لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۰۳

کارگردان «یوسف»: سینمای ایران «فاضلاب» است


آیت الله خامنه ای از فرج الله سلحشور (سمت راست رو به دوربین با عینک) قدردانی کرد
آیت الله خامنه ای از فرج الله سلحشور (سمت راست رو به دوربین با عینک) قدردانی کرد
بگزارش «مهر»، حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی جمهوری اسلامی، حذف جشنواره فیلم از دهه فجر را "حرفی ضد انقلابی" دانسته و تاکید کرده که "رهبر جمهوری اسلامی پای سینمای ایران ایستاده است."

آقای ایوبی این گفته را در پی تشدید حمله اصولگرایان به سیاست های هنری دولت حسن روحانی، بخصوص سیاست سینمایی آن، با خبرگزاری ها در میان گذاشته است.

آقای ایوبی، بی اشاره مستقیم به این حملات، سینمای ایران را "کارنامه انقلاب اسلامی" و انقلاب اسلامی را " رنسانس هنر" یا نوزایی و تولد دیگر هنر خوانده است.

از سوی دیگر، هفته نامه ۹ دی، وابسته به یکی از شاخه های جناح معروف به «اصولگرایان»، با یکی از سینماگران وابسته به این جناح مصاحبه یی منتشر کرده که با این گفته های رئیس سازمان سینمایی در تناقض آشکار است.

«جشنواره فجر دکان است»

فرج الله سلحشور، در این مصاحبه، سینمای ایران را به «فاضلاب» تشبیه کرده، و همزمان با ستایش از سریال تلویزیونی «یوسف» ساخته خودش و این که در سراسر جهان "چهار میلیارد بیننده داشته"، به جشنواره سینمایی فجر تاخته است. فرج الله سلحشور به ۹ دی می گوید:

"جشنواره فجر یک دکانی است برای دولت ها. جشنواره فجر یک جایی است که می تواند هنرمندان را برای دولتمردها جمع کند. البته این را هم بگویم که این یک توهم است. تا امروز دولتمردها سعی کردند که هنرمندان جشنواره‌ها را به سمت خودشان جذب کنند و از حمایت آنها برخوردار شوند اما این اتفاق در واقعیت نیفتاده است."

«هالیوود کعبه سینماگران ایرانی»


فرج الله سلحشور فیلمسازانی را که آثارشان در جشنواره فجر بنمایش در می آید، خدمتگذاران "علایق و سلایق هالیوود و کمپانی‌های صهیونیستی" معرفی کرده و افزوده است:

"مقصود سینماگرهای ایران و معبد سینماگران ایران، اسکار است و هالیوود. کعبه‌شان هالیوود است و فیلم برای آنجا می‌سازند، نه برای مملکت و ملتشان."

بگفته آقای سلحشور، مسوولان جمهوری اسلامی به سینماگران ایرانی پول می دهند که فیلمی بسازند و به ارزش ها "اهانت" کنند.

آقای سلحشور این کار "مسوولان" را "پخمگی و بلاهت" خوانده، و بی آن که نمونه یی به دست دهد، افزوده است:

" در هیچ جای دنیا چنین رسمی نیست که دولتمردها بیایند پول مردم را بدهند به یک ‌سری سینماگر بگویند به مبانی ما و به همان مردم اهانت کن. در حالی که در خود اروپا که ظاهراً آزادی بیان وجود دارد، اگر یک فیلمساز علیه کسی یک فیلم بسازد آن را ممنوع‌الکارش می‌کنند و نابودش می کنند."

«کجاست غیرت روحانیون و مداحان؟»


فرج الله سلحشور که به عنوان چهره ای خبرساز نیز زبانزد همگان است، در این مصاحبه روحانیون و مداحان جمهوری اسلامی را نیز از پیکان انتقادات تند و تیزش محروم نکرده است، و می گوید:

"در جامعه مداح‌های ما غیرت مذهبی از بین رفته است، در روحانیت ما غیرت مذهبی از بین رفته است، آن تعصب دینی از بین رفته است. ماها اجازه داده‌ایم. من بیش از آنکه دولتمردها و بیش از آنکه مجلسی‌ها را بخواهم مقصر بدانم، جامعه متدینین را مقصر می دانم...این کافی نیست که مداحی مانند حاج منصور ارضی بگوید به سینما کاری ندارم، و اگر فیلمی را اتفاقاً در تلویزیون دید، صدایش در بیاید."

این فیلمساز همزمان خبرساز که پیشتر ستارگان سینمای ایران را به روسپیان تشبیه کرده بود، این بار سینمای ایران را «فاضلاب»ی خوانده که اگر بچه مسلمان ها برای تمیز کردن آن دامن بالا بزنند، خودشان توی لجن می افتند:

" فاضلابی به نام سینما در این مملکت وجود دارد، ما به بچه‌مسلمان ها می‌گوییم بیایید بروید فاضلاب را پاک کنید، بچه‌ها بروید در سینما، این سینما را درست کنید. می‌افتند در فاضلاب؛ بعد از چند وقت بوی لجن بر می‌دارند، و خودشان هم لجن می‌شوند".

«هالیوود اسلامی باید ساخت»

آقای سلحشور از سوی دیگر «راز بقای» آمریکا و اسرائیل را «هالیوود» دانسته و خواهان نابودی آن شده است:

"هالیوود است که آمریکا را نگه داشته، هالیوود است که اسرائیل را نگه داشته، هالیوود اگر از بین برود اسرائیل و آمریکا نابود می‌شوند. راه نابود کردن هالیوود این است که در برابر هالیوود، هالیوود بسازیم، هالیوود اسلامی بسازیم."

فرج الله سلحشور که با افتخار گفته است که پیش از انقلاب در آتش زدن سینما ها دست داشته، شصت و یک ساله و زاده قزوین است. او کار سینماییش را با بازی در فیلم «توبه نصوح» ساخته محسن مخملباف، در سال ۱۳۶۱ آغاز کرد.

آقای سلحشور ، نویسنده، سناریست، کارگردان، بازیگر، چهره آرا، و چهره پرداز، که در دوران ریاست هشت ساله محمود احمدی نژاد از هواداران دو آتشه او بود، در واکنش به خبر احتمال ورود انجلینا جولی ستاره نامدار و نوعدوست سینما به ایران و بازی او در یک فیلم ایرانی، روز ۲۳ مهرماه ۱۳۹۰ به خبرگزاری «پانا» گفت:

"آمدن آنجلینا جولی اتفاق خوبی است برای سینمایی که فاحشه خانه است."

بسیاری از ستارگان و هنرپیشگان ایرانی، از جمله ترانه علیدوستی، پگاه آهنگرانی و داوود رشیدی به این گفته تاختند. آقای سلحشور سرانجام یادآور شد که این گفته او را «سوء تعبیر» کرده اند.

از کارهای آقای سلحشور که فیلم «حضرت یوسف» ساخته خود را پر بیننده ترین اثر سینمایی – تلویزیونی جهان می داند، بارها قدردانی شده است. از جمله آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی، پس از نمایش «حضرت یوسف»، پذیرای وی شد، و به نشان قدردانی، او را همراه با عزت الله ضرغامی رئیس صدا و سیمای جمهوری اسلامی، در کنار خود نشاند.
XS
SM
MD
LG