لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ ایران ۱۹:۰۸

فلسطینی ها پیشنهاد اسرائیل برای تمدید تعلیق ساخت و ساز را رد کردند


فلسطینی ها پیشنهاد اسرائیل برای تمدید تعلیق ساخت و ساز را رد کردند
فلسطینی ها پیشنهاد اسرائیل برای تمدید تعلیق ساخت و ساز را رد کردند

مقامات فلسطینی روز دوشنبه پیشنهاد اسرائیل برای تمدید توقف شهرک سازی در کرانه غربی رود اردن را رد کردند. این پیشنهاد اسرائیل در ازای به رسمیت شناخته شدن این کشور به عنوان «کشوری یهودی» ارائه شده بود که از سوی فلسطینی ها رد شد.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل روز دوشنبه و در نشست پارلمان این پیشنهاد را مطرح کرد و گفت به رسمیت شناخته شدن اسرائیل به عنوان کشوری یهودی از سوی فلسطینی ها موجب تجدید اطمینان اسرائیل به فلسطینی ها خواهد شد.

اما مقامات فلسطینی می گویند مسئله «یهودی بودن» اسرائیل در توقف شهرک سازی نقش محوری ندارد. فلسطینی ها خواستار آن هستند که اسرائیل شهرک سازی را متوقف کرده و به میز مذاکره بازگردد.

اسرائیل برای توقف شهرک سازی از سوی جامعه بین الملل تحت فشار بود و آمریکا تلاش می کند تا سال آینده به هدف بزرگ یعنی صلح خاورمیانه برسد.

پیشنهاد آقای نتانیاهو یک روز پس از آن عنوان شد که آویگدور لیبرمن وزیر خارجه اسرائیل پیشنهاد اتحادیه اروپا برای کمک به روند صلح را رد کرد. اسرائیل می گوید اروپا باید پیش از دخالت در مسائل اعراب و اسرائیل، مشکلات خود را حل کند.

لیبرمن سخنان اخیر را طی دیدار وزیران خارجه فرانسه و اسپانیا از اسرائیل مطرح کرد.

برنارد کوشنر وزیر خارجه فرانسه و میگل موراتینوس وزیر خارجه اسپاینا که با هدف کمک به روند مذاکرات صلح به خاورمیانه سفر کرده اند، روز دوشنبه گفتند سخنان آقای لیبرمن موجب خرسندی نیست.

XS
SM
MD
LG