به گزارش واشنگتن پست عراق تلاش عمده ای را برای باز پس گیری تکریت آغاز کرده است.
روز شنبه، نیروهای عراقی به حمله ای تازه علیه نیروهای داعش در تکریت دست زدند. به گزارش یک گروه حقوق بشری، دو هفته پیش داعش در این شهر دست کم ۱۶۰ نفر را اعدام کرد.
به ادعای تلویزیون دولتی عراق عملیات پاک سازی شهر از پیکارجویان داعش توأم با موفقیت بوده است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتد پرس حملات هوایی هلیکوپترهای جنگی بر فراز محوطه یک دانشگاه در تکریت انجام گرفت.
جواد ال-بلندی، یک مقام امنیتی در استان صلاح الدین روز شنبه به اسوشیتد پرس گفت عملیات ادامه دارد.
با این حال، به گفته یکی از رهبران قبایل در تکریت نیروهای داعش هنوز کنترل شهر را در دست دارند.
این رهبر قبیله که از بیم انتقام نخواست نامش فاش شود، در گفت و گویی تلفنی گفت، نیروهای ارتش عراق کنترل دانشگاه و فرودگاه الصحرا را بدست گرفتند، ولی بخش اعظم شهر کماکان در کنترل داعش قرار دارد.
به گفته این رهبر قبیله، روز پنجشنبه نیروهای عراقی وارد تکریت شدند. اماپس از آن که نیروهای ویژه با ۴ هلی کوپتر بر فراز محوطه دانشگاه در پرواز بودند، یکی از آن ها هدف پیکارجویان قرار گرفت و سرنگون شد. هلی کوپتر دیگری نیز به علت مشکلات فنی مجبور به فرود اضطراری شد.
به گفته این رهبر قبیله، خلبان لبنانی هلیکوپتر و چند عراقی توسط داعش به گروگان گرفته شده اند.
سربازان مواضع خود را برای جست وجوی هلی کوپتر سرنگون شده و سرنشینانش ترک کردند، ولی بعد از در گیری مجبور به عقب نشینی شدند.
ساکنان شهر می گویند که تکریت سه روز است که هدف حمله سنگین هوایی قرار دارد. رهبر قبیله و یکی از ساکنان شهر می گویند حملات شامل استفاده از بمب های بشکه ای هم می شد که به علت دقیق نبودن می تواند باعث تلفات سنگین شهروندان عادی شود.
او گفت: «هلی کوپترها که مستقیمأ بالای سر مردم پرواز می کردند جاهائی را برای ریختن بمب بشکه ای هدف قرار می دادند.
مردم سقوط هلیکوپتر را مشاهده کرده اند.اما موشک از فواصل دورتری به هلی کوپترپرتاب شده است.
این نخستین بار نیست که عراقی ها از چنین مهماتی استفاده می کنند. نیروهای بشار اسد هم این از این گونه مهمات و تاکتیکها علیه مخالفان خود در مرز سوریه استفاده کرده است.
سازمان دیدبان حقوق بشر، مستقر در نیویورک، ماه گذشته، دولت عراق را به استفاده از بمب بشکه ای در فلوجه متهم کرده بود.
این گروه حقوق بشر روز جمعه گفت بر اساس تحلیل اخیرش از تصاویر ماهواره ای به نظر می رسد که بین یازدهم و چهاردهم ژوئن در تکریت ۱۶۰ تا ۱۹۰ نفر بطور دسته جمعی اعدام شدند.
در طی این مدت، داعش ادعا کرده که ۱۷۰۰ تن شیعه از نیروهای ارتش عراق را اعدام کرده است. این ادعا از سوی منابع مستقل تأئید نشده است زیرا به گفته مقام های عراقی و گروه های حقوق بشری امکان دسترسی به مناطق تحت کنترل داعش وجود ندارد.
دیدبان حقوق بشر در اعلامیه ای درباره کشتار تکریت گفت: «تعداد قربانیان ممکن است بیش از این ها باشد، ولی دشواری کشف اجساد و دسترسی به منطقه، باعث عدم تحقیق کامل درباره این کشتار ها می شود.»
به نوشته واشنگتن پست، هزاران تن از نیروهای مسلح آموزش دیده توسط آمریکا، ماه گذشته در برابریورش نیروهای داعش دست به عقب نشینی ای خفت بار زدند.
این سربازان عراقی در حمله برق آسای داعش سلاح ها و مهمات آمریکایی را برجا گذاشتند و از پایگاه شان گریختند.
دولت عراق در همین حال، برای باز گرداندن هواپیماهای کهنه عراقی که در برابر حمله ائتلاف در جنگ عراق به ایران فرستاده شده بود، با دولت ایران وارد مذاکره شده است تا شاید بتواند با استفاده از آنها روند جنگ را به نفع خود و علیه داعش تغییر دهد.
روز جمعه، عمار توما، یک عضو کمیته دفاعی و امنیتی پارلمان عراق گفت، دولت ایران از مذاکرات استقبال کرده است. مقام های کشوری و لشکری و دو قانون گذار عراقی خبر مذاکرات را تأئید کرده اند