لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۴۰

هرتزوگ: «امپراتوری شر» جمهوری اسلامی در پی تضعیف ثبات جهان است


اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهوری اسرائیل. (آرشیو)
اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهوری اسرائیل. (آرشیو)

اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهوری اسرائیل، روز دوشنبه در دیدار با دیوید لامی، وزیر امور خارجه بریتانیا، از جمهوری اسلامی به عنوان «امپراتوری شر» یاد کرد که «در پی تضعیف ثبات جهان است.»

آقای هرتزوگ از تلاش حکومت ایران «برای دستیابی به بمب هسته‌ای و ایجاد اخلال در تجارت بین‌المللی» سخن گفت و تصریح کرد که این حکومت در صدد محاصره اسرائیل از طریق گروه‌های نیابتی‌اش است.

رئیس جمهوری اسرائیل افزود: «ما یک ملت طالب صلح هستیم و معتقدم باید با همسایگان‌مان به صلح دست یابیم.»

او با اشاره به تلاش «خستگی‌ناپذیر» اسرائیل برای بازگرداندن گروگان‌های اسیر حماس به اسرائیل، ابراز امیدواری کرد که توافقی در این زمینه حاصل شود.

وزیر امور خارجه بریتانیا نیز که یک روبان زرد به نشانه حمایت از جنبش بازگرداندن گروگان‌های اسرائیلی بر تن داشت، ابراز امیدواری کرد که طی روزهای آینده گروگان‌های ربوده‌شده توسط حماس آزاد شوند.

دیوید لامی تصریح کرد بریتانیا و دیگر کشورهای عضو گروه هفت به سرپرستی ایالات متحده آمریکا با تمام توان در پی تحقق توافقی در زمینه آزادی گروگان‌ها هستند.

او همچنین ابراز امیدواری کرد که در غزه آتش‌بس برقرار شود و درد و رنج‌های «غیر قابل تحمل» غیرنظامیان به پایان برسد.

وزیر امور خارجه بریتانیا همچنین در حساب خود در رسانه ایکس تصاویری از دیدار خود با خانواده‌های کشته‌شدگان و گروگان‌های اسرائیلی منتشر کرد و افزود کشورش به تلاش‌ها برای آزادی فوری گروگان‌ها ادامه خواهد داد.

دیوید لامی در دیدارهای یکشنبه خود با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، و محمد مصطفی، نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطینی، نیز بر لزوم آزادی فوری گروگان‌ها، برقراری آتش‌بس، محافظت از غیرنظامیان، دسترسی ساکنان غزه به کمک‌های بشردوستانه، و راه‌حل دوکشوری تاکید کرد.

در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر (٧ اکتبر) حماس به اسرائیل بیش از ۱۲۰۰ شهروند اسرائیلی از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان قتل‌عام شدند و بیش از ۲۵۰ تن دیگر به اسارت گرفته شدند.

با گذشت ٩ ماه از این حمله تروریستی، در مجموع ۱۰۹ گروگان از اسارت حماس رهایی یافته‌اند و طبق برآوردهای اسرائیل، ۱۱۶ گروگان دیگر هنوز در غزه به سر می‌برند که ۴۲ تن از آنها جان خود را از دست داده‌اند.

این در حالی است که هفت گروگان توسط ارتش اسرائیل نجات یافته‌اند و پیکرهای ١٩ گروگان دیگر از سوی ارتش شناسایی و به اسرائیل بازگردانده شده است.

علاوه بر اینها، حماس دو غیرنظامی اسرائیل را که در سال‌های ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ وارد نوار غزه شده‌اند، همچنان در اسارت دارد. پیکر دو سرباز اسرائیلی نیز که در درگیری‌های تابستان ١٣٩٣ کشته شدند، در اختیار حماس است.

گروه حماس در فهرست سازمان‌های تروریستی ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.

XS
SM
MD
LG