لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۷:۵۱

ایران – اسراییل؛ رابطه در فضای 2.0


یک کمپین جدید آنلاین به ابتکار یک شهروند اسرائیلی امیدوار است که بتواند پیام صلح و عشق را به مردم ایران برساند.

استقبال گسترده عمومی از یک کمپین فیسبوکی برای مرتبط ساختن مردم ایران و اسراییل، سازمان دهنده این اقدام را غافلگیر کرده است.

از عمر کمپین فیسبوکی «اسرائیل ایران را دوست دارد» تنها چند روز می گذرد و حالا رونی ادری، موسس این صفحه، امیدوار است که این صدا آنقدر بلند شود که «در کل جهان شنیده شود.»

ادری، ۴۱ ساله و ساکن تل آویو در گفت و گو با صدای آمریکا می گوید: «ایده اولیه منتشر کردن پیام صلح در جمع خانواده و دوستانم مطرح شد و اصلا انتظار نداشتم که به این سرعت گسترش یابد و هزاران نفر عکس‌ها و پیام‌های عشق و محبت خود را منتشر کنند. فوق العاده است.»

رونی ادری می گوید تصور نمی کرد که ابتکارش در فضای اینترنت چنین مورد استقبال قرار گیرد.
رونی ادری می گوید تصور نمی کرد که ابتکارش در فضای اینترنت چنین مورد استقبال قرار گیرد.
ادری که خودش طراح گرافیک است روز بیست و پنجم اسفند ماه این کمپین فیسبوکی را به همراه همسرش میخال تامیر افتتاح کرد تا «پیام‌های محبت مردم اسرائیل را خطاب به ایرانیان» منتشر کند. پیام هایی مانند «ما شما را دوست داریم» و «ما هرگز کشور شما را بمباران نخواهیم کرد».
در این کمپین، شهروندان اسرائیلی این پیام‌ها را بر روی عکس‌های خود مونتاژ کرده و به اشتراک می گذراند. آنان می گویند دیدگاهشان با دولت اسرائیل در قبال ایران متفاوت است و آنان به دنبال صلح هستند، نه جنگ.

تنها چند ساعت پس از آغاز کمپین، نه تنها ایرانیان داخل و خارج از کشور بلکه شهروندان کشورهای مختلف جهان از استرالیا گرفته تا برزیل، دست به کار شدند و با ارسال پیام‌ها و عکس‌ها و حتی ویدئوهای خود به این کمپین پاسخ متقابل دادند. اینکه آنان هم به دنبال صلح هستند.

فیسبوک؛ پنجره‌ای برای ارتباط دو ملت

با آن که ملت‌های ایران و اسرائیل نقاط مشترک تاریخی، فرهنگی و زبانی دارند قطع راه‌های متعارف ارتباطی میان این دو کشور در سه دهه گذشته و سیاست‌های خصمانه دولت‌های دو طرف علیه یکدیگر، مردم آنها را شاید بیش از هر دو کشور دیگری در جهان با همدیگر بیگانه ساخته است.

به نظر می رسد نسل امروز که استفاده از شبکه‌های اجتماعی مجازی برایش امری عادی است با اتکا به همین ابزار سعی دارد فاصله‌ها را حذف کند. رونی ادری می گوید انگیزه او و همسرش میخال تامیر نیز همین بود: «رساندن پیام صلح بسیاری از شهروندان اسرائیلی به شهروندان ایرانی.»

آقای ادری هنگام راه اندازی صفحه فیسبوک «اسرائیل ایران را دوست دارد» در پیامی نوشت: «به مردم ایران. به تمام مادران، پدران، فرزندان، برادران و خواهران. برای جنگیدن با یکدیگر، ابتدا باید از هم بترسیم و متنفر باشیم. اما من که حتی شما را نمی شناسم چطور می توانم از شما بترسم یا متنفر باشم؟»

رونی ادری در ادامه می گوید که نماینده رسمی کشورش نیست اما با مردم شهرش، همسایگان و اقوامش که صحبت می کند به این نتیجه رسیده که اسرائیلی ها، ایرانی‌ها را دوست دارند و قصد ندارند به آنها آسیب برسانند.

او به صدای آمریکا می گوید: «هزاران پیام خصوصی از ایرانیان داخل ایران دریافت کرده‌ام که نمی خواهند نامشان فاش شود. به همین دلیل آن‌ها بدون نام منتشر می کنم. این یکی پیام را همین چند دقیقه پیش از یک ایرانی در داخل ایران گرفتم که نوشته است: سالها هنگام ورود به مدرسه پرچم اسرائیل را که روی زمین نقاشی شده بود لگد می کردیم ولی هرگز از شما نفرت به دل نگرفتیم. امیدوارم روزی برسد که مردم دو طرف با پرواز مستقیم به کشورهای یکدیگر سفر کنند. و یکی دیگر در اظهار نظری نوشته است اگر کار به مردم سپرده می شد و نه سیاستمداران، مشکل به راحتی حل می شد.»

موضع سیاستمداران

با آن که در کنار برخی سیاستمداران آمریکایی عمدتا نزدیک به حزب جمهوریخواه، نخست وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو و علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران در سخنرانی‌های خود بر طبل جنگ می کوبند به نظر می رسد که در کنار باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا امسال همتای اسراییلی او شیمون پرز نیز در پیام نوروزی خود خطاب به مردم ایران دست دوستی به سوی آنان دراز کرد.

آقای پرز که به تازگی صفحه فیسبوکی را برای ارتباط مستقیم با مردم جهان و آنطور که خود گفته «بویژه مردم ایران» راه اندازی کرده، در پیامی ویدئویی ضمن تبریک نوروز به ایرانیان، آرزو کرد که آنها بتوانند بدون ترس و تهدید و تنفر و بدون تاکید بر بمب اتم، نوروز را جشن بگیرند.

او خطاب به مردم ایران گفت: «اگر بر فرهنگ خود تکیه کنید، همگان خواهند دانست که ایران روزی امپراتوری فرهنگ و مهد شاعران و متفکران و نقاشان بزرگ و ملتی برجسته بود.» او گفت اگر دست دوستی دراز کنید، دوستی می گیرید.

دور تازه فعالیت‌های ضد جنگ

مخالفت علنی با احتمال بروز جنگ میان ایران و اسراییل ابتدا در میان شماری از زنان فعال ایرانی آغاز شد. آنان در مجموعه ویدئوهایی که برخی به مناسبت روز جهانی زن (۸ مارس) تهیه و منتشر کردند با دیدگاهی فمینیستی به مخالفت با جنگ ‍پرداختند.

پس از آن زنان اسرائیلی پاسخ دادند و «ائتلاف زنان برای صلح» مخالفت خود را با موضع طرفداران جنگ و حمله نظامی اسرائیل به ایران اعلام کرد. به گفته آنها حمله نظامی ممکن است برنامه اتمی ایران را متوقف کند اما احتمالا کل منطقه را درگیر جنگ می سازد، جان انسانها را میگیرد و صدمات زیست محیطی طولانی مدت به بارخواهد آورد.

رونی ادری، موسس صفحه فیسبوک «اسرائیل ایران را دوست دارد» می گوید قصد دارد کمپین را از فضای فیسبوک به عالم واقعیت در تمام نقاط جهان منتقل کند اما چون انتظار چنین استقبالی را نداشته، هنوز برای قدم بعدی برنامه ریزی دقیقی ندارد.

XS
SM
MD
LG