مرگ دلخراش «تارا فارِس» ملکه زیبایی پیشین عراق بازتاب گسترده ای در این کشور و جهان عرب داشت و با واکنش های بسیاری در شبکه های اجتماعی همره بود.
«تارا فارِس » ۲۲ ساله که مانکن، مدل، مشاور زیبایی و از ستاره های شبکه های اجتماعی بود، هفته گذشته در یکی از خیابان های شلوغ شهر بغداد به ضرب گلوله افراد ناشناس کشته شد.
پلیس و مقامات امنیتی عراق تحقیقات گسترده ای را در این زمینه آغاز کردند ولی هنوز موفق به شناسایی قاتلین یا دستگیری آنها نشده اند.
تارا فارِس از محبوب ترین چهره های شبکه اجتماعی به ویژه اینستاگرم نزدیک به سه میلیون طرفدار داشت که برای یک زن در کشوری اسلامی رقم قابل توجهی محسوب می شود.
خانم فارِس با به اشتراک گذاشتن عکس ها و فیلم های خود بدون پوشش اسلامی معروف شد. او در اکثر این تصاویر لباس های نامتعارف، آرایش یا خالکوبی داشت که در جامعه سنتی عراق تابوشکنی محسوب می شود.
تارا فارِس اعتقادی به پنهان کاری و تظاهر نداشت و بارها گفته بود به شیوه دلخواهش زندگی می کند و نگران قضاوت سایرین یا انتقاد آنها نیست و ترسی از منتقدین ندارد.
خانم فارِس از پدری عراقی و مادری لبنانی در امارات متحده عربی متولد شد، او در سال ۲۰۱۵ و با پیروزی در رقابت غیررسمی دختر شایسته عراق به شهرت رسید. این مراسم را یک سازمان محلی ترتیب داده بود و برگزاری آن به دلیل سالها جنگ و بی ثباتی در عراق دستاورد مهمی به شمار می رفت.
تارا فارِس به تدریج به نمادی برای زنان عراقی و جوانان این کشور تبدیل شد و اظهارات جسورانه او درباره سیاست، عدالت، برابری، سنت و مذهب بسیار خبرساز شد.
تارا فارِس همراه با خانواده در کردستان عراق زندگی می کرد ولی به بغداد و سایر شهرهای کشور نیز سفر می کرد و در برنامه های فرهنگی و هنری گوناگونی شرکت می کرد.
او با تعدادی از سازمان های خیریه، عام المنفعه، حامی حقوق زنان و کودکان نیز همکاری داشت و با استفاده از شهرت و محبوبیت خود کمک های قابل توجهی برای آنها جمع آوری کرد.
تارا فارِس در گفتگوهای رسانه ای خود با اشاره به ازدواج نافرجام خود در ۱۶ سالگی، شوهر سابقش را به خشونت، رفتار نامناسب و آزار روحی متهم کرد چرا که مانع ملاقات او با فرزند خردسالش می شود و از مسئولین خواست قوانین مردسالار کنونی کشور را تغییر دهند.
او خواستار توانمندسازی زنان عراقی و آزادی بیشتر دختران بود و از آنها می خواست تا تسلیم خواسته های غیرمنصفانه مردان نشوند و شخصیتی مستقل داشته باشند.
تارا فارِس در یکی از ویدئوهای خود در یوتیوب به شدت از روحانی میانسالی انتقاد کرد که به او پیشنهاد ازدواج کوتاه مدت یا صیغه داده بود و خواستار لغو این سنت غیر اخلاقی شیعیان شد.
تارا فارِس بارها از افراطیون مذهبی و بنیادگرایان اسلامی انتقاد کرد، به گفته او جنایات آنها به نام خداوند مایه شرمساری مسلمانان و بشریت است.
رفتار، گفتار، پوشش و شیوه زندگی تارا فارِس مخالفینی نیز داشت، از جمله روحانیون، گروههای مذهبی یا خانواده های سنتی که او را زنی بی بند و بار، مبتذل یا فاسد توصیف کردند.
با این حال ترور او در بغداد با اعتراضات زیادی در عراق همراه شد و بسیاری از شخصیت ها، گروهها و سازمان ها قتل بی رحمانه او را محکوم کردند.
در هفته های اخیر آدم ربایی و قتل در مناطق مختلف عراق به طرز چشمگیری افزایش یافته است، در میان قربانیان جراح زیبایی، فروشنده محصولات آرایشی، مشاور زیبایی و فعال حقوق زنان دیده می شوند.
شیما قاسم ملکه پیشین زیبایی عراق با انتشار ویدئویی در اینستاگرم با چشمانی اشکبار گفت که او نیز به مرگ محکوم شده است.
این موضوع باعث وحشت بسیاری از عراقی ها شده و آنها نگران تداوم این خشونت های برنامه ریزی شده از سوی تندروهای اسلامی و گسترش ناآرامی ها هستند.
حیدر العبادی نخست وزیر کشور با اظهار تأسف از این رویدادهای غم انگیز به شهروندان عراقی اطمینان داد: دولت آزادی و امنیت تمامی شهروندان را تأمین می کند و با تروریست ها از هر گروه، دسته یا فرقه ای برخورد می کند.
مراسم تشییع جنازه و خاکسپاری تارا فارِس با شرکت هزاران نفر به ویژه جوانان عراقی در شهر مذهبی نجف برگزار شد، حاضرین عکس ها، تصاویر و نوشته های مختلفی از او را در دست داشتند.
از پلاکاردهای بزرگی که در این مراسم جلب توجه میکرد، یکی از جملات معروف تارا فارِس بود: «من از آنهایی که وجود خدا را انکار می کنند هراسی ندارم، از کسانی وحشت دارم که برای اثبات وجود خدا می کشند و گردن می زنند.»