لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۱۹

عمیق ترین تونل زیر دریایی جهان گشوده شد


دولت ترکیه روز سه شنبه رسماَ نخستین تونل زیر دریایی جهان که دو قاره را به یکدیگر ارتباط می دهد گشود و یک رویای ١٥٠ ساله راعملی ساخت.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این تونل ١٣ کیلومتر و ۶۰۰ متر طول دارد و کرانه های اروپایی و آسیایی استانبول را به هم می پیوندد، و در ٦٠ متری بستر دریا واقع شده است، که به گفته مقامات عمیق ترین گذرگاه جهان است.

گشایش تونل، که دولت ترکیه آن را «پروژه قرن» می نامد، با نودمین سالگرد تاسیس ترکیه مدرن مصادف است.

تونل زیر آبی در بندر استانبول بخشی از یک پروژه بزرگتر «مرمره» است که نوسازی خطوط راه آهن فعلی را برای ایجاد یک ارتباط ۷۶ کیلومتری راه آهن - که دو پاره را به هم وصل می کند - شامل می شود.

فکر ساختن تونلی در زیر بستر دریا را نخستین بار عبدالمجید سلطان عثمانی در ۱۸۶۰ مطرح ساخت، اما تجیهزات فنی در آن زمان آنقدرخوب نبود که پروژه را پیش ببرد.

با این حال، در دهه ١٩٨٠ بر اشتیاق ساختن یک تونل زیرآبی افزوده شد، مطالعات نیز نشان داد ساختن آن عملی ومقرون به صرفه است.

رجب طیب اردوغان نخست وزیر فعلی و شهردار سابق استانبول، طرح را در سال ٢٠٠۴ به عنوان یکی از پروژه های عظیم خود برای شهر ۱۶ میلیونی استانبول احیا کرد- پروژه ها همچنین سومین فرودگاه، سومین پل روی بُسفر و کانالی موازی آن برای کاهش ترافیک را شامل می شود.
انتظار می رود کارهای ساختمانی تمام این پروژه چند سال ادامه پیدا کند.
XS
SM
MD
LG