لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۳۹

گزارش: رايان کراکر می گويد دولت پرزيدنت اوباما، ايران را در ديپلماسی عراق به بازی نمی گيرد


گزارش: رايان کراکر می گويد دولت پرزيدنت اوباما، ايران را در ديپلماسی عراق به بازی نمی گيرد
گزارش: رايان کراکر می گويد دولت پرزيدنت اوباما، ايران را در ديپلماسی عراق به بازی نمی گيرد

رابرت دريفوس در هفته نامه نيشن، در مصاحبه ای با رايان کراکر، سفير پيشين ايالات متحده در عراق، ديدگاه وی را در مورد روابط دو دولت تهران و عراق منتشر کرده است. (گزارش ويديويی)

رايان کراکر که در دو دهه گذشته، سال ها سفير آمريکا در کشور های عراق، پاکستان، سوريه، لبنان، کويت و مصر بوده است می گويد تهران سخت در تلاش است تا با نفوذ در دولت جديد عراق، کنترل يا سلطه بر امور را در آن کشور به دست گيرد. اما نفوذ ايران محدود است و «هر چه بيشتر بر بغداد فشار می آورد، با مقاومت بيشتری رو به رو می شود.»

آقای کراکر همچنين اشاره می کند که ايران کماکان از گروه های شورشی در عراق پشتيبانی می کند؛ ولی ناسيوناليسم عراق دست آخر در برابر ايران قد علم خواهد کرد و هنگامی که گرد و خاک تشکيل دولت جديد در عراق فرو بنشيند، بغداد دست به دامان واشنگتن خواهد شد تا مدت استقرار نيروهای ايالات متحده را در آن کشور، تمديد کند.

رايان کراکر همچنين می گويد در دوران پرزيدنت بوش بارها با سفير ايران در بغداد بر سر همکاری ميان دولت های تهران و واشنگتن در مورد عراق ديدار و گفتگو کرده بود؛ اما دولت پرزيدنت اوباما ايران را در ديپلماسی عراق به بازی نمی گيرد.

در همين حال فارين افيرز ديدگاه منتشر شده در شماره پيشين آن نشريه در مورد احتمال هم پيمانی آمريکا را با ايران و ترکيه، به نقد کشيده است. مصطفی اکيول، ژورناليست ترک، می نويسد هم پيمان شدن دولت ايالات متحده با ترکيه و ايران و تشکيل يک «مثلث قدرتمند» که نويسنده مقاله پيشين رويای آن را در سر می پروراند - در دنيای امروز و شرايط کنونی -- ناممکن است. چرا که هر دو کشور به رغم تلاش برای دستيابی به آزادی سياسی، هنوز با دموکراسی فاصله ای زياد دارند.

آقای اکيول در ادامه، با اشاره به برنامه هسته ای جمهوری اسلامی، می نويسد ترکيه از بزرگترين هم پيمانان ايالات متحده در دهه های اخير بوده است، اما رأی منفی نماينده آن کشور درجلسه ماه ژوئن شورای امنيت سازمان ملل متحد به قطعنامه پيشنهادی آمريکا برای تحريم برنامه اتمی ايران، نشان می دهد که تا اتحاد مثلث ميان اين سه کشور، راهی دراز پيش روست.

اما هفته نامه تايم «دموکراسی آيت الله ها در ايران» را موضوع مصاحبه خود با هومان مجد، ناميده است. هومان مجد دموکراسی اسلامی را دموکراسی ای توصيف می کند که در برابر قوانين مذهبی به آن اولويت داده شود. وی می افزايد البته در جامعه مذهبی ايران چنين چيزی هنوز اتفاق نيفتاده است.

در خبری ديگر دنيس راس مشاور ويژه رئيس جمهوری آمريکا روز دوشنبه درگردهمايی کميته هوادار اسراييل، موسوم به ايپک، در ارتباط با ايران گفت اصول سياست دولت اوباما ايجاد اهرمی برای اعمال ديپلماسی در جهت تغيير رفتار دولتی است که مدام همسايگان خود را تهديد می کند، از تروريسم حمايت می کند، و با تخلف از تعهدات بين المللی برنامه هسته ای خود را دنبال می کند.

آقای راس اضافه کرد که نخستين گام در اجرای اين سياست تعامل با جمهوری اسلامی ايران بود تا به آن دولت، و به جامعه بين المللی، نشان دهد که آمريکا قصد دارد اختلافات ديرپای خود با ايران را از طريق ديپلماسی حل کند. اما جمهوری اسلامی ايران سياست نقض تعهدات بين المللی ، گريز از شفافيت و پناه بردن به پنهانکاری و ارائه اطلاعات نادرست به آژانس بين المللی انرژی اتمی در پيش گرفت. اضافه بر آن به سرکوب و ارعاب مردم و بی حرمتی به خواستهای شهروندان خود و نيز کمک به حزب الله ادامه داد.

آقای راس جمع بندی کرد که اين دوسياست متعارض موجب شد ائتلاف بين المللی تشکيل و تحريمهای جديدی عليه جمهوری اسلامی برقرار شود.

XS
SM
MD
LG