اسرائیل عهد کرده است به حملات علیه نیروهای ایران و شبه نظامیان وابسته اش در سوریه ادامه دهد، اما تصمیم اخیر مسکو به تحویل موشک های دفاعی فوق پیشرفته «اس-۳۰۰» به ارتش بشار اسد وضعیت در آن کشور را پیچیده تر کرده است.
رژیم ایران با وجود تحریم های اقتصادی فلج کننده رفتار و مقاصدش را تغییر نمی دهد. ایران در برابر اعمال دوباره تحریم ها و خروج دولت ترامپ از برجام به فعالیت های برهم زننده ثبات اش در خاورمیانه ادامه داده و تهدیدی مستقیم برای منافع ایالات متحده و امنیت اسرائیل است. در حالی که ایران به لحاظ اقتصادی رنج می کشد، رژیم تا سقوط فاصله زیادی دارد.
اسرائیل از سال ۲۰۱۷ حدود ۲۰۰ عملیات تهاجمی به سوریه انجام داده است، ولی روشن است که حملات اسرائیل به مواضع ایران در سوریه به تنهایی برای بیرون راندن نیروهایش از آن کشور و توقف انتقال تسلیحات بین ایران و حزب الله کافی نبوده و نیست. در این فضا و با توجه به خطر ساقط کردن یک هواپیمای دیگر روسیه، لازم است ایالات متحده و اسرائیل در واکنش شان به تخاصم ایران بازنگری کنند. جایی که تدابیر دیپلماتیک و تحریم های اقتصادی ناکام مانده است، آمریکا و اسرائیل باید گزینه های دیگری را در برابر ایران پیش رو داشته باشند.
مهم است این امر در نظر گرفته شود که استفاده از گزینه های جدید علیه ایران اقدامی تنش آفرین دیده می شود. این امر ممکن است اقدام تلافی جویانه ایران را در پی داشته باشد. از این رو هر گونه حرکتی از این دست باید قویا بین ایالات متحده و اسرائیل هماهنگ شود. هر دو باید برای هر واکنشی آماده باشند.