد.

با این حال، گزارش یادآور می شود بازیافت آنچه ایتالیا در بازار ایران از دست داد آسان نخواهد بود، و به رقابت کنندگانی مانند چین، هند، روسیه و برزیل که هدف محدودیت های کمتری در سال های اخیر بوده اند، اشاره می کند.

XS
SM
MD
LG