لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۴۸

گزارش: علاوی و الصدر در سوريه در مورد تشکيل دولت عراق گفتگو کردند


پس از گذشت ۴ ماه از انتخابات عراق مردم اين کشور هنوز نميدانند که چه کسی نخست وزير آينده عراق خواهد بود.

در همين حال روز دوشنبه اياد علاوی نخست وزير سابق عراق، و مُقتدی الصدر، روحانی شيعه عراقی، دو سياستمدار کليدی در حل بن بست تشکيل دولت عراق، در سوريه با يکديگر ديدار و گفتگو کردند.

ديدار و مذاکره علاوی و الصدر در دمشق ميتواند حرکت مثبتی در حل بن بست تشکيل دولت در عراق محسوب شود.

آقای الصدر پس از ديدار با آقای علاوی در جمع خبرنگاران گفت که وی بخاطر منافع عراق و حل بن بست تشکيل دولت آماده است تمام اختلاف نظرهای خود را با کسانيکه در بغداد در مصدر قدرت هستند، از جمله آقای علاوی، بکنار بگذارد. او همچنين ابراز اميدواری کرد که در آينده اختلاف نظری با وی بوجود نيايد.

آقای علاوی نيز اظهار داشت که وی و مقتدی الصدر در بسياری از موارد از جمله يکپارچگی و عشق به عراق، و تشکيل هر چه سريعتر يک دولت مقتدر در آن کشور متفق القول هستند.

صدر گفته است چنانچه نوری المالکی شرايط وی از جمله لغو اعدام و آزادی طرفداران او را از زندان بپذيرد، و امکان کسب مشاغل بالای دولتی برای سياستمداران نزديک به وی فراهم شود، او نيز دست از مخالفت با اقای مالکی برخواهد داشت.

آقای الصدر و طرفداران وی همواره مخالف حضور آمريکا در عراق بوده اند و ممکن است يکی ديگر از شرايط صدر تسريع خروج نيروهای آمريکايی و يا گرفتن تضمينی بر خروج بموقع آنها باشد.

رهبران حزب دولت قانون نيز به نوری المالکی گفته اند که در صورت نفوذ رهبران حزب در کابينه دولت و احراز پست های کليدی، از نخست وزيری مجدد وی حمايت خواهند کرد.

رويترز در گزارشی در اين رابطه می نويسد «عليرغم بی اعتمادی تهران به نوری المالکی، بدون شک رهبران جمهوری اسلامی ايران وی را به علاوی ترجيح ميدهند، که به گفته آنها در لباس شيعيان در نظر دارد از سنی های عراقی و جدايی دين از سياست پشتيبانی کند.»

بشار اسد، رئيس جمهوری سوريه، در ملاقات با آقای علاوی تأکيد کرد که دمشق از توافق گروه های سياسی عراق حمايت خواهد کند.

جو بايدن معاون رئيس جمهوری آمريکا نيز در ديدار اخير خود از بغداد تصريح کرد که واشنگتن از نامزد خاصی حمايت نميکند. در همين ارتباط، بسياری از مقامات آمريکا نيز گفته اند، که بمنظور جلوگيری از اختلاف و جنگ، دولت آينده بايد دربرگيرنده تمام گروه های سياسی عراق باشد.

با اين حال بنظر می رسد بسياری از مقامات آمريکا و شرکتهای عمده نفتی از راه حلی پشتيبانی ميکنند که مانع نفوذ طرفداران الصدر در دولت آينده عراق باشد.

XS
SM
MD
LG