لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۱۲

گزارش: اسراييلی ها و فلسطينيان به خبر مذاکرات با ناباوری واکنش نشان دادند


شهروندان اسراييل و ساکنان سرزمين های فلسطينی روز شنبه در واکنش به خبر آغاز دوباره مذاکرات مستقيم صلح و دسترسی نسبتاً سريع به راه حلی برای اختلاف های جاری در خاورميانه با بدبينی و ترديد واکنش نشان دادند.

يکی از ساکنان اورشليم اختلاف ها را پيچيده توصيف کرده و می گويد اسراييل و فلسطينيان قادر نخواهند بود به راه حل سريعی دست يابند. وی در گفتگو با آسوشيتد پرس، برنامه يک ساله برای دستيابی به توافق صلح را يک رويا و امری غيرواقعبينانه توصيف می کند و می گويد اختلاف ها عميق تر از آن است که طی يک سال حل شود.

ابو اياد عواد يکی از ساکنان غزه نيز مذاکرات را تنها به سود اسراييل می داند. وی می گويد اين اتلاف وقت است و در نهايت تنها به نفع اسراييل خواهد بود. او می گويد اين تنها برای پرت کردن حواس فلسطينيان و اعراب است که در خواب بسر ميبرند. مذاکره روشی برای وقت کشی به نفع اسراييل است.

هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا، روز جمعه اعلام کرد که مذاکرات صلح اسراييل و فلسطينيان حدود دو هفته ديگر در دوم ماه سپتامبر از سرگرفته خواهد شد. قرار است اين گفتگوها در واشنگتن و با ميزبانی پرزيدنت باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، صورت گيرد.

بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسراييل، و محمود عباس، رييس تشکيلات خودگردان فلسطينی، شب اول سپتامبر، پيش از آغاز رسمی مذاکرات، شام را در کاخ سفيد واشنگتن صرف خواهند کرد. وزير امور خارجه ی آمريکا اعلام کرد، هدف از اين مذاکرات دستيابی به توافقی در عرض يک سال است، از جمله توافق بر سر مرزهای کشور آينده فلسطين و سرنوشت اورشليم که هر دو طرف آن را سرزمين مقدس و پايتخت خود می دانند.

جنبش حماس که هم اکنون کنترل غزه را در دست دارد، برنامه اخير را رد و آن را بر اساس وعده های پوچ توصيف کرده است. اکنون نزديک به دو سال است که دو طرف اسراييل و فلسطينی مذاکرات مستقيمی در مورد صلح خاورميانه نداشته اند. آخرين مذاکرات مستقيم در ماه نوامبر سال ۲۰۰۷ در اواخر دوره رياست جمهوری جرج بوش آغاز شد و با عمليات نظامی سال ۲۰۰۸ اسراييل در غزه پايان يافت.

خبر برنامه از سرگيری مذاکرات مستقيم پس از ماه ها تلاش ديپلماتيک دولت باراک اوباما و جرج ميچل، فرستاده ويژه آمريکا به منطقه، صورت می گيرد. همچينن اين مذاکرات به دنبال يک دوران تنش آلود در روابط آمريکا و اسراييل آغاز می شود. اختلاف دو متحد ديرينه عمدتاً بر سر ادامه شهرک سازيهای اسراييل در کرانه باختری بود.

قرار است حسنی مبارک، رييس جمهوری مصر، و ملک عبدالله، پادشاه اردن، نيز در مذاکرات ماه سپتامبر در واشنگتن حضور داشته باشند. اردن و مصر هر دو با اسراييل به صلح دست يافته اند و انتظار می رود نقش کليدی در مذاکرات ايفا کنند.

XS
SM
MD
LG