ناظران حقوق بشر در سوریه گزارش دادند که در جریان حمله هوایی توسط هواپیماهای ناشناس به پایگاهها و انبارهای جنگافزار شبهنظامیان مورد حمایت ایران در شرق سوریه دستکم ۱۸ نفر کشته شدهاند. اسرائیل نیز از پرتاب ناموفق چندین فروند موشک از خاک سوریه به سوی این کشور خبر داده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، براساس گزارش ناظران حقوق بشر در سوریه که در لندن مستقر هستند، این حملات هوایی از اواخر روز یکشنبه آغاز شد و تا نیمه شب ادامه یافت که در نهایت به کشته شدن ۱۸ تن از شبه نظامیان مورد حمایت ایران و تخریب گسترده مواضعشان منجر شد.
همزمان آسوشیتدپرس میگوید شماری از منابع داخلی در سوریه آمارهای متفاوتی ارائه کرده و گفتهاند این حملات ۲۱ کشته و ۳۶ زخمی درپی داشته است.
یک مقام شبه نظامیان مورد حمایت ایران در عراق، اسرائیل را در این حملات مقصر دانست. این در حالی است که تا کنون اسرائیل در این باره اظهار نظری نکرده است.
در هفتههای گذشته نیز و پس از چند حمله به انبار مهمات شبه نظامیان شیعه مورد حمایت ایران در عراق، بنیامین نتانیاهو گفت که اسرائیل به ایران اجازه نمی دهد در هیچ جا امنیت داشته باشد. او اضافه کرده بود که ارتش اسرائیل «علیه آنها اقدام کرده و خواهند کرد.»
همچنین ارتش اسرائیل امروز اعلام کرد که صبح روز دوشنبه ۱۸ شهریور «پرتاب ناموفق چندین موشک از خاک سوریه» به سمت این کشور انجام شده و «این موشکها نتوانستند به خاک اسرائیل نفوذ کنند.»
بنابر اعلام ارتش این کشور «پرتاب این موشکها از نزدیکی دمشق به دست عناصر شیعه و به فرماندهی نیرو قدس ایران انجام گرفت.»
اسرائیل «رژیم سوریه» را مسئول این وقایع در خاک این کشور دانسته است.
ارتش اسرائیل در سالهای اخیر حملههای متعددی را نیز علیه نیروهای ایرانی مستقر در سوریه و متحدانش انجام داده است. یک مقام ارشد اسرائیل آبان ماه سال گذشته به رویترز گفته بود که اسرائیل در دو سال اخیر بیش از دویست حمله را علیه اهداف ایران در سوریه انجام داده است.
دولت ایالات متحده میگوید حضور نیروهای خارجی، از جمله نیروهای رژیم جمهوری اسلامی، در سوریه، باید پایان یابد. جیمز جفری، نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه، چندی پیش گفت که رژیم سوریه مسئول اصلی بیرون رفتن تمامی نیروهایی است که در این کشور حضور دارند و طبق قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت، تمامی نیروهایی که در سال ۲۰۱۱ آنجا نبودهاند، از جمله ایران، باید از سوریه خارج شوند.
ایالات متحده تاکنون بارها نقش ویرانگر جمهوری اسلامی در مناقشات منطقهای، از جمله در سوریه، که موجب طولانی شدن جنگ در آن کشور شده است، را محکوم کرده و قطع کردن محل درآمدهای جمهوری اسلامی برای جلوگیری از تامین مالی گروهها و رژیمهای تبهکار، از جمله حزبالله و رژیم اسد در سوریه، را از اهداف اصلی بازگرداندن تحریمهای اعمال شده بر رژیم ایران، برشمرده است.
برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، نیز چندی پیش در جلسهای با اعضای یکی از کمیتههای فرعی مجلس نمایندگان گفت که رژیم ایران در سوریه مشغول ساختن پایگاهی برای اجرای عملیات تروریستی و تهدید اسرائیل است و تاکید کرد که فشار ایالات متحده برای مقابله با همین کارهای جمهوری اسلامی است.