لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۳۵

گزارش: اتحاديه اروپا ساختار قضايی اسراييل را مورد انتقاد قرار داد


گزارش: اتحاديه اروپا ساختار قضايی اسراييل را مورد انتقاد قرار داد
گزارش: اتحاديه اروپا ساختار قضايی اسراييل را مورد انتقاد قرار داد

اتحاديه اروپا رأی دادگاه اسراييل در زمينه محکوم کردن يک فلسطينی فعال حقوق بشر را به چالش گرفت.

اتحاديه اروپا در اقدامی کم سابقه، بطور علنی ساختار قضايی اسراييل را به خاطر محکوم ساختن عبدالله ابورحمان، يک فلسطينی فعال حقوق بشر، مورد انتقاد قرار داد.

عبدالله ابورحمان، اهل روستای بيلين از توابع کرانه باختری رود اردن، نقش هماهنگ کننده کميته مردمی بيلين عليه حصارهای امنيتی اسراييل را بر عهده داشته و از اواخر ماه دسامبر گذشته تحت بازداشت بوده است. وی در هفته جاری به اتهام تهييج افکار عمومی در دادگاه ارتش اسراييل مورد محاکمه قرار گرفت و در حال حاضر در انتظار دريافت حکم خود به سر می برد.

کاترين اَشتون، نماينده ارشد اتحاديه اروپا در بيانيه ای اعلام کرده است، به باور اتحاديه اروپا، اين مرد ۳۹ ساله، از مدافعان حقوق بشر، تنها و تنها به يک اعتراض غيرخشونت آميز دست زده است.

ابو رحمان در روستای بيلين تظاهرات اعتراضی عليه حصارهای امنيتی اسراييل را سازماندهی می کرد.

مجده، همسر ابورحمان به خبرگزاری رويترز گفته است، جای همسر او نبايد در زندان باشد. مجده در اين زمينه می گويد «او هميشه در اعتراضات مسالمت آميز شرکت می کرد. اين اعتراضها از نظر دولت اسراييل غيرقانونی است. اين کار هم جنبه قانونی ندارد، عبدالله بدون هيچ دليل موجه، يا حداقل جرمی که از لحاظ قانونی سزاوار مجازات باشد در زندان است. پرونده او يک پرونده سياسی است.»

وکيل مدافع ابورحمان می گويد عليه حکم دادگاه اسراييل تقاضای فرجام خواهد کرد. اما پيش از اين کار، بايد منتظر ابلاغ حکم دادگاه بود.

منتقدان به حکم دادگاه اسراييل می گويند، حکم دادگاه نبايد به استناد شواهد و سخنان عده ای اندک صادر شود. وکيل مدافع ابورحمان نيز معتقد است بسياری از اين افراد تحت فشار وادار به شهادت شده و دادگاه نبايد به شهادت آنها استناد کند.

از آنجا که فلسطينيان ساکن کرانه باختری رود اردن در چارچوب قوانين و مقررات نظامی اسراييل زندگی می کنند، پرونده ابورحمان نيز در يک دادگاه نظامی مورد رسيدگی قرار گرفته است.

در خبری ديگر مذاکرات مستقیم فلسطینی ها و اسرائیل ۱۲ شهریور ماه در واشنگتن آغاز می شود.

توقف موقت ساخت شهرک های یهودی نشین در کرانه باختری نیز که ۱۰ ماه پیش از جانب اسرايیل اعلام شده بود، روز سوم مهر ماه خاتمه می یابد. بنا به گزارش سایت اینترنتی روزنامه کریستین ساینس مانیتور، فلسطینی ها اعلام کرده اند، در صورتیکه اسرايیل تا آن زمان با تمدید توقف ساخت و سازها موافقت نکند، از ادامه گفتگوها خودداری خواهند کرد.

در همين حال پلیس اسرايیل می گوید، فلسطینی ها در اورشلیم شرقی چندین خودرو را آتش زدند و به ماموران انتظامی سنگ پرتاب کردند. در آستانه آغاز مذاکرات هفته آتی صلح خاورمیانه در واشنگتن؛ علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ایران مذاکرات مسقیم میان فلسطینیان و اسرائیل را «گفتگوهای سازش» خواند .

فلسطینیان این اتومبیل ها را حوالی ۵ صبح روز پنجشبنه به وقت محلی در ناحیه ای بنام «سیلوان» در شرق اورشلیم آتش زدند. این حادثه بعد از درگیری تعدادی از فلسطینی ها که برای خوردن سحری در مسجدی تجمع کرده بودند، با گروهی از یهودی ها که از نزدیکی مسجد رد می شدند، اتفاق افتاد، اما دلیل برخورد آنها هنوز معلوم نشده است. «سیلوان» از محلات پر تنش اورشلیم ست، چون اسرايیل تصمیم دارد تعدادی از خانه های فلسطینی ها را در اين محله تخریب کند، اماکنی که به گفته مقام های اسرايیلی غیر قانونی ساخته شده اند.

نیروهای اسرايیل در سومین جنگ خود با اعراب در ۵۰ سال پيش، بخش شرقی اورشلیم را که تا آن زمان جزيی از خاک اردن بود، تصرف کردند و تمام شهر را پایتخت کشورخود می دانند، موضعی که هنوز از طرف جامعه بین الملل قبول نشده و از طرف دیگر، یکی از مهمترین درخواست های فلسطینی ها تبدیل اورشلیم شرقی به پایتخت کشور آینده فلسطینی ها ست.

اورشلیم شهری ۷۶۰ هزار نفری است که برای سه دین اسلام و یهود و مسیحیت ارزش معنوی زیادی دارد و در طول تاریخ ۶ هزار ساله خود، دو بار بطور کامل تخریب شده، ۲۳ بار محاصره شده، ۵۲ بار مورد تهاجم قرار گرفته و ۴۴ بار بین ارتش های مهاجم دست بدست شده است. اورشليم شهری است که تعیین سرنوشت نهايی آن یکی از مهمترین موارد مورد بحث فلسطینیان و اسرايیل در مذاکرات مستقیم آنها در واشنگتن در هفته آینده است.

XS
SM
MD
LG