لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۲

انکار موضوعات مورد بحث در مذاکرات اتمی از سوی تهران


ساختمان راکتور نیروگاه اتمی بوشهر
ساختمان راکتور نیروگاه اتمی بوشهر

علی اکبر جوانفکر، مشاور مطبوعاتی آقای احمدی نژاد در اظهاراتی برای از سر گيری گفتگو ها شرايط بيشتری قائل شده است.

پس از پذیرش پيشنهاد جديد غرب مبنی بر ازسرگيری مذاکرات اتمی در وين از سوی ایران، به نظر می رسد مقامات جمهوری اسلامی شرايط و موضوعات مورد بحث با ایران را منکر می شوند.
علی اکبر جوانفکر، يکی از دستياران نزديک به محمود احمدی نژاد گفته است تهران شرايط خود را برای از سرگيری مذاکرات اتمی دارد.
جمهوری اسلامی ايران با از سرگيری مذاکرات اتمی با ۵ عضو شورای امنيت سازمان ملل متحد به همراه آلمان، موسوم به گروه پنج به اضافه يک، موافقت کرده است. ولی در عين حال، مقامات ايران در مورد تمايل خود به شرکت در مذاکرات اتمی پيشنهادی غرب که قرار است پانزدهم ماه نوامبر در وين برگزار شود، علائم متفاوتی می فرستند.
ایران موافقت خود را با مذاکره با گروه ۵+۱، در روز جمعه اعلام کرد.
رییس جمهوری ايران در تلويزيون کشورش گفت که تهران تمايل دارد که که تحت موضع و شرايط خود در مورد موضوعاتی که موافقت کرده به گفتگو بنشيند. آقای احمدی نژاد افزود که جمهوری اسلامی ايران در نامه ای که به آژانس بين المللی اتمی ارسال داشته، موضع و چارچوب خود را برای از سرگيری مذاکرات بيان داشته است. ریيس جمهوری ايران در اظهارات خود مصراً خواستار «عدالت و احترام» متقابل در مذاکرت شد، و از اينکه تا به حال غرب موضع و شرايط خود را در این باره مشخص نکرده است انتقاد کرد.
علی اکبر جوانفکر، مشاور مطبوعاتی آقای احمدی نژاد در اظهاراتی که خبرگزاری فارس منتشر کرد، برای از سر گيری گفتگو ها شرايط بيشتری قائل شده است. آقای جوانفکر گفته است که تهران تنها در مورد موضوعات اتمی مذاکراه نخواهد کرد، بلکه خواستار آن است که غرب موضع خود را در مورد سلاح های و سياستهای اتمی و اسرائيل روشن سازد.

ابوالحسن بنی صدر، ریيس جمهوری پيشين جمهوری اسلامی ايران، که در حال حاضر در پاريس در تبعيد بسر می برد می گويد در داخل ايران، بسيار از مقامات اخيرا متعجب شده اند که چرا غرب پيشنهاد از سرگيری مذاکرات اتمی را زودتر ارائه نکرده است.به گفته آقای بنی صدر، جمهوری اسلامی ايران از زمان صدور قطعنامه تحریم های جدید در ماه ژوئيه، توسط شورای امنيت سازمان ملل متحد، تا به حال در يک موضع دفاعی بوده است. در حاليکه، در اين مدت غرب کمتر تمايلی به مذاکرات اتمی از خود نشان داده بود که اين امر برای مقامات جمهوری اسلامی ايران بسيار سوال برنگيز بود.

بنی صدر اضافه می کند که آقای احمدی نژاد بايد انتقادات داخل حکومت را فرونشاند که می گويند، وی از موضع ضعف حاضر به گفتگو با غرب شده است.

بنی صدر توضيح داد که با پخش اين خبر که جمهوری اسلامی ايران شرايط و نقطه نظرهای خود در مذاکرات اتمی وين را اعلام کرده است، آقای احمد نژاد تلاش می کند موضع تهران را توانمند جلوه دهد.
آقای بنی صدر همچنين به سخنان اخير آيت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلام ايران در قم اشاره کرد که وی خواستار موضعی قاطع و تند در مذاکرات اتمی با غرب شده بود. آقای خامنه ای در نطق خود موضع آيت الله منتظری، که زمانی قرار بود رهبر جمهوری اسلامی ايران بشود را محکوم کرد. آیت الله منتظری برای بحران اتمی، از راه حلی دوستانه با غرب پشتيانی می کرد. بنی صدر گفت: خامنه ای طرح منتظری را «موضع ضعف خواند» بدون آنکه «موضع قدرت» خود را تشريح کند.
ايران در پذيرش پيش نويس پيشنهادی ماه اکتبر سال گذشته سازمان ملل متحد خودداری کرد. سازمان ملل متحد به جمهوری اسلامی ايران پيشنهاد کرده بود که ۶۰ درصد ذخایر اورانيوم غنی شده خود را برای غنی سازی بیشتر، به خارج بفرستد. ولی تهران در ميان موجی از انتقادات غرب، در ماه فوريه گذشته دست به توليد اورانيومی با غنای ۲۰ درصد زد. جمهوری اسلامی ايران مکرراً از منع غنی سازی اورانيوم سازمان ملل متحد سرپيچی کرده است. تهران می گويد برای هدف های غیر نظامی و صلح جويانه نياز به غنی سازی اورانيوم دارد. ولی غرب از آن بيم دارد که جمهوری اسلامی مخفيانه سرگرم توليد سلاح اتمی است.

XS
SM
MD
LG