در آستانه خروج نيروهای آمريکا از عراق، يک ژنرال آمريکايی می گويد، آمريکا با ايجاد انبوهی از فرصتهای جديد برای مردم عراق، اين کشور را ترک می کند.
اردوگاه ويرجينيا در کويت آخرين محل توقف سربازان آمريکايی است که بعد از ۹ سال می خواهند به وطنشان برگردند.
در حال حاضر تعداد سربازان آمريکايی در عراق از ۲۰ هزار نفر تجاوز نمی کند.
اين عده هم قرار است تا آخر سال جاری ميلادی از عراق خارج شوند.
گرچه حملات مرگبار، بمبگذاری و ترور از طرف سنی مذهبان متعصب و وابسته به القاعده و شبه نظاميان شيعه تحت حمايت جمهوری اسلامی ايران هنوز گهگاه صورت می گيرد، اما در مقايسه با چهار سال پيش، که بطور متوسط ۱۴۵ حمله در روز انجام می گرفت، از ميزان خشونتهای فرقه ای تا حد قابل ملاحظه ای کاسته شده و به ۱۴ حمله در روز رسيده است.
مقامهای آمريکايی می گويند، مطمئنند که عراق از عهده حفظ امنيت خود بر می آيد، اما هنوز کارهای زيادی بايد انجام گيرد.
سرلشکر جفری بوکَنن، سخنگوی نيروهای آمريکايی در عراق، می گويد: ساليان سال خدمت در عراق و کار با نيروهای امنيتی عراق باعث شده بتوانم نسبت به آينده عراق خوشبين و اميدوار باشم. در حال حاضر، من فکر می کنم مردم و نيروهای امنيتی عراق فرصتهای بی نظيری در اختيار دارند که قبلاً از آنها محروم بودند. می توانند دولت تشکيل بدهند، اقتصاد کشورشان را پيش ببرند. ما شاهد پيشرفت آنها بوديم، می دانيم که قادر به تثبيت کشورشان هستند. ولی صادقانه بگويم، هنوز احتياج به کمک دارند.
از آنجا که در ماه اکتبر گذشته دولت عراق اعلام کرد به سربازان آمريکايی مصونيت قانونی نخواهد داد، واشنگتن و بغداد نتوانستند در مورد استقرار تعداد کمی از سربازان زبده آمريکا برای آموزش نظامی نيروهای امنيتی عراق، با يکديگر به توافق برسند.