لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۴۳

نتانیاهو در ریو دو ژانیرو: انتقال سفارت برزیل به اورشلیم قطعی است


رئيس جمهوری منتخب برزیل ماه گذشته در پیامی در توئیتر خود نوشته بود که پس از رسیدن به قدرت، قصد دارد سفارت برزیل را از تل‌آویو به اورشلیم منتقل کند
رئيس جمهوری منتخب برزیل ماه گذشته در پیامی در توئیتر خود نوشته بود که پس از رسیدن به قدرت، قصد دارد سفارت برزیل را از تل‌آویو به اورشلیم منتقل کند

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، خبر داد که انتقال سفارت برزیل در اسرائیل از تل‌آویو به اورشلیم قطعی شده و در این میان تنها مسئله زمان مطرح است.

به گزارش آسوشیتدپرس نخست‌وزیر اسرائیل در جریان سفر خود به برزیل و دیدار با اعضای یک گروه یهودی در ریودوژانیرو این خبر را اعلام کرده است.

نتانیاهو برای حضور در مراسم تحلیف ژائیر بولسونارو به برزیل سفر کرده است. رئيس جمهوری منتخب برزیل ماه گذشته در پیامی در توئیتر خود نوشته بود که پس از رسیدن به قدرت، قصد دارد سفارت برزیل را از تل‌آویو به اورشلیم منتقل کند. اتفاقی که باعث شد برخی کشورهای عرب، برزیل را تهدید به بایکوت کنند.

بولسونارو نامزد حزب راست افراطی برزیل بود که در دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری برزیل که در پاییز برگزار شد، بیشترین رای را کسب کرد. او از افسران سابق ارتش برزیل و از سال ۱۹۹۱ از نمایندگان مجلس این کشور بوده است.

بولسونارو در انتخابات وعده داد که «نظم و قانون» را مجدد در این کشور برقرار می‌کند و میزان جرم و جنایت را کاهش خواهد داد. برخی رسانه‌های محلی برزیل از او با عنوان «ترامپ برزیل» یاد می‌کنند. مخالفان بالسونارو او را متهم می‌کنند که دیدگاه‌هایی ضد زن، نژادپرستانه و ضد هم‌جنس‌گرایان دارد. او خود این اتهام‌ها را رد کرده است.

در حال حاضر تنها دو کشور آمریکا و گواتمالا سفارت‌خانه‌های خود در اسرائیل را از تل‌آویو به اورشلیم انتقال داده‌اند. برخی کشورهای دیگر چون استرالیا و جمهوری چک هم اعلام کرده‌اند که انتقال سفارت‌خانه‌های خود به اورشلیم را بررسی می‌کنند.

کنگره آمریکا در سال ۱۹۹۵ انتقال سفارت آمریکا به اورشلیم را به تصویب رساند، اما روسای جمهوری قبلی آن را اجرا نکردند و هر شش ماه یکبار تعلیق اجرای مصوبه کنگره را امضا کردند. پرزیدنت ترامپ نیز یک بار این تعلیق شش ماه را امضا کرد، اما در نهایت پاییز سال گذشته اعلام کرد که سفارت ایالات متحده در اسرائیل از تل‌آویو به اورشلیم منتقل می‌شود.

اعلام این تصمیم با مخالفت‌هایی در جامعه بین‌الملل مواجه شد. فلسطینیان نیز در مخالفت با این اقدام دست به انجام «راهپیمایی بازگشت» زدند که در مواردی به خشونت کشیده شد.

بعد از تصمیم پرزیدنت ترامپ، شورای امنیت در جلسه ای به پیشنهاد مصر، رد پایتختی اورشلیم را به رای گذاشت که با رای ۱۴ عضو، آمریکا آن را وتو کرد. برخی کشورهای اسلامی این موضوع را در جلسه نشست عمومی سازمان ملل مطرح کردند که ۱۲۸ عضو به آن رای مثبت دادند اما بقیه کشورها عمدتا به آن رای ممتنع یا منفی دادند.

اورشلیم به دلیل وجود اماکن مذهبی و تاریخی در آن، برای یهودیان، مسیحیان و همچنین برای مسلمانان شهری بسیار مقدس است، و سازمان ملل متحد زمانی پیشنهاد کرده بود که یک شهر بین المللی باقی بماند.


https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG