ارتش اسرائیل روز یکشنبه در آستانه نخستین سالگرد حمله تروریستی ٧ اکتبر حماس، هزاران قبضه سلاح ضبط شده از این گروه مورد حمایت حکومت ایران را در یک پایگاه نظامی واقع در جنوب تلآویو به نمایش گذاشت.
به گزارش آسوشیتدپرس، ارتش اسرائیل اعلام کرد که بیش از ۵۰۰۰ قبضه کلاشنیکف (ایکی-۴۷) را از غزه بازیابی و دو برابر این رقم را منهدم کرده است.
اسرائیل همچنین از ضبط هزاران سلاح دیگر از جمله پهپاد، مواد منفجره، آرپیجی، تجهیزات غواصی، مسلسل، تفنگهای تکتیرانداز، موشکهای ضدتانک، و تسلیحات ساختهشده در غزه، ایران، روسیه، و کره شمالی دیگر خبر داد.
مواد منفجره دستساز مورد استفاده برای عبور از دیوار مرزی اسرائیل و نوار غزه در روز حمله تروریستی ٧ اکتبر از دیگر تسلیحاتی بود که روز یکشنبه به نمایش گذاشته شد. به گفته ارتش اسرائیل، این مواد منفجره در پی سالها مطالعه مرز اسرائیل طی اعتراضات خشونتآمیز سازماندهیشده توسط حماس در امتداد حصار مرزی غزه و اسرائیل از جمله اعتراضات سال ۲۰۱۸ ساخته شدهاند.
ناداو شوشانی، از سخنگویان ارتش اسرائیل، گفت حماس در روز ٧ اکتبر با استفاده از تمام تواناییهایش به اسرائیل حمله کرد.
به گفته او، ارتش اسرائیل با مطالعه سلاحهای ضبط شده از حماس در غزه و همچنین حزبالله در لبنان، به بررسی نوع این سلاحها و منشا آنها میپردازد.
همزمان با آمادهشدن اسرائیل برای برگزاری مراسمهای مربوط به نخستین سالگرد حمله تروریستی ٧ اکتبر ستیزهجویان فلسطینی به این کشور، سربازان بیشتری در امتداد مرزهای جنوبی این کشور مستقر شدهاند.
قرار بود مراسمی با حضور بیش از ۴۰۰۰۰ نفر در تلآویو برگزار شود اما به دلیل هشدارهای ارتش درباره حملات راکتی احتمالی از سوی حزبالله لبنان، این مراسم تنها با حضور خانوادههای قربانیان حمله ٧ اکتبر و رسانهها برگزار میشود.
در جریان حمله تروریستی ٧ اکتبر حماس به اسرائیل، ۱۲۰۰ نفر عمدتا غیرنظامی کشته و بیش از ۲۵۰ تن از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان به عنوان گروگان به غزه ربوده شدند.
اسرائیل در پاسخ به این حمله که بزرگترین کشتار یهودیان در یکروز از زمان هولوکاست بود، تهاجم نظامی به غزه را با هدف نابودی حماس و نجات گروگانها آغاز کرد.
حماس در فهرست سازمانهای تروریستی ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.
از فردای حمله تروریستی ٧ اکتبر، حزبالله لبنان به عنوان اصلیترین بازوی نیابتی جمهوری اسلامی نیز به طور یکجانبه حملات راکتی و پهپادی خود به شمال اسرائیل را آغاز کرد.
اسرائیل نیز در پاسخ با انجام حملات شدید علیه مواضع این گروه در لبنان و سوریه، علاوه بر کشتن صدها تن از اعضای این گروه مورد حمایت حکومت ایران، رهبر و فرماندهان ارشد نظامی این گروه را از پا در آورد.
تا کنون چندین کشور، از جمله ایالات متحده، اسرائیل، آلمان، صربستان، لیتوانی، استونی، لتونی، و استرالیا کلیت حزبالله را به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است.
شناسایی کلیت حزبالله لبنان به عنوان یک سازمان تروریستی به مفهوم تفاوت قائل نشدن میان شاخه سیاسی با شاخه نظامی آن حزب و تروریست شناختن هر دو شاخه حزبالله است.
حوثیهای یمن به عنوان دیگر گروه نیابتی جمهوری اسلامی نیز همانند حزبالله به طور یکجانبه حملات موشکی و پهپادی علیه اسرائیل انجام دادهاند. حملات حوثیها علیه کشتیهای حاضر در آبهای دریای سرخ موجب ایجاد ائتلافی بینالمللی به رهبری آمریکا علیه این گروه شده است. اسرائیل و ائتلاف بینالمللی به رهبری آمریکا طی ماههای گذشته حملاتی شدید علیه مواضع این گروه مورد حمایت ایران در یمن انجام دادهاند.