لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۶ تیر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۰۲

گزارش: نگاه آمریکا به وضعیت آزادی مذهب در ایران


گزارش: نگاه آمریکا به وضعیت آزادی مذهب در ایران
گزارش: نگاه آمریکا به وضعیت آزادی مذهب در ایران

محمود احمدی نژاد کماکان به کارزار یهودی ستیزی کینه جویانه خود ادامه می دهد

گزارش سالانه وزارت امور خارجه ایالات متحده در امور آزادی مذهب در سراسر جهان روز دوشنبه منتشر شد. این گزارش از تلاش های بین المللی برای محدود کردن آزادی بیان زیر عنوان مبارزه با افترا و بدنام کردن مذهب انتقاد کرده است.

سازمان کنفرانس اسلامی در تلاش بوده تا اقدامات ضد افترا و بدنامی مذهبی را در نهادهای سازمان ملل به پیش ببرد.

بر اساس گزارش وزارت امور خارجه، ایالات متحده اعمالی که نشان از بی احترامی به سنت های مذهبی، از جمله اسلام دارند را تقبیح می کند.

اما این گزارش تاکید کرده است اقدامات گسترده سازمان کنفرانس اسلامی برای پیشگیری از بدنام شدن مذهب، آزادی بیان و بحث پیرامون مسائل مذهبی را به طور جدی محدود می کند و این موضع باید در مسیر دفاع دولت از آزادی بیان و آزادی مذهبی تغییر یابد.

اظهار نظرهای مطرح شده در گزارش وزارت امور خارجه، بی پرده ترین موضع گیری ایالات متحده در قبال نقش سازمان کنفرانس اسلامی در تصویب قطعنامه های ضد افترا که از سوی مجمع عمومی و کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل مورد تایید قرار گرفته اند، بوده است.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه ایالات متحده در اظهار نظرهای خود در معرفی این گزارش سالانه گفت :« ایالات متحده همواره با تبعیض و آزار و اذیت انسان ها به دلیل گرایشات مذهبی مقابله می کند اما در عین حال با آنهایی که در صددند با محدود کردن آزادی بیان با چنین مشکلاتی مبارزه کنند نیز اختلاف نظرهای عمیقی دارد. بهترین پادزهر، عدم مدارا، اتخاذ موضع مبارزه با بدنام کردن مذهب، ممنوعیت و مجازات ابراز عقاید اهانت آمیز نیست، بلکه آمیزه ای از تدابیر قانونی برای محافظت از افراد در برابر تبعیض و نفرت ناشی از ابراز عقیده، میانجی گری فعالانه دولت و حمایت از گروه های اقلیت مذهبی و دفاع سرسختانه از آزادی عقیده و آزادی مذهب است.»

این گزارش که تحت نظارت کنگره ایالات متحده تهیه شده است، به مسئله آزادی مذهب در یکصد و نود و هشت کشور پرداخته و انتقاد شدید خود را متوجه پیشینه مسایل مذهبی در کشورهایی چون ایران و کره شمالی که در فهرست ناقضان حقوق بشر قرار دارند، کرده است.

این گزارش به ایران به دلیل ایجاد «جو تهدید آمیز» برای تقریباً همه گروه های مذهبی غیر شیعه، به طور خاص بهائیان، دراویش اهل طریقت، یهودیان و مسیحیان اشاره کرده است.

در این گزارش آمده است محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران کماکان به کارزار یهودی ستیزی کینه جویانه خود ادامه می دهد و هولوکاست، موجودیت و وسعت آن و نیز قتل عام یهودیان اروپا توسط نیروهای نازی را زیر سوال می برد.

این گزارش تاکید می کند در شرایط بحرانی عدم احترام برای آزادی مذهبی در کره شمالی که بیش از دویست هزار زندانی سیاسی به دلیل عقاید مذهبی در اردوگاه های کار اجباری نگهداری می شوند، تغییری پدید نیامده است.

مایکل پاسنر، معاون وزیر امور خارجه در دموکراسی، حقوق بشر و کار می گوید :« چین هرگونه ابراز عقیده مذهبی آزادانه توسط بودائیان تبت و مسلمانان اویغور در مناطق غربی را در ارتباط با مسایل خودمختاری و استقلال، ممنوع کرده است. راهبان بودایی و چهره های مذهبی که موارد نقض حقوق بشر را محکوم می کنند، هدف حمله های دولتی قرار می گیرند. دولت چین رهبران مذهبی و دیگر پیروان مسلمان کشور را به شدت و با خشونت بسیار سرکوب کرده است.»

وزارت امور خارجه آمریکا همواره نسبت به وضعیت آزادی مذهب در چین، خلیج فارس و عربستان سعودی ابراز نگرانی شدید کرده است.

آقای پانسر می گوید :« ایالات متحده از ابتکار عبدالله، پادشاه عربستان برای گفتگوی بین مذاهب استقبال می کند اما وضعیت آزادی مذهبی کماکان موجبات نگرانی بسیار آمریکا را فراهم کرده است. مردم این کشور اجازه ندارند تا آزادانه آداب مذهبی خود را به جای آوردند. پلیس مذهبی عربستان کماکان آزادی مردم را حتی در حریم خصوصی آن ها نقض می کند.»

گزارش سالانه وزارت امور خارجه از اقدامات کشورهایی همچون اردن و فیلیپین که گام های مثبتی در راه گفتگوی بین مذاهب برداشته اند، استقبال و تاکید کرده وضعیت آزادی مذهبی در کوبا، ویتنام و کشورهای آسیای میانه بهتر شده است.

اما برمه به دلیل اعمال محدودیت های برنامه ریزی شده علیه راهبان بودایی و نیز ونزوئلا به دلیل اقدامات ضد یهودی مورد انتقاد قرار گرفته اند.

معاون وزیر امور خارجه می گوید انتظار می رود این وزارت خانه فهرست جدیدی از کشورهایی که آزادی مذهبی را به طور نگران کننده ای محدود می کنند، منتشر کند. احتمال دارد ایالات متحده علیه این کشورها تحریم هایی اعمال کند.

فهرست کنونی که در اواخر دوره ریاست جمهوری بوش منتشر شد، نام کشورهای ایران، چین، برمه، اریتره، کره شمالی، عربستان سعودی، سودان و ازبکستان را در بر دارد.

XS
SM
MD
LG