لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۰۳

ايستگاه های تعويض باطری مسأله طولانی بودن زمان شارژ را برای خودروهای برقی حل می کند


ايستگاه های تعويض باطری مسأله طولانی بودن زمان شارژ را برای خودروهای برقی حل می کند
ايستگاه های تعويض باطری مسأله طولانی بودن زمان شارژ را برای خودروهای برقی حل می کند

به تازگی يک شرکت اسراييلی از روی شبکه ای پيشرفته از ايستگاه های تعويض باطری که برای خودروهای برقی در نظر گرفته شده پرده برداشت.

گفتنی است رُبات های ويژه اين ايستگاه های تعويض باطری به طور خودکار باطری خالی شده را برای شارژ مجدد بيرون کشيده و يک باطری شارژ شده به جای آن قرار می دهند. اين روند بسيار سريعتر از سوخت گيری های معمولی بنزين برای خودروها ست.

استفاده از خودروهای برقی دارای مزيت های زيست محيطی است و می تواند در افزايش کيفيت هوای شهرهای پر ازدحام نيز مفيد واقع شود.

بيشتر افراد مايلند به علت مزيت های زيست محيطی از جمله هوای تميزتر از خودروهای برقی استفاده کنند. اما هنوز بسياری از مصرف کنندگان با بُرد کوتاه و ظرفيت باطری اين گونه خودروها مشکل دارند.

بيشتر خودروهای برقی می توانند با استفاده از يک باطری شارژ شده مسافتی حدود ۱۱۰ تا ۱۶۰ کيلومتر را طی کنند. در صورت يافتن ايستگاه های شارژ باطری هم زمان شارژ بسيار طولانی تر از سوخت گيری خودروهای بنزينی خواهد بود.

اما خودرو ساز برقی «بِتِر پليس» در اسراييل راه حل مناسبی برای اين مشکل يافته است. اين شرکت با تاسيس شبکه ای از ايستگاه های پيشرفته خودکار تعويض باطری استفاده بهينه از خودروهای برقی را آسانتر ساخته است.

اين ايستگاه تعويض باطری در کريات اِکران بسيار شبيه ايستگاه های معمولی پمپ بنزين است. پس از قرار گرفتن خودروی برقی در جايگاه دريچه جايگاه در زير خودرو به طور خودکار باز شده و يک بازوی رباتيک باطری خالی را با يک باطری شارژ شده عوض می کند. اين روند مجموعاً ۵ دقيقه طول می کشد و سپس خودرو آماده حرکت خواهد بود.

شای آغاسی، مدير اجرايی شرکت، می گويد قرار است امسال ۴۰ ايستگاه تعويض باطری در اسراييل تاسيس بشود و «امروز برای نخستين بار راه حل جامعی را برای شارژ باطری خودروهای برقی به نمايش گذاشتيم. با استفاده از اين راه حل توليد خودروهای برقی ارزانتر و راحت تر از توليد خودروهای بنزينی خواهد بود. در اينجا جايگاه تعويض باطری ايستگاه های ويژه و نرم افزار های لازم برای انجام چنين روندی وجود دارد. راه اندازی طرح يک شبکه سراسری در اسراييل امسال عملی خواهد شد و اسراييل خواهد توانست به جای خودروهای معمولی از خودروهای برقی استفاده کند.»

به گفته شای آغاسی جايگاه شارژ باطری ها را بر خلاف پمپ بنزين ها می توان در خيابان ها ساخت و استفاده از آنها برای مصرف کنندگان راحت تر خواهد بود و «هويت خودرو پس از ورود به جايگاه اعلام شده ربات بطور خودکار باطری خالی را با يک باطری پر عوض می کند. سپس باطری خالی برای شارژ به انبار ارسال خواهد شد. اين کار سريعتر از پر کردن باک خودرو در پمپ بنزين ها انجام می شود.»

شرکت «بتر پليس» پس از راه اندازی اين شبکه کار روی طرح بعدی خود را آغاز خواهد کرد. گفتنی است خودروهای برقی اين شرکت توسط خودرو سازی فرانسوی رنو توليد می شود. در پايان سال جاری نخستين سری اين خودروها در اسراييل به بازارعرضه خواهد شد.

XS
SM
MD
LG