لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۳۰

گزارش: اسراييل از طريق بازيافت فاضلاب با بحران آب مقابله می کند


گزارش: اسراييل از طريق بازيافت فاضلاب با بحران آب مقابله می کند
گزارش: اسراييل از طريق بازيافت فاضلاب با بحران آب مقابله می کند

گزارشهای سازمان ملل متحد حاکی از آن است که منطقه خاورميانه با بزرگترين بحران آب جهان روبه روست . اسراييل درميان کشورهايی است که برای اين مشکل چاره ای يافته و بيشترين ميزان بازيافت فاضلاب را انجام می دهد.

۳۰ سال پيش کشاورزان اسراييلی با مشکل عمده ای روبه رو شدند و آنهم يافتن منابع تازه آب بود. راه حلی که برای اين مشکل پيدا کردند بازيافت فاضلاب بود. دولت و کشاورزان اسراييل به خوبی آگاهند که بدون توسل به اين راه حل قادر نيستند آب کافی برای کشاورزی به دست آورند.

درگذشته اين شيوه بازيافت آب به خوبی شناخته شده نبود و مقامهای اسراييلی نيز با ارائه اين ايده به مردم کشور خود مشکل داشتند؛ برداشت صحيح آنها اين بود که تنها راه به دست آوردن ميزان آب مورد نياز می تواند بازيافت فاضلاب باشد.

اما آنچه قدری نگران کننده بود احتمال مخالفت شهروندان بود با اين طرح و به بيان ديگر اين که مردم نخواهند بپذيرند که آب فاضلاب را به آب مصرفی، تبديل کنند.

اين درحالی است که مدير يک مرکز عمده کشاورزی در اسراييل ميگويد ميزان بازده کشاورزی را می شود با استفاده از آب بازيافتی، بالا برد.

درزمان ورود به سده تازه ميلادی اسراييل تنها کشوری بود که آب فاضلاب را به طور عمده باز يافت می کرد. سازمان ملل متحد درگزارش سالانه توسعه منابع انسانی خود خاورميانه را به عنوان منطقه ای معرفی کرد که با بيشترين ميزان کمبود و جدی ترين بحران منابع آب مواجه است.

در همين حال يک گزارش جداگانه سازمان ملل حاکی از آن است که اسراييل به عنوان بخشی از خاورميانه که نظير بخشهای ديگر منطقه بابارندگی کمتر و درنتيجه بحران بزرگتر ميزان و منابع آب روبه روست، توان بازيافت آب را دارد.

اسراييل اکنون بازيافت آب را بخشی از زندگی روزمره خود کرده است ؛ به اين ترتيب که ۸۰ درصد از فاضلاب خانه ها سالانه بازيافت می شود که ميزان آن سالانه به چهارصد ميليون مترمکعب می رسد. اين درحالی است که ممکن است حتی برخی شهروندان اسراييلی متوجه اين ميزان بازيافت آب درنقاط گوناگون کشور خود نباشند.

اسراييل هم اکنون ۷۵ درصد از آب فاضلاب را بازيافت و مصرف می کند که آن را به کشوری رکورد شکن دراين زمينه بدل کرده است که جايگاه نخست را دراين خصوص دارد.

«يوری شٌر» که سخنگوی موسسه بازيافت آب در اسراييل است می گويد ظرف پنج تا شش سال آينده هشتاد و پنج تا نود درصد از آب فاضلاب بازيافت خواهد شد. «اودد ديستل» که مدير برنامه تکنولوژی آب دولت اسراييل است ميگويد صادارات فن آوری صرفه جويی درآب سالانه به يک ميليارد و پانصد ميليون دلار می رسد.

قانونگذاران اسراييلی درتلاش برای تصويب لايحه ای هستند که براساس آن تمامی ساختمانهای نوساز موظف به بازيافت آب مصرف شده باشند که اصطلاحا آب خاکستری نام دارد که شامل تمامی آب مصرفی به غيراز فاضلاب توالتها می شود.

XS
SM
MD
LG