لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۴:۲۹

ایران محور سخنان نخست وزیر اسرائیل در سفر آتی به واشنگتن


دفتر نخست وزیری اسرائیل شامگاه پنجشنبه سوم اسفند ماه به شایعات و ارزیابی های پیشین پایان داد و اعلام کرد که بنیامین نتانیاهو ده روز دیگر رهسپار واشنگتن می شود تا در کنفرانس سالانه «ایپک» سخنرانی کند و یک بار دیگر با پرزیدنت دونالد ترامپ دیدار داشته باشد.

ایپک یکی از پرقدرت ترین سازمان های یهودی ایالات متحده است که به صورت لابی اسرائیل در کنگره آمریکا عمل می کند و توانسته است با بسیاری از اعضای مجلس نمایندگان و سناتورهای آمریکایی مناسبات دوستانه ای داشته باشد.

نتانیاهو در سه سال گذشته در همایش های سالیانه ایپک حضور نداشته و سخنرانی های خود را به صورت ویدئو فرستاده بود. علت این عدم حضور، انبوه امور داخلی در اسرائیل عنوان شده بود.

در روزهای اخیر شایع شده بود که امسال نیز نتانیاهو به واشنگتن نخواهد رفت. علت این ارزیابی، انتشار سوء ظن های جدید از جانب اداره پلیس اسرائیل دایر بر یافتن شواهدی در مورد فساد مالی که ممکن است به نخست وزیر نیز مربوط شود، عنوان شد.

آنچه شایعات را تقویت می کرد، این واقعیت بود که برخلاف سه پرونده قبلی، این بار یکی از دستیاران پیشین نتانیاهو حاضر شده علیه او در دادگاه شهادت دهد. نزدیکان نخست وزیر می گویند او مطلقا نگران نیست و به همه فعالیت های عادی خود ادامه می دهد.

نتانیاهو روز پنجشنبه سوم اسفند با دو هیات از سناتورهای آمریکایی و اعضای مجلس نمایندگان آن کشور به طور جداگانه دیدار کرد. به گزارش دفتر نخست وزیری اسرائیل، آقای نتانیاهو در هر دو دیدار از «بحران ها و خطرات امنیتی در خاورمیانه» صحبت کرد.

در ادامه بیانیه آمده است که نخست وزیر از جمله به میهمانان آمریکایی گفت رژیم ایران به شدت می‌کوشد در سوریه استقرار نظامی یابد. بنیامین نتانیاهو یک بار دیگر تاکید کرد که اسرائیل با چنین وضعی کنار نخواهد آمد و قاطعانه خواهد کوشید آن را خنثی کند.

بر اساس بیانیه دفتر نخست وزیری اسرائیل، آقای نتانیاهو شامگاه روز شنبه سوم مارس به واشنگتن پایتخت ایالات متحده آمریکا پرواز خواهد کرد و پنج روز در آن شهر اقامت خواهد داشت. اما هنوز زمان دیدار او با پرزیدنت ترامپ تعیین نشده است.

نخست وزیر اسرائیل در شرایطی با رئیس جمهوری ایالات متحده به گفتگو خواهد نشست که هماهنگی و همکاری بین دو کشور، به ویژه در امور خاور میانه و رویارویی با جمهوری اسلامی ایران به اوج رسیده است.

در گزارش های پیشین گفته شده بود کشورهای اروپایی به تدریج درک می کنند که هشدار پرزیدنت ترامپ در مورد مهلت ۱۲۰ روزه برای اصلاح توافق اتمی موسوم به برجام بسیار جدی است و اگر اروپائیان نتوانند جمهوری اسلامی را به لزوم انجام تغییرات متقاعد کنند، ایالات متحده به طور یکجانبه از برجام بیرون خواهد آمد و تحریم‌های پیشین علیه رژیم ایران دوباره برقرار خواهد شد.

در همین رابطه، یک پژوهشگر امور ایران در اسرائیل، پروفسور امیلی لانداو چهارشنبه شب در سخنرانی در همایش سران سازمان های یهودی ایالات متحده که در اورشلیم برگزار می شود، این دیدگاه را عنوان کرد که هشدارهای پرزیدنت ترامپ بود که کشورهای اروپایی غربی را به تلاش وا داشت و اگر این فشارها متوقف شود ممکن است کشورهای اروپایی نیز تلاش خود را در برابر جهموری اسلامی ایران متوقف سازند.

هنوز مشخص نیست بنیامین نتانیاهو در نطق خود در همایش سالیانه ایپک چه خواهد گفت. ولی آگاهان امور یادآوری می کنند که او در همه سال های اخیر، در نطق های خود در گردهمایی ایپک، بیشتر از خطرات امنیتی از جانب حکومت ایران سخن گفته است.

رهبران ایالات متحده نیز بارها از نقش منفی ایران در خاور میانه و تنش های خطرناک در این منطقه سخن گفته اند.

آخرین اظهارات از این نوع سخنان مایک پنس معاون رئیس جمهوری امریکا در روز پنجشنبه سوم اسفند ماه در كنفرانس اقدام سياسى محافظه كاران بود که گفت ایالات متحده بیش از این فتنه گری های جمهوری اسلامی را تحمل نخواهد کرد و حتی گفت آمریکا برجام را ترک خواهد گفت.

نیکی هیلی سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد نیز در آخرین مقاله‌ای که انتشار داد، جمهوری اسلامی ایران را محور اصلی بحران های منطقه معرفی کرد و از جامعه جهانی خواست برای پایان بخشیدن به این وضع به اقدامات عملی دست بزند.

آگاهان سیاسی می گویند سخنرانی نخست وزیر اسرائیل در چهارشنبه شب (دوم اسفند ماه) در همایش سران جوامع یهودی آمریکا در اورشلیم، می تواند نشان موضوع هایی باشد که او قصد دارد در نطق خود در همایش ایپاک در واشنگتن مطرح کند.

او در این سخنرانی، یک بار دیگر تاکید کرد که حکومت ایران با بهره گیری از آشوب و بحران در سوریه، می کوشد هر چه عمیق تر در آن سرزمین مستقر شود.

محافل اپوزیسیون سوریه و همچنین روزنامه های آلمان و روزنامه نیویورک تایمز در روزهای اخیر گزارش دادند که ایران دست کم ده پایگاه نظامی در خاک سوریه و در نزدیکی مرزهای آن کشور با اسرائیل بر پا ساخته، که حداقل یکی از آن ها در فاصله کمی از مرز دو کشور قرار دارد.

در این گزارش ها گفته شده بود که جمهوری اسلامی، شماری از سوری هایی را نیز که در آن نواحی زندگی می کنند بسیج کرده و آنها را به استخدام درآورده و به آنان آموزش نظامی داده تا تشکلی همانند حزب الله لبنان در نزدیکی مرز اسرائیل به وجود آورند.

حزب الله لبنان اکنون یک خطر بزرگ امنیتی برای اسرائیل محسوب می شود و دولت اسرائیل نمی خواهد همین خطر در سوریه نیز علیه این کشور به وجود آید.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG