لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۳۴

بررسی تحولات عراق، و استراتژی آمریکا در ارتباط با نفوذ ایران در موسسه واشنگتن


عراق سالی پر تلاطم را می گذراند. در چند ماه گذشته، بغداد پیروزی بر دولت اسلامی را اعلام و فشار کردها برای استقلال را خنثی کرده ولی اکنون درگیر سیاست بازی های پس از انتخابات است که تشکیل دولت بعدی را به تعویق انداخته است.

اندیشکده واشنگتن روز چهارشنبه با توجه به تحولات جاری عراق نشستی تحت عنوان «ایران، عراق و استراتژی آمریکا» برگزار کرد که چند کارشناس که اخیرا از سفر به عراق و منطقه کردستان عراق و دیدار با مردم و مقامات این مناطق بازگشته اند، در آن شرکت داشتند.

مردم عراق اخیرا علیه فساد، کمبود برق، آب، بیکاری و نیز دخالت ایران در امور عراق تظاهرات کردند.

برخی از کارشناسان ابراز نظر کرده اند این اعتراض ها فرصتی را برای واشنگتن فراهم کرده تا از مردم عراق که با نفوذ مخرب ایران در این کشور مواجه هستند حمایت کند. به گفته این کارشناسان واشنگتن می تواند بدون دخالت در عراق راهی برای حمایت از ساکنان جنوب و گروه های ضد ایرانی پیدا کرده و میزان نفوذ تهران بر دولت ائتلافی جدید را کاهش دهد.

ژنیو عبدو، عضو بنیاد عربیه با استناد به یافته ها در سفرش به عراق گفت: اکثر مردم عراق انتخابات را مخدوش و نامشروع می دانند.

او افزود: «موضوع قابل توجه دیگر دخالت عمیق ایران نه تنها در اقتصاد عراق بلکه در انتخابات و پیامدهای آن است و ما اطلاعات دست اول از جزییات و یک استراتژی داریم که ایران از طریق مقامات خود و یا عواملش در داخل عراق دنبال می کند.»

مایکل نایتز عضو ارشد اندیشکده واشنگتن به فساد گسترده و شدید در سطح رهبران عراق اشاره کرد و در مورد روابط آمریکا و عراق گفت: رهبران عراق خواهان همکاری امنیتی با آمریکا و انعطاف پذیری در مورد روابط با ایران هستند.

او افزود: «عراق می خواهد ما صبور باشیم و آنطور که من می بینم آمریکا به این طرز فکر نزدیک می شود که بگذارید مساله نفوذ ایران را حل کنیم و یا به این تعامل نظامی پرهزینه با عراق خاتمه دهیم. و بنظر من در دیدگاه های واشنگتن و بغداد هماهنگی وجود ندارد و خطر راندن عراق بسوی ایران، و یا دست کم دور شدن از آمریکا وجود دارد. اما از سوی دیگر، یک فرصت واقعی برای یک رابطه جدید نیز موجود است.»

ژنیو عبدو نیز با تاکید بر سرخوردگی مردم عراق، از مقتدی صدر و خشم آنها از دخالت های تهران، آن را فرصتی برای آمریکا و ایجاد روابطی جدید با عراق توصیف کرد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

  • 16x9 Image

    شهلا آراسته

    شهلا آراسته در سال ۲۰۰۰، فعالیت خبری خود را در آمریکا با بنیاد تحقیاتی اطلس آغاز کرد و سپس در سال ۲۰۰۷ به صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG