لینکهای قابل دسترسی

پنجشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۵ ایران ۲۱:۲۰

گزارش منابع محلی از «مین‌گذاری سپاه» در مسیر تردد سوختبران در مناطق مرزی سیستان‌ و‌ بلوچستان

شلیک نیروهای نظامی جمهوری اسلامی به خودرو سوختبر (آرشیو)
شلیک نیروهای نظامی جمهوری اسلامی به خودرو سوختبر (آرشیو)

شبکه حقوق بشر بلوچستان روز پنجشنبه ۱۴ آبان با انتشار ویدیویی، از کارگذاری مین توسط نیروهای سپاه پاسداران در مسیر تردد سوختبران در منطقه مرزی پیرکور شهرستان راسک استان سیستان و بلوچستان خبر داد و اعلام کرد این اقدام جان شهروندان را تهدید می‌کند.

به گزارش این شبکه، مسیر پیرکور از جمله مسیرهای مورد استفاده سوختبران و رانندگان محلی برای تردد در مناطق مرزی است، و کارگذاری مین در چنین مسیرهایی، «به‌ ویژه در شرایطی که محدوده‌های آلوده مشخص‌ نشده و علائم هشداردهنده‌ای برای آگاه‌سازی شهروندان نصب نشده باشد»، خطر برخورد غیرنظامیان با مین و وقوع انفجارهای مرگبار را افزایش می‌دهد.

شبکه اسناد حقوق بشر بلوچستان پیش‌تر نیز با انتشار ویدیوهایی، از وجود مین‌های کارگذاری‌شده توسط سپاه پاسداران در مسیر تردد شهروندان در منطقه مرزی شیپچار شهرستان راسک خبر داده بود.

در سال‌های اخیر موارد متعددی از کشته و مجروح شدن اهالی استان سیستان و بلوچستان بر اثر انفجار مین در مناطق مرزی گزارش شده است.

در فروردین‌ ۱۴۰۵ دو شهروند در دو حادثه جداگانه در محدوده مرزی کستگ شهرستان راسک جان خود را از دست دادند. در خرداد هم یک سوختبر در منطقه اسفندک شهرستان سراوان بر اثر انفجار مین کشته شد. در تیر ۱۴۰۴ نیز یک شهروند در منطقه مک‌سوخته شهرستان گلشن بر اثر انفجار مین هر دو پای خود را از دست داد.

بر اساس اعلام شبکه اسناد حقوق بشر بلوچستان، طی شش ماه نخست سال ۱۴۰۵، انفجار مین در مناطق مختلف این استان به کشته شدن چهار شهروند و یک عضو سپاه و زخمی شدن یک شهروند دیگر منجر شده است.

شبکه اسناد حقوق بشر بلوچستان کارگذاری مین در مسیرهای مورد استفاده غیرنظامیان و نبود علائم هشداردهنده و اقدامات حفاظتی را تهدیدی علیه حق حیات و امنیت شهروندان دانسته و خواستار اعلام عمومی مناطق آلوده، علامت‌گذاری فوری محدوده‌های خطرناک، و پاک‌سازی مین‌ها برای جلوگیری از قربانی شدن بیشتر اهالی منطقه شده است.

همچنبن ببینید:
​
XS
SM
MD
LG