بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز یکشنبه ۲۵ شهریور در پی شلیک یک موشک بالستیک حوثیها به مرکز اسرائیل، به این گروه مورد حمایت حکومت ایران هشدار داد که «بهای سنگینی» بر آنها تحمیل خواهد کرد.
یحیی سریع، سخنگوی حوثیها، مدعی شد این گروه با یک موشک بالستیک «مافوقصوت» جدید ظرف ١١ و نیم دقیقه توانسته فاصله ۲۰۴۰ کیلومتری از محل شلیک موشک، عمق خاک اسرائیل را هدف قرار دهد.
ارتش اسرائیل که ابتدا گفته بود این موشک به یک منطقه خالی از سکنه اصابت کرده، اظهار داشت که موشک احتمالا در هوا تکهتکه شده و قطعات رهگیرها در مزارع و نزدیکی یک ایستگاه قطار فرود آمده است.
این حمله موشکی حوثیها به اسرائیل تلفات جانی در پی نداشت.
خبرگزاری رویترز گزارش داد که حدود ساعت ۶:۳۵ صبح روز یکشنبه لحظاتی پیش از رسیدن موشک حوثیها به مرکز اسرائیل، صدای آژیر هشدار در تلآویو به صدا درآمد و ساکنان این شهر به پناهگاهها رفتند.
رویترز از دیدهشدن دود در یک منطقه خالی از سکنه در مرکز اسرائیل خبر داد.
نتانیاهو در واکنش به این ماجراجویی جدید حوثیها گفت این گروه باید میدانست که اسرائیل «بهای سنگینی» به عاملان چنین حملاتی تحمیل خواهد کرد.
نخستوزیر اسرائیل افزود: «از هر کسی که نیاز به یادآوردی دارد، دعوت میشود که از بندر حدیده بازدید کند.» اشاره نتانیاهو به حمله سنگین روز شنبه ۳۰ تیر به تاسیسات حوثیها در بندر حدیده است که در پاسخ به حمله پهپادی مرگبار یک روز پیشتر این گروه مورد حمایت حکومت ایران به تلآویو انجام شد.
حوثیها از روز ٢٨ مهر سال گذشته به بهانه حمایت از فلسطینیان حملات خود به اسرائیل را آغاز کردند و از آن زمان تا کنون دهها حمله موشکی و پهپادی علیه اسرائیل و همچنین کشتیهای درحال گذر از آبهای دریای سرخ انجام دادهاند.
در حمله پهپادی ٢٩ تیر حوثیها به تلآویو، یک شهروند اسرائیلی کشته و چهار تن دیگر زخمی شدند. حمله تلافیجویانه اسرائیل به مواضع این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران موجب کشتهشدن شش نفر و زخمیشدن بیش از ۸۰ تن دیگر شد.
تا پیش از حمله امروز، موشکهای حوثیها هرگز به عمق آسمان اسرائیل نفوذ نکرده بودند و تنها در ٢٨ اسفند سال گذشته یک موشک کروز این گروه به یک منطقه خالی از سکنه در نزدیکی بندر ایلات اسرائیل اصابت کرده بود.
اما سخنگوی حوثیها پس از حمله موشکی روز شنبه هشدار داد با نزدیکشدن به اولین سالگرد ۱۵ مهر، اسرائیل باید منتظر حملات بیشتری از سوی این گروه باشد.
در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر سال گذشته حماس به اسرائیل دستکم ۱۲۰۰ شهروند اسرائیلی از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان کشته شدند و بیش از ۲۵۰ تن دیگر به اسارت گرفته شدند.
پس از این حمله تروریستی، اسرائیل تهاجم به غزه را به منظور نابودی حماس و بازگرداندن گروگانهای ربودهشده از سوی حماس آغاز کرد.
گروه حماس در فهرست سازمانهای تروریستی ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.