اسراييل و ستيزه گران حماس دشمنان سرسخت يکديگرند ولی اين دشمنی مانع از تجارت آنان نمی شود. تجارتی که در مقايسه با معيارهای بين المللی بسيار عجيب است.
هر روز شمار زيادی کاميون حامل آذوقه و ساير نيازمندی های روزمره و محصولات صنعتی از اسراييل وارد نوار غزه می شود. و اين آمد و شد برغم حمله های خمپاره و موشکی ستيزه گران حماس به اسراييل و حملات انتقام جويانه اسراييل به نوار غزه، صورت می گيرد.
در يک سال و نيم گذشته تجارت و رفت و آمد کاميون ها در مرز اسراييل با نوار غزه افزايش يافته است که پس از ۶ سال که از خروج نيروهای اسراييل از نوار غزه می گذرد، نشان از نياز غزه به تحويل کالا از طريق اسراييل دارد.
در حالی که اسراييل می گويد تجارت با نوار غزه را همچنان افزايش خواهد داد ولی منتقدان اسراييل می گويند آن کشور از اين تجارت به عنوان سلاحی برای مجازات ساکنان غزه، استفاده می کند.
مرز کرم شالوم که تنها راه عبور کالا به سرزمين فقير غزه با جمعيت ۱ ميليون و ۶۰۰ هزار نفر است شاهرگ حيات اقتصادی غزه است و برای اسراييل حربه کليدی اعمال آتش بس.
«جاش هستن» سخنگوی وزارت دفاع اسراييل، می گويد: برغم موشک و خمپاره ای که هر روز حماس از غزه به اسراييل پرتاب می کند دولت اسراييل همچنان به سرمايه گذاری در بسط کرم شالوم ادامه می دهد.
سخنگوی وزارت دفاع اسراييل می گويد: بهبود وضعيت اقتصادی نوار غزه که دو سوم ساکنان آن در فقر زندگی می کنند موجب کاهش فعاليت ستيزه گران خواهد شد.
اين برخورد جديد نشان از تغيير مشی اسراييل در محاصره اقتصادی نوار غزه دارد. عملياتی که به دنبال کنترل حماس بر نوار غزه در سال ٢۰۰۷ به مرحله اجرا گذارده شد. هدف از محاصره اقتصادی، تضعيف حماس بود و در حالی که در برخی نواحی نوار غزه موثر افتاد، ولی حماس با ايجاد تونل های زيرزمينی توانست کالا و تسليحات را به طور قاچاق وارد نوار غزه کند، و بر کنترل خود بيافزايد.
مشی جديد اسراييل موجب افزايش رفت و آمد در مرز کرم شالوم شده است و اخيرا روزانه ٢۵۰ کاميون حامل کالا از اين طريق وارد نوار غزه می شوند.