لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۰۳

جشنواره ملی کارآفرینان و ادامه معضل بیکاری در ایران


پنجمین جشنواره ملی کار آفرینان برتر صبح یکشنبه در تهران برگزار شد. در این مراسم محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران، و عبدالرضا شیخ الاسلامی، وزیر کار و امور اجتماعی، حضور داشتند.

محمود احمدی نژاد، ضمن تقدیر از ۱۰ کار آفرین برتر ملی و ۱۸ کارآفرین برگزیده ملی گفت، باید به جایی برسیم که مدل کار آفرینی ایرانی به عنوان الگو در جهان ارایه شود.

وزیر کار و امور اجتماعی نیز با بیان این موضوع که ۱۲۳ هزار نفر در سطح کشور تحت آموزش کارآفرینی قرار گرفته اند، اظهار داشت، با استقرار دولت نهم و دهم و مدیریت عالمانه آقای احمدی نژاد، پایه های آن چرا که وی، فرهنگ کار آفرینی در جامعه خواند محکم تر شده است.

این سخنان در حالی بیان می شود که محمد رضا خباز، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، روز پنج شنبه سی و یکم تیرماه، در گفت و گو با خبرنگار آفتاب نیوز، در خصوص واردات بی رویه، خواهان آن شد که دولت با اتخاذ تدابیری از شکسته شدن کمر تولید در کشور جلوگیری کند. این در حالی است، که داریوش قنبری، سخنگوی فراکسیون خط امام مجلس شورای اسلامی، روز سه شنبه ۲۹ تیرماه در گفت و گو با همین منبع، به دولت هشدار داده بود که «باید مراقب باشند تا نامشان در تاریخ به عنوان خائن به تولید در کشور ثبت نشود و بیش از این باعث تعطیلی موسسات تولیدی در کشور نشوند، و بیش از این باعث بی کاری کارگران در بخش صنعت و کشاورزی نشوند.»

این نماینده مجلس شورای اسلامی همچنين گفت، وزارت بازرگانی بهجای این که به فکر صادرات و کمک به تولید کنندگان داخلی باشد، و متاسفانه بهجای تجارت و بازرگانی، به وزارت واردات باید تبدیل شود. وزارت بازرگانی صرفا بُعد واردات را میشناسد و به همین خاطر شاهد ورشکستگی در موسسات تولیدی در بخشهای مختلف صنعتی هستیم.

قنبری یادآور شد هم اکنون از مواد خوراکی گرفته تا مورد پارچه مشکی چادر بانوان شاهد واردات از خارج هستیم. اجناس بنجل چینی همه بازار را به خود اختصاص داده و تولید کنندگان را به بیکاری کشانده است، و متاسفانه کسی در کشور پیدا نمی شود برای جلوگیری از این واردات بی جا فکری کند.

سخنگوی فراکسیون خط امام مجلس شورای اسلامی تصریح کرد، صنعت نساجی کشور روبه زوال است و به ورشکستگی کامل رسیده است. کشاورزان هم مدتها است که تحت تاثیر ورادات بیرویه میوه قرار گرفتهاند و کسی به فریادشان نمیرسد.

در حالی که تنها کم تر از یک ماه به ارایه قانون کار جدید در مجلس باقی است، در یکی از تیتر های داخلی روزنامه جهان صنعت (شماره روز یکشنبه سوم مرداد ماه) می خوانیم «قانون کار - تحول بنیادین می خواهد.»

با توجه به این که ۸۵ درصد از قراردادهای کار در ایران موقتی است، خبرگزاری مهر روز جمعه یکم مرداد ماه، از «قرار داد موقت» به عنوان وصله ناجور قانون کار یاد کرده است. به گزارش این منبع، سال ها پیش وصله «قرار داد وقت» را به قانون کار چسباندند و به آن وجهه قانونی داده شد به نحوی که رشد آن تا ۸۵ درصد کل قراردادهای بازار کار ادامه یافت.

پس از رد شدن کلیات طرح بهسازی قرار داد های موقت کار در روز سه شنبه ۲۹ تیرماه در صحن مجلس شورای اسلامی، روزنامه تهران امروز در شماره روز چهارشنبه ۳۰ تیرماه، در گزارشی با عنوان «فرصتی که از دست کارگران ربوده شد» نوشت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات طرحی کردند که در صورت تصویب نهایی امکان تبدیل قرار داد موقت نیروهای کارگری با ۱۰ سال سابقه به قرار داد دائم به وجود می آمد.

البته به گزارش خبرگزاری مهر، مجلس از بیم اخراج گسترده کارگران به طرح «بهسازی قرار دادهای موقت کار» رای منفی داده اند.

پیش تر هوشنگ فاخر، نایب رئیس اتاق ایران، در نشست کمیسیون صنعت اتاق ایران اعلام کرد ماده ۱۱۰ قانون برنامه پنجم توسعه را برای تولید مشکل آفرین دانست.

در همین حال مرتضی بکی، کارشناس اقتصادی، در گفت و گو با خبرگزاری فارس روز شنبه ۲ مرداد ماه، با ارزیابی اهداف اشتغال زایی در برنامه پنجم توسعه تاکید کرد، لازم است قوانینی که در شرایط فعلی فضای کسب و کار را با مشکل مواجه کرده است بهبود پیدا کند. موضوع از دید این کارشناس به کاهش هزینه های اشتغال در کل اقتصاد کشور و اشتغال زایی مطلوب منجر خواهد شد.

این در حالی است که خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، روز سه شنبه ۲۹ تیرماه، در گزارشی به «مشروح مذاکرات مخالفین و موافقین در مورد طرح بهسازی قراردادهای موقت کار» پرداخته است. در قسمتی از این گزارش، به نقل از علیرضا محجوب، دبیر کل خانه کارگر و نماینده تهران، می خوانیم مگر می شود با حکومت زور کارخانه ها را اداره کرد؟ و از ترس اخراج کارگر را وادار به کار با کیفیت کرد؟

XS
SM
MD
LG