لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۳۴

«در صورت حمله از پیمان منع گسترش خارج می شویم»


بیانیه آقای سلطانیه از سوی برخی دیپلمات های غربی که آن را «مملو از ادعاهای مسخره»‌ خوانده اند، مورد انتقاد قرار گرفته است.
بیانیه آقای سلطانیه از سوی برخی دیپلمات های غربی که آن را «مملو از ادعاهای مسخره»‌ خوانده اند، مورد انتقاد قرار گرفته است.
علی اصغر سلطانیه،‌ نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی،‌ می گوید حمله احتمالی به تأسیسات هسته ای ایران ممکن است به تصمیم آن کشور به خروج از پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای(ان پی تی) بیانجامد.

خبرگزاری رویترز می گوید سخنان امروز سلطانیه می تواند به تقویت نگرانی کارشناسان هسته ای غربی در خصوص گسترده تر شدن فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی منجر شود.

نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی امروز جمعه طی بیانیه ای ۱۱ صفحه ای خطاب به شورای حکام آژانس گفته است امکان آن وجود دارد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی دولت را وادار کنند تا از ورود بازرسان آژانس به تأسیسات هسته ای ایران جلوگیری کند.

در واکنش به سخنان آقای سلطانیه، نماینده اسرائیل در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت که این سخنان، وی را شگفت زده نکرده است و انتظار چنین تصمیم هایی از ایران می رود. وی افزود که به نظر او ایران پا جای پای کره شمالی گذاشته است.

کره شمالی در سال ۲۰۰۳ از گروه کشورهای عضو پیمان خلع سلاح های هسته ای خارج شد، از آن زمان دیگر اجازه ورود بازرسان آژانس را به آن کشور نداده،‌ و طی سال های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۹ نیز به آزمایش های هسته ای دست زده است.

هند،‌ پاکستان، و اسرائیل نیز به رغم داشتن سلاح هسته ای، عضو پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای نیستند.

در این حال، اسرائیل گفته که حاضر است پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای را امضا کند، اما این کار را تنها به عنوان بخشی از یک توافق صلح با کشورهای عربی انجام خواهد داد،‌‌ آن هم فقط در صورتی که بابت خطر احتمالی از سوی ایران نگرانی نداشته باشد.

براساس پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای که ۱۸۹ کشور عضو آن هستند، از سال ۱۹۷۰ میلادی(۴۲ سال پیش) کشورهای عضو تعهد کرده اند که دست به تولید سلاح هسته ای نزنند.

علی اصغر سلطانیه طی بیانیه خود خطاب به شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی گفته است که سلاح های هسته ای تنها به آسیب پذیرتر شدن کشورهای تولید کننده آنها می انجامد. نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی همچنین خاطر نشان کرده که هیچ عاملی، حتی اقدام نظامی علیه ایران، نمی تواند مانع غنی سازی اورانیم توسط آن کشور شود.

سلطانیه در این بیانیه کشورش را استاد فن آوری غنی سازی خوانده و گفته است که ایران به سادگی می تواند تأسیسات هسته ای آسیب دیده خود را احیا کند.

بیانیه آقای سلطانیه از سوی برخی دیپلمات های غربی که آن را «مملو از ادعاهای مسخره»‌ خوانده اند، مورد انتقاد قرار گرفته است.

در این بیانیه، ایران آمادگی خود را برای یافتن راه حلی به منظور برون رفت از شرایط کنونی اعلام کرده و گفته که حاضر است از راه مذاکره به چنین راه حلی برسد.

این بیانیه همچنین شامل پافشاری ایران بر بی اثر بودن تحریم ها بر روند غنی سازی اورانیم است.
XS
SM
MD
LG